G4Media.ro

Judecătorul CSM Bogdan Mateescu, cercetat de Inspecția Judiciară la solicitarea judecătorului CCR…

Judecătorul CSM Bogdan Mateescu, cercetat de Inspecția Judiciară la solicitarea judecătorului CCR Petre Lăzăroiu pentru o postare pe Facebook

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat luni că este cercetat disciplinar de Inspecția Judiciară la sesizarea judecătorului de la Curtea Constituțională, Petre Lăzăroiu. Motivul solicitării magistratului CCR este o postare pe Facebook a lui Mateescu de la finalul lunii mai, în care atrăgea atenția asupra faptului că mandatul lui Lăzăroiu la Curte depășește limita de 9 ani prevăzută de Constituție.

”Vă spuneam că eu cred sincer în ideea de transparență și că nu am nimic de ascuns. În această linie de consecvență, aduc la cunoștință tuturor, în special colegilor mei, că azi, 26.10.2018, am primit rezoluția Inspecției Judiciare prin care, la 21.09.2018, s-a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva mea ca urmare a sesizării domnului Lăzăroiu Petre, judecător CCR, care reclamă săvârșirea a patru abateri disciplinare printr-o postare pe pagina mea de facebook din data de 31.05.2018”, a anunțat Bogdan Mateescu pe Facebook.

Judecătorul a mai precizat că inspectorul judiciar a apreciat că există indiciile săvârșirii uneia dintre cele patru abateri disciplinare, prevăzută de art 99 lit. a din Legea 303/2004.

”Consider că este corect să fie cunoscut acest fapt deși mă bucur de protecția confidențialității procedurii disciplinare, întrucât voi continua în mod asumat să am luări de poziții prin prisma competenței decurgând din calitatea de membru ales al CSM, referitoare inclusiv la Inspecția Judiciară. Procedura disciplinară își va urma cursul firesc, potrivit legii, iar eu îmi voi exercita fără rezerve dreptul la apărare tot în condițiile prevăzute de lege”, a conchis Mateescu.

Postarea pentru care este cercetat judecătorul CSM se referă la faptul că judecătorul constituțional Petre Lăzăroiu și-a depășit cu un an mandatul pentru care a fost numit la CCR, contrar chiar jurisprudenței Curții. Postarea din 31 mai a lui Bogdan Mateescu:

 • ”Tudorel Toader: <<Nu există decizie CCR care să nu fie respectată de orice persoană sau autoritate>>.  Însă eu tot reflectez asupra caracterului general obligatoriu al oricărei decizii a CCR, nu doar al unora, pentru că vreau să înțeleg și mărturisesc că sunt într-un mic blocaj. Am în vedere, așa cum am spus, situația d-lui judecător constituțional care stă în funcție de 10 ani, deși CCR a zis negru pe alb general obligatoriu acum vreo două luni că e neconstituțional mecanismul prin care se tinde la depășirea termenului constituțional de 9 ani. Așadar dânsul este în funcție și azi. Situația juridică e neatinsă în pofida deciziei CCR general obligatorii (…) Sincer, eu chiar vreau să înțeleg, însă uneori îmi pare că nici constituționalul nu mai e ce am învățat eu prin facultate, iar Constituția nu s-a schimbat. Așadar ce e general obligatoriu, de când și pentru cine?”

Citește și: Subiect cu implicații majore: Curtea Neconstituțională a României. Mandatul unuia dintre judecători depășește limita stabilită de Constituție

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

 1. Fmmpetre lazaroiu sluga pesedista arestat si averea confiscata!

  • Dinozaur comunist.. Petre Lazaroiu, pe numele lui adevarat Petre Ceausescu (si l-a schimbat dupa revolutie), a fost un jurist de intreprindere inainte de revolutie, apoi a lucrat la Curtea de Conturi. Titlul de „judecator” este in acest caz complet gresit. Pe la Institutul National de Magistratura nu a trecut, drept constitutional nu cunoaste… doar carnetul de membru PCR l-a propulsat in functie.

 2. Mare „scula” Lazaroiu asta! Am vazut in presa si ce cariera profesionala a avut! Si ce plagiat! Am vazut si ce i-a facut doamnei Simina Tanasescu, persoana cu adevarat profesionista! Rsuine sa-i fie!

 3. ce jigodie BOLSEVICA Lazaroiu ! lipsit de scrupule ! josnic ! el este intr-o situatie delicata , i s- a cerut demisia si totusi are tupeul , aroganta sa reclame , asa a facut si cu doamna S.T. o RUSINE de personaj . Ministru al Justitiei MINCINOS ……………….

 4. Poate îmi explică și mie cineva cum poate nea Lăzăroiu ăsta să stea peste mandat la CCR și să nu-l ia nimeni de ouă.

  • Iți explic eu. Poate fiindca este slugă a psd-alde. Si aștia spun :”ciocul mic că nou suntem la putere” și „fiindcă putem”

 5. Discursul,prezentarea generala, varsta toate ne arata ca acest domn reprezinta viitorul justitiei.

 6. Comunistul asta de Petre Ceausescu nu sta bine acolo?!

 7. deci sa inteleg ca PSD prin ANAF trebuie sa recupereze salariul incasat pentru perioada depasita peste mandatul de 9 ani.
  super fain …inseamna un plus de 500 lei lunar pentru minim 20 pensionari timp de cel putin 1 an.
  si in plus sa nu aiba dreptul la pensie speciala din moment ce a incalcat constitutia din pozitie de judecator constitutional.
  iar pe mine ma poate reclama si la ONU ca mi se rupe….

 8. S-au reativat toate jigodiile -dupa modelul Sinistrului justitiei-si tin toate sa se remarce in lupta antijustitie, procoruptie, antimorala ! E o Olimpiada a jigodismului la nivelul gulerelor albe ! Toate gunoaiele se ridica la suprafata si toti sunt repetenti, (indiferent ca in CV sunt doctori sau doar absolventi de universitati dubioase) prin actiuni revarsarde .
  Ratatul asta de lazaroiu nu numai ca nu nu sta sub pat , ca nu e facut plecat din CCR conform propriei decizii care decizii par obligatorii doar pentru idiotii de cetateni , membrii CCR fiind extraterestrii probabil !!!!!!!! Si probabil sunt, daca au pensii si salarii de 100 de ori mai mari decat ceilalti care tot o facultate au absolvit …..

 9. Da, dom’le, aşea-i trebuie nemmernicului! Auzi tupeu la iel, să se ia de duomnu’ lăzăroiu, şi încă pe feisbuc! Păi unde s-o trezi, în America?
  Să-l puie repejor domn’ dracnea pe luuuunga listă a dujmanilor boborului, să-l iecspedieze derect în Siberia!

 10. Judecătorul lu’ pește prăjit ! Bine ți-a făcut Lăzăroiu ,zdreanță #rezist ce ești !

  • @Mutulica,
   ”Argumentele” tale sunt cu adevarat…coplesitoare ! Hai sa-ti dau si eu unele comparabile: „E mut, deci puteti sa cresteti temperatura la cazan cat vreti, nu poate striga sa-l auda Corpul de Control al lui ceL de Sus…” !

  • Bai preput nedecalotat, la ce capat de stremeleag pesedist ajungi???? Mars in Rusia!!! Dar direct, fara escala!!! Bag de seama ca v-ati impuiat sau msi degraba trolli cu mai multe pseudonime. Astia de la #fmmdeprosti va trimitem tone de flegma semilichida.