G4Media.ro

Judecătorul Cristi Danileț și fostul șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor,…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Judecătorul Cristi Danileț și fostul șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Daniel – Marius Staicu, au primit cetățenia Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret prin care a acordat cetățenia Republicii Moldova judecătorului român Cristi Danileț și fostului șef al Oficiului Național de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu, potrivit Monitorului Oficial al acestei țări.

Judecătorul Cristian Danileț de la Tribunalul Cluj, una dintre figurile cele mai cunoscute ale mișcării reformiste din justiția din România, este o țintă pentru aripa anti-reformistă din CSM. În luna iulie, el a fost exclus pentru a treia oară din magistratură de către Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, cu majoritate de voturi, pentru o presupusă exercitare a funcției cu gravă neglijență.

În ultimele 8 luni, judecătorul clujean a mai fost exclus de două ori din magistratură de Secția pentru judecători a CSM, prima dată pentru că ar fi făcut de râs profesia după ce a publicat pe rețelele de socializare filmulețe în care făcea karate, tundea gardul viu sau curăța piscina, a doua oară pentru că era membru al unui ONG care ar fi făcut politică. Judecătorul a contestat în instanță deciziile de excludere, dar până la un verdict definitiv, el nu merge la instanță și nu primește salariu.

Întrebat de G4Media de ce a primit cetățenia Republicii Moldova, Danileț a declarat că ”am lucrat împreună cu autoritățile de la Chișinău în ultimii zece ani în calitate de consultant al Consiliului Europei și al UE pentru Republica Moldova. Din 2010 am participat la proiecte precum validarea strategiei de reformă a sistemului de justiție, modificări la legile justiției, analiza modului de funcționare a Inspecției Judiciare. În 2021 a fost ultimul proiect, în materie de răspundere disciplinară a magistraților, derulat de Consiliul Europei”.

”Nu am nici un obiectiv politic în Republica Moldova”, a mai spus Danileț.

Daniel-Marius Staicu a fost președintele Oficiului Național de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din România în perioada 2018 – 2020. Ulterior, a revenit în Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România.

Acum, Staicu conduce o direcție a băncii moldovene VictoriaBank, deținută de Banca Transilvania.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Daca aici nu mai are loc de hiene , poate acolo . Drum bun Dãnilã . O alta pierdere ca Kövesi .
  Tara Hienelor Romanesti ar trebui sa se denumeasca gaura asta in forma de peste .

  • Trotineta USListule o sa plecati voi la un moment dat coruptilor, fugariti de Romani cu topoarele si cu parul 👍 s-a sagurat toata tara de voi corupti nenorociti care ati disrrus Romania si ati nenorocit poporul Roman 👍

 2. A se observa cum pas-cu-pas Romania se plaseaza in opozitie cu R Moldova ! he he !

 3. * fost judecator. Un arogant, bucovinean POS.

 4. Incet, încet către Spatiul Schengen, prin est …

 5. Degeaba ai doi metri dacă nu ai caracter, dacă minți! Mâine dacă doamna aceea de 40 și ceva de kg candidează cu dulapul nostru îl desființează pur și simplu! Degeaba te uiți în jos când dai mana cu Zelensky dacă nu ai 1% din curajul lui!

 6. & De indivizi cu astfel de înaltă pregătire juridică avea nevoie mediul de afaceri pentru a deveni productiv și rentabil, în scopul rederesării și pozitivării balanței comerciale, ?
  Sunt indivizi cu resurse, cu posibilități, cu pregătire, care își permit să obțină un credit pentru a începe o afacere profitabilă, garantând chiar și cu pensia, ?