G4Media.ro

Judecatoarea care a admis contestația liderului PSD în dosarul privind completurile de…

Sursa: Agerpres

Judecatoarea care a admis contestația liderului PSD în dosarul privind completurile de cinci de la Înalta Curte a anulat şi o parte din prejudiciul din dosarul Teldrum de la DNA

Corecţia dispusă de Oficiul de Luptă Antifraudă în dosarul Tel Drum, care se ridică la 100% din fondurile europene accesate, a fost anulată de un complet de judecată din care face parte judecătoarea Alina Ghica. Acelaşi complet i-a dat câștig de cauză liderului PSD într-un alt dosar, în care Dragnea a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 23 noiembrie, data când decidea anularea completurilor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în aceeași ședință de judecată, Alina Ghica rămânea în pronunțare în dosarul privind cererea Consiliului Județean Teleorman de anulare a prejudiciului legat de Teldrum.

Povestea contractului cu fonduri europene. În 2009, Consiliul Judeţean Teleorman primeşte de la Uniunea Europeană fonduri de 51.063.576,57 de lei, din valoarea totală de 65.100.594,91 de lei necesară pentru reabilitarea reabilitare DJ506, Cervenia-Vitanesti-Babaita, km 17+400 – km 58+000.

Contractul este atribuit societăţii Teldrum SA.

În 2012, Serviciul Constatare Nereguli şi Antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Programul Operaţional Regional, instutuţie subordonată Ministerului Dezvoltării Rurale şi Fondurilor Europene la acea dată, constată nereguli în modul de selectare a firmei Tel Drum şi aplică 25% corecţii din program.

Neregulile proveneau din modul de selectare a firmei Tel Drum şi din întocmirea caietului de sarcini. Mai exact, la acel moment, firma Tel Drum era singura din România care deţinea utilajul denumit „reciclator în situ la rece”, iar stabilirea unei cerinţe legată de un astfel de utilaj ar fi fost discriminatorie faţă de alte societăţi din domeniu.

În 2014, decizia luată de organismul din MDRAP devine definitivă şi executorie.

Doi ani mai târziu, în cadrul unei anchete realizată de Oficiul de Luptă Antifraudă, corecţiile pentru acest proiect se majorează la 100%. Mai mult, OLAF sesizează Direcţia Naţională Anticorupţie care face dosar penal.

În 2017, în mai, Serviciul Constatare Nereguli şi Antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Programul Operaţional Regional emite o notă de constatare care este şi titlu executoriu prin care cere Consiliului Judeţean – instuţia beneficiară a banilor europeni – să plătească sumele de bani pentru care s-au constatat nereguli.

CJ Teleorman face mai întâi plângere administrativă la MDRAP, care îi este respinsă, apoi se adresează instanţei de contencios administrativ.

Dosarul ajunge la Curtea de Apel Bucureşti şi primeşte numărul 5482/2/2017 în iulie 2017. Pe 23 noiembrie 2018, fix în şedinţa în care decidea anularea completurile de 5 judecători şi în care Alina Ghica ajunsese cu doar două zile înainte, după cum G4Media.ro v-a arătat aici, instanţa rămâne în pronunţare şi în acest dosar.

Pe 10 decembrie, prin hotărârea 5190/2018, completul de judecată din care face parte Alina Ghica decide că: „anulează Decizia nr.55/2.05.2017 emisă de Compartimentul Soluţionare Contestaţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi nota de constatare nr. 24341/3.03.2017 emisă de Serviciul Constatare Nereguli şi Antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Programul Operaţional Regional. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 10.XII.2018.”

Surse judiciare spun că decizia a fost deja redactată şi trimisă instituţiilor implicate – MDRAP şi Consiliul Judeţean Teleorman. Numele judecătorului care a pronunțat-o este Alina Ghica.

G4Media.ro a cerut un punct de vedere Alinei Ghica legat de modul de desemnare în acel complet şi dacă există vreo legătură între cele două dosare, însă până la ora publicării articolului nu am primit răspuns.

Background. Dosarul Teldrum de la DN a fost constituit după primirea raportului OLAF. Liderul PSD este acuzat de:

– constituirea unui grup infracțional organizat,
– două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În legătură cu reabilitarea DJ 506 Cervenia-Vităneşti- Băbăiţa, DNA consemna următoarele:

„ În cursul anului 2009, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Nicolae Dragnea, cu ajutorul lui Mugur Bățăuș și Marin Predescu (care au asigurat falsificarea și înlocuirea documentelor), a folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false și inexacte, astfel încât firma Tel Drum SA să câștige un contract de reabilitare a peste 50 km din DJ 506 Cervenia Vitănești Băbăița, în valoare de 62.482.442 lei lei, dintre care suma de 6.930.138 euro provenea din fonduri europene.

Au fost falsificate și înlocuite date din proiectul tehnic (planșele desenate pentru profil transversal tip I, memoriul tehnic, design tehnic și plan de execuție, caiete de sarcini, devizele ), documentele fiind denaturate prin falsificarea semnăturii și ștampilei verificatorului de proiect, prin modificarea elementelor cantitative, prin inserarea cerinței (ulterior predării acestuia de către proiectant beneficiarului Consiliu Județean Teleorman) ca metoda obligatorie de stabilizare a balastului să fie varianta la rece in situ, condiție care îi asigura firmei Tel Drum câștigarea licitației.

De asemenea, s-a majorat artificial devizul până la suma de 14.132.923 euro, cu consecința creșterii valorii contractului finanțat din bani publici obținut de Tel Drum SA.

Înainte de predarea proiectului tehnic în vederea avizării de către Autoritatea de Management a finanțării, suspecții Bățăuș Mugur, Marin Predescu și un alt funcționar au permis accesul suspectului Neda Florea la informații ce nu erau destinate publicității, prin participarea acestuia la o prezentare a proiectului tehnic în cadrul Consiliului Județean Teleorman iar ulterior, înainte de publicarea anunțului privind atribuirea contractului , Mugur Bățăus a furnizat reprezentanților Tel Drum SA detalii cu privire la cerințele de calificare și ofertanții care și-au exprimat interesul să participe la licitație.

În legătură cu același proiect de reabilitare a drumului județean DJ 506, suspectul Liviu Nicolae Dragnea, prin încălcarea dispozițiilor legale privind exercitarea funcției, a emis hotărâri de contractare a unui credit intern și dispoziții privind demararea procedurilor de achiziții publice și numirea comisiilor de evaluare a ofertelor.

Prin furnizarea de informații confidențiale, prin modificarea proiectului tehnic și depunerea acestuia în vederea avizării și obținerii finanțării, Liviu Nicolae Dragnea și Mugur Bățăuș, cu intenție, în scopul obținerii unui folos necuvenit pentru Tel Drum SA și implicit pentru membrii grupului infracțional organizat, și-au încălcat atribuțiile legale și au determinat membrii comisiei de întocmire a documentației pentru licitația lucrărilor de construcții și membrii comisiei de evaluare a ofertelor să încalce, fără vinovăție, dispozițiile OUG 34/2006 prin inserarea unor condiții restrictive și încălcarea principiului tratamentului egal, desemnând câștigător al licitației publice firma Tel Drum SA.”

(Sursa Foto: Agerpres)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

44 comentarii

 1. si-au luat tara inapoi…

  o sa poata fura in liniste

  bun (re)venit inflatiei de 50% +

  • Nu cred că rămâne aşa. Momentan PSD e la putere, dar s-ar putea să nu mai fie mult timp.

   Dacă au redeschis Dosarul Revoluţiei, se pot rezolva cu condamnări şi dosarele găinarului Dragnea.

 2. Ce moacă de amărâtă are! De slugă.

 3. Fadoino, acum te-ai ”scos”, dar peste doi, trei ani , cum ”o dai”?

  • Pana atunci iese la pensie.

  • Ea iese, dar noi nu ne putem permite luxul asta, asa ca o sa avem de ”tras”, nu gluma…!

 4. Nu mai avea Daddy bani de întors din Maldive…
  Ăștia pârjolesc tot când sunt la putere, având credința că nu are cine sa ii ancheteze;când nu mai sunt la putere și li se descoperă nemerniciile, se plâng că sunt hăituiți!
  Mama lor de nemernici, blestemați fie sa moară in mizerie și părăsiți de toți

  • Ăștia sunt ca niște hoți prinși în casă că îți fura, care apoi îți râd în nas si te persiflează atunci când polițistul vine și îl eliberează- că e rudă, „preten” cu el sau îi da jumate din prada să scape- asta de față cu tine…

 5. Onoratele instanțe in toata splendoarea lor..

 6. Hai cu,CONDAMNAREA ptr porcarul cu dinții gălbejiti!
  Sper sa ca anul acesta să fii închis șobolane!
  Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu!
  Amin!

 7. @G4media: ce inseamna asta? A hotarat ca nu e cazul sa se inapoieze banii Uniunii Europene? Exista cale de atac?

  • Din câte știu, statul român a înapoiat deja banii UE, pe vremea lui Udrea ( din banii de la buget, adică din banii noștri).
   Condiția era ca statul roman să îi recupereze, la rândul lui, de la cel care l-a păgubit, aducă de la Teldrum…
   Nu știu dacă este vorba despre aceeași sumă in acest dosar

  • Ideea este ca CJ Teleorman i-a luat ca sa faca drumul respectiv, si alegand spre realizarea acestui obiectiv firma teldrum, CJ Teleorman a platit teldrum cu banii europeni. OLAF s-a sesizat ca proiectul prezentat de teldrum contine documente false, adica suspiciune de sustragere de fonduri europene, face raport si-l trimite DNA pentru investigare. Iar DNA deschide dosar de ancheta pentru teldrum in 2017. Acuma, Romania a returnat din buget fondurile respective, adica s-au intors banii catre UE din buzunarul nostru, si-acuma statul roman(bugetul) are de luat banii respectivi de la CJ Teleorman, care i-a cerut de la UE, si i-a dat teldrum. Ca sa-si achite datoria catre buget, CJ Teleorman care n-are banii, trebuie sa se declare parte vatamata in dosarul teldrum, si sa-i scoata prin proces din conturile teldrum si sa-i dea statului(bugetului). Asta inseamna caracatita mafiei psd-draknea, in care la loc de cinste stau judecatorii manjiti, cum e jarteaua asta de ghica.

 8. Ghica la ICCJ si Haineala la PG. Astea sunt tintele reale restul e joc de uzura.Ii pune presedinteluu atatea variante pe care sa le respinga si – n final vine cu doamnele.

 9. „bravo” suntem mandri, cu oameni de astia o sa ajungem pe culmi inalte de progress … ca asa se fac autostrazi, insule plutitorare, poduri peste mari , se trimit pe luna masini, se inventeaza masini care merg singure … @!#! @# !@# de jeguri

 10. … Cei 7 ani de-acasă prin care se împroașcă acei care-i avură
  Dar care, din păcate, nu se dezmeticesc din șocul realității, când șobolanii fură!!

  Ce să mai zic de școală… Când o știu pe de rost
  Unde-nveți că futaiu e cea mai mare pilă și că cu facultatea… Cam atâta a fost!?!

  Două puncte între care s-a ars orice punte
  Și… Pentru cine-nțelege nu mai dau amănunte!

  Numai atâta, ca să-mi mai treacă mânia!

  Ce mai centură e România!

  https://oamenicasobolani.wordpress.com/

 11. boala contagioasa a momentului in romania e pe$edita acuta si inca nu i s-a gasit leac :))

 12. 1) Eu nu-s sigura ca este gresit sa fie anulat un titlu executoriu impotriva C J Teleorman cata vreme nu s-a finalizat procesul penal care priveste aceeasi bani, in urma caruia ar trebui sa vedem dc banii nu trebuia sa-i plateasca Tel Drum, Dragnea, etc. (poate chiar CJ Teleorman).
  La finalul procesului penal, banii se recupereaza in baza hotararii judecatoresti penale, nu a titlului executoriu anulat de gloaba asta.

  2) Inainte sa cereti puncte de vedere de la Ghica, ar trebui sa stiti totusi ca legea nu permite unui judecator sa-si justifice deciziile prin presa/public.

  • Perfecta observatia, littlemasha, si eu ma gandeam la asta. Atacarea in recurs a acestei decizii din 10 decembrie ar fi putut avea succes exact datorita acestui aspect. Insa a atacat MDRAP in decurs de 15 zile de la comunicare decizia de anulare a prejudiciului? Probabil ca nu, si-atunci a ramas definitiva.
   La fel, nu se stie un lucru : daca CJ Teleorman s-a constituit parte vatamata in dosarul deschis de DNA.
   Littlemasha, contencios CAB are si el obligatia sa publice motivarea deciziilor?

  • Nu ma peicep, dar „penalul nu tine in loc civilul”? Nu trebuia suspendat dosarul de fata pana se pronunta judecatorul si pe latura civila in cadrul dosarului penal?

  • @ amok: Acum, de la peluza si fara sa avem habar ce-i prin dosar, eu zic doar ca nu-i vreo catastrofa pt justitia romana ca n-a suspendat procesul (era doar faculativ) pt ca, si dc suspenda si procesul penal se termina apoi cu obligarea CJ Teleorman sa plateasca aceeasi bani, recuperarea s-ar face la momentul respectiv in baza hotararii penale + decizie ANAF, de catre ANAF, nu in baza dec. MDRAP.

   @ Gabriela Constantinescu: de publicat, se publica dec. CCR si ICCJ (recurs in interesul legii si delegare chestiuni de drept) pt ca acelea privesc aplicarea, interpretarea si implicit „modificarea” legii, producand deci efecte de la acel moment, pt viitor, pt toata tara, deci toata lumea tre’ sa le poata cunoaste.

  • @ Gabriela Constantinescu: + edit, ca am postat pana sa termin sa-ti raspund. Se publica (pt acelasi motiv ca dec CCR si ICCJ) si hot de contencios DEFINITIVE, dc anuleaza acte administrative cu caracter normativ, ceea ce nu e cazul aici (nu e definitiva si nici actul atacat nu are caracter normativ).

  • Littlemasha, deci nepublicandu-se, n-avem cum afla in baza caror acte/fapte a luat cumatra asta ghica decizia de anulare a prejudiciului. Oricum, dupa cum ai scris anterior, procesul teldrum care incepe azi, daca in urma judecarii, aduce condamnarile meritate de hotii astia, trebuie sa vina la pachet si cu impunerile de bani, insa ei ajung la ANAf. Iar la ANAF tocmai am vazut ce mafie psd-draknea se pune la punct chiar in zilele-astea.

  • Littemasha ,spuneţi ca legea nu permite unui judecător să-şi justifice decisions prin presă/public. Puteţi preciza care e legea şi art.?Inseamnă că această lege este NECONSTITUŢIONALĂ întrucât încalcă art.31 din Constituţia Romäniei care prevede că oricare cetăţean are dreptul să fie informat .

 13. Boarfa asta a fost basista impreuna cu haineala,conduceau CSMul!Acum sunt bune si pt. dragnev ,il ajuta la greu sa scape cu tot cu ce-a furat de la romani,ca vine si comisionul gras dupa!CURVE TOTALE SI IMPARTIALE!

  • Draga Lia, astea fac parte din justitia mercenara, care nu are culoare politica, ea se raliaza si sustine pe cei de la putere. La fel cum si-n presa avem gasca puturoasa de jurnalisti mercenari, platiti gras de psd-draknea din bugetul Romaniei, adica din banii nostri.

 14. Figura trista , antinationala…. antijustitie

 15. Trebuie sa se inteleaga foarte clar ca acest complet de judecata e format dintr-un singur judecator, respectiv viitoarea inculpata – judecator alina ghica.
  Va zica, putoarea asta avea pe masa in sedinta din 23 noiembrie doua cauze in care draknea era direct interesat, decide doar intr-una, adica in cea legata de completul de 5 judecatori de la ICCJ, ca acolo ardea. Plus ca n-ar fi putut sa-i dea tot atunci si decizia de anulare in cea de-a doua, ca ar fi fost prea cu ochi si cu sprancene, madam are si ea onoarea ei, si-atunci o amana pe-a doua pentru 10 decembrie. Cumatra asta a intrat peste rand sa judece in 23 noiembrie, adica se vede acum ca e vopsita psd fara nicio urma de indoiala. Cererea CJ Teleorman de anulare a prejudiciului legat de teldrum, trebuie inteleasa cam asa : ba, io am venit sa va spun ca teldrum nu m-a prejudiciat, teldrum si-a facut treaba, numa’ lumea e rea.
  Concluzia se impune – CJ Teleorman nu are de recuperat si returnat la buget suma pe care Romania deja a intors-o UE.
  As vrea sa stiu si eu daca a fost atacata in recurs aceasta decizie, de catre MDRAP. Adica, in momentul de fata, daca n-a fost atacata, ea e deja definitiva, iar draknea prin CJ Teleorman ne scuipa drept in ochi, pentru ca banii nostri i-a furat.
  Citeam pe undeva ca este foarte suspecta si modalitatea prin care a ajuns teldrum sa posede acel utilaj de stabilizare a balastului, care a ajutat-o sa castige licitatia, pentru ca s-a trecut in caietul de sarcini exact acest detaliu, teldrum fiind la acel moment singura care detinea acel utilaj in tara. Pentru a dovedi manareala licitatiei, DNA nici nu trebuie sa caute mult, pentru ca asta arata clar licitatia cu dedicatie pentru teldrum.

 16. Javra dracului a crezut că o ia pe ea la Verona!uite că a inghitit-o!!!!Și o asemenea NESIMTITA vrea …pensie specială!!!!Nu vrei cumva o…funie specială????

 17. de ce oamenii care nu sunt corecți și sunt și răi au și moaca ăsteia? adică urâtă cu spume

 18. După mutră, poate cu certitudine să facă parte din șeptelul vacilor care se duc singure la batalul comunal dragnea crezând, sperând și dorind o montă sănătoasă, mai cunoscut ca lașul din Carpați, acum după ce a dat bir cu fugiții când s-a trezit în bătătură cu elita europeană.

 19. Sa va fut în gura de pmp.isti pnl.istii usr.isti sorosisti pe voi și tot neamul vostru de vânduți, sa de.a Dumnezeu să ajungeți la mana procurorilor și Judecătorilor santajabili, așa cum ziceți voi, așa să vă ajute Dumnezeu, gunoaie drogate!

  • ma..tu esti un politician din ala care serveste numai interesul public si traieste numai din salariu. Si ti-au facut adversarii politici un dosar nashpa. Te inteleg ma. Esti un erou. Ai muncit pentru mine zile si nopti si nu ai furat nimic. Jos magistratii din Statul Paralel
   Ma distrusule, pe voi va deranjeaza prin ce metode va prind procurorii dupa ce furati, sau va deranjeaza ca va prinde?!

 20. Asa sa va ajute Dumnezeu sa aveți parte de judecători precum Stanciu, Tarcea, Matei și alți jegoși slugi și vânduți, judecători santajabili sa va condamne în baza suspiciunilor rezonabile și a probelor inventate de portocala, man și alți procurori sorosisti, futu.vă.n gura de jegoși drogați #hastagisti

  • Spalatule pe creier. Tot politicienii au creat sistemul asta de cumetrii (SRI, Justitie, etc,). Dragnea era prezent la toate sindrofiile. Si acum va dati loviti ca magistratii sunt corupti? Dar noul CSM, noua IJ ce sunt mai? Patrioti in slujba poporului sau in slujba PSD?

  • Aha, sunteti doi, si vita ”Je”, si tu. Chiar ma miram cum de nu vad la subiectul asta gras trepadusii postaci pe care-i stim toti, trebuie ca vi s-au sters conturile, si-acuma, de turbare, ai facut doua odata. Las’ ca va raportam pe-amandoi.

 21. Mulțumesc g4media. Ro, a.ti avut curajul să postați și mesaje de susținere a statului de drept nu doar a drogaților sorosisti! Trăiască România Mare și dodoloață!

  • Cred ca fusesi cam palid si ai stat cam mult nepisat!Mare lucuru sa te poti pisa atat!
   Cumva a nins mult si nu ai mai ajuns la wc din fundul curtii de statusi nepisat?
   Coaie nu te mai tine ca nu i bine!

  • @Landser. Lasa-l ma ca si-a luat 100 lei pe azi pentru postari. tot el este si cu nick-ul Je. ca doar n-or fi doi analfabeti diferiti care sa intre o data si sa foloseasca punctul pe post de cratima

  • Nu ducem lipsa de PSDisti analfabeti. De fapt, orice PSDist care se exprima corect e imediat luat la ochi si exclus din partid. Numai cretinii sunt tolerati in PSD.

  • @insist este @xrogo adica Mircica Shpagat de Latrina trei

 22. Ar trebui prin constitutie ca judecatorii/procurorii corupti sa aibe condamnari mult mai mari iar banii castigati de la stat sa fie restituiti inapoi. Deasemenea sa nu poata sa aibe functii in guvern si functii politice(ati vazut ex cu sluga de gargamel.
  Sunt multi judecatori/procurori ajunsi pe pile si sunt si altii care provin din famili bogate tot prin frauda, iar pt ei coruptia e un mod de trai.

 23. Ce-aveti cu biata femeie? Si-o fi terminat banii de Tampax…