G4Media.ro

Judecătoarea Alina Ghica, care a anulat o parte din prejudiciul în dosarul…

Sursa: Agerpres

Judecătoarea Alina Ghica, care a anulat o parte din prejudiciul în dosarul Tel Drum și a suspendat completurile de 5 judecători, s-a retras din cursa pentru un post de magistrat la Înalta Curte. Surse: Ghica nu avea vechimea necesară de 18 ani ca judecător

Judecătoarea Alina Ghica, care a anulat o parte din prejudiciul în dosarul Tel Drum și a suspendat completurile de 5 judecători, s-a retras din cursa pentru un post de magistrat la Înalta Curte, au explicat surse din cadrul CSM pentru G4Media.ro. De aceea, ea nu apare pe lista cu candidații declarați eligibili pentru cele 18 posturi de judecător la ICCJ scoase la concurs de CSM.

Vezi lista candidaților admiși și respinși aici.

Potrivit surselor G4Media.ro, Alina Ghica nu avea vechimea necesară de 18 ani ca judecător întrucât a activat și ca procuror. Potrivit CV-ului, ea intrat în magistratură ca judecător pe 1 decembrie 1998, dar între 15 mai 2001 și 1 noiembrie 2006, ea a fost procuror. Vezi foto CV.

Secția pentru judecători a CSM a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, ca vechimea în funcția de procuror să nu fie luată în calcul ca vechime de judecător. Regulile concursului CSM arată că numai magistrații care au 18 ani vechime ca judecător au dreptul să candideze pentru un post la ICCJ.

Secția pentru judecători a CSM organizează concursul de promovare în funcția de judecător la ICCJ în perioada 21 decembrie 2018 – 2 mai 2019. Sunt scoase la bătaie 18 posturi, 11 de judecător la Secțiile Civile, 2 la Penală și 5 la Contencios.
Concursul constă în evaluarea unei mape profesionale a magistratului cu 10 sentințe judecătorești și un interviu în fața Secției pentru judecători a CSM.

Cine e judecătoarea Alina Ghica. G4Media.ro a dezvăluit cum s-ar fi încălcat regulile privind repartizarea proceselor și cum judecătoarea Ghica a suspendat completurile de 5 judecători ai ICCJ din 2018.

G4Media.ro a dezvăluit și cum aceeași judecătoare a anulat o parte din corecțiile financiare impuse de OLAF în afacerea Tel Drum.
Corecţia dispusă de Oficiul de Luptă Antifraudă în dosarul Tel Drum, care se ridică la 100% din fondurile europene accesate, a fost anulată de un complet de judecată din care făcea parte judecătoarea Alina Ghica.

Acelaşi complet i-a dat câștig de cauză liderului PSD într-un alt dosar, în care Dragnea a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 23 noiembrie, data când decidea anularea completurilor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în aceeași ședință de judecată, Alina Ghica rămânea în pronunțare în dosarul privind cererea Consiliului Județean Teleorman de anulare a prejudiciului legat de Tel Drum.

Ce alți judecători controversați s-au înscris în cursa pentru un post de judecător la ICCJ. Pe lista candidaților eligibili apare și Elisabeta Roșu, actual președinte al Curții de apel București (CAB). Ea îi ține locul Liei Savonea, aleasă în CSM. Judecătoarea Roșu este considerată o apropiată a Liei Savonea. Ea a făcut parte din comisia de concurs care a depunctat-o la interviu pe judecătoarea Mihaela Palancanu, astfel încât aceasta a pierdut postul de președinte al Tribunalului Neamț. În locul judecătoarei Palancanu a fost aleasă o apropiată a Gabrielei Baltag, un alt membru CSM, aliată a judecătoarei Savonea. Palancanu a pierdut postul de șefă a Tribunalului Neamț după ce, în septembrie anul trecut, a participat la protestul magistraților împotriva legilor Justiției și a modificărilor la Codurile penale.

După protestul magistraților, șefa CAB, judecătoarea Roșu, a emis un comunicat de presă în care s-a delimitat de protest.

Sursa Foto: Agerpres/ Autor: Simion Mechno

Citește și

Judecatoarea care a admis contestația liderului PSD în dosarul privind completurile de cinci de la Înalta Curte a anulat şi o parte din prejudiciul din dosarul Teldrum de la DNA

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. nu e mare problema, asa „oameni de treaba” isi vor gasi locul lor in sistemul mafiot, mai rau de oamenii simpli care in afara de pensie si salariu nu au alte venituri. in ziua de astazi un judecator al :sistemului” poate lua o mita asa de mare ca un om simplu e nevoit sa munceasca citiva ani

    • Jigodiile astea au cele mai mari salarii din sistemul bugetar. Țara asta a fost jefuită ca în condiții de război. Procurorii și judecătorii sunt plătiți f. bine. Numai borfași și hoți in tot sistemul bugetar. Antifraudă ANAF, Curtea de conturi, PNA, DNA, etc, etc ce au belit atâția ani? Au fost si ei părtași la jaf? Eu zic că da.

    • adevarul e ca procurorii DNA au intors statului 4 miliarde de RON furati de la cetateni, adica procurorii fac o treaba buna, si asta e doar virful aisbergului, iti inchipui cite miliarde de euro a furat coalitia(PSD+ALDE+UDMR) in tot acesti ani ? cu acei bani se putea de construit zeci de spitale si sute km de drumuri, insa schimb guvernantii au vile prin Miami si masini de milione

    • am verificat, suma sechestrata de DNA in ultimii 4 ani e de 2 miliarde de euro, adica DNA intoarce bugetului banii furati de mafie

  2. STATI LINISTITI. O RASPLATESTE PARTIDUL. DIN BANII PROSTIMII, EVIDENT

  3. Daca nu are vechimea necesara, cum a avut curajul sa tenteze ? Tupeu de psd ista.

    • Pai ea a gandit ca i se ia vechimea totala pe care o are, si-asa s-ar fi incadrat, insa probabil or fi ajuns mai clare cerintele pentru un astfel de post. Bunaoara, pe vremea cand o cumatra pe numele ei maya teodoroiu era numita la ccr, nu erau chiar asa de clare cerintele, sau nu s-a dorit sa se tina cont de ele, cert e ca aceasta cucoana nu avea 18 ani vechime, nici macar cu INM, si-n plus nu era o vechime de specialitate. Eee, surprinzator, CSM sectia judecatori au hotarat cu majoritate sa aplice legea la sange, i-auzi ia, chiar cred ca a ramas gura cascata madam ghica, ca doar zilele trecute CSM i-a reperat onoarea, deh! Na pocinog, ea a facut tot ce trebuia, i-a suspendat completele lu’ draknea, i-a ridicat o parte din prejudiciu la teldrum, si-acuma vine si ea la un ciolanas mai bun, si poftim ce-i fac! Urat, domnule, chiar urat!

  4. Probabil ca are vechimea de sluga a mafiei psd+alde. Demna reprezentanta a Justitiei de kko din Romania. O otreapa

  5. Dar judecatoarea Cristina Rotaru Radu,care este si director INM,avea vechimea necesara ca sa ajunga judecator de ICCJ?