G4Media.ro

John Legend, despre dreptul la avort: Guvernul nu ar trebui să fie…

Sursa foto: Twitter / John Legend

John Legend, despre dreptul la avort: Guvernul nu ar trebui să fie implicat / Soţia sa, Chrissy Teigen, a suferit un avort spontan la 20 de săptămâni  

Cântăreţul american John Legend a afirmat, sâmbătă, că Guvernul nu ar trebui să fie implicat în problema atât de personală a avortului, informează News.ro, care citează BBC.

Muzicianul premiat a spus că este „ofensator” şi „urât” pentru persoanele care trec printr-un avort spontan să rişte să fie investigate pentru acest lucru.

În urmă cu doi ani, soţia sa, modelul Chrissy Teigen, a suferit un avort spontan la 20 de săptămâni.

Comentariile sale vin în timp ce milioane de femei din SUA se confruntă cu pierderea dreptului constituţional la avort.

Legend – al cărui fiu, pe care l-au numit Jack, a murit când Teigen era însărcinată în 20 de săptămâni – a adăugat că era îngrozit la gândul că forţele de ordine ar fi implicate „după toată acea traumă, după toată acea durere, după toate acele lacrimi prin care am trecut”.

„A fi implicat guvernul în această conversaţie în vreun fel este atât de ofensator pentru mine”, a spus el. „Este urât. Este rău. Nu ar trebui să fie nici măcar o discuţie. Guvernul nu ar trebui să fie implicat.”

Avortul a fost o problemă de divizare în SUA de mulţi ani, mulţi republicani cerând limite stricte – sau chiar interdicţii totale.

Teigen şi Legend sunt căsătoriţi de aproape 9 ani şi au doi copii, Luna şi Miles.

Vineri, Indiana a devenit primul stat din SUA, după hotărârea „Roe v. Wade”, care a adoptat limite radicale privind accesul la avort, după ce guvernatorul Eric Holcomb a semnat un proiect de lege prin care se impune o interdicţie aproape totală a procedurii.

Acţiunea republicanilor din Indiana de a restricţiona accesul la avort este în contrast puternic cu sprijinul covârşitor pentru acesta din partea alegătorilor din Kansas, unde încercarea de a elimina protecţia împotriva avortului a fost respinsă, săptămâna aceasta, într-un alt stat tradiţional conservator.

John Roger Stephens, cunoscut sub numele de scenă John Legend, este un cântăreț, textier și actor american, câștigător a zece premii Grammy, un Glob de Aur și un premiu Oscar pentru piesa „Glory” din Selma.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Avortul e crima

  • Evident că situația ideală este cea în care fiecare sarcină ajunge la capăt și rezultă un copil, înconjurat de dragoste, care la maturitate va putea sta pe propriile picioare. Dar nu este mereu așa.

   Există dreptul la viață, dar o sarcină provoacă schimbări majore și ireversibile femeii. Există dreptul de a refuza (dincolo de primul ajutor de urgență) să suporți consecințele menținerii în viață a altuia pe seama ta. Spitalele „omoară” în permanență oameni cărora le refuză tratamentul, de la transplanturi și conectare la aparate, la dializă și pînă la inclusiv medicamente prea scumpe pentru a fi plătite din banul public. Părinți și copii primesc ordine de restricție care interzic nu doar accesul la resursele cuiva, dar chiar și simpla apropiere.

   Repet, nu ar trebui să existe avorturi. Dar dacă o femeie decide că ea atunci și așa nu poate duce sarcina la capăt, nu i se poate refuza întreruperea ei altfel decît pentru motive medicale. Evident, dacă fătul este viabil în afara mamei, atunci uciderea lui este o crimă. Este o problemă de conștiință, pe care doar femeia în fața oglinzii și Dumnezeu o pot judeca în deplină conștiință de cauză. Noi, ceilalți, care nu vedem în sufletul omului, ne putem da daor cu părerea. Așa că a se slăbi cu fariseismele de doi lei, mai bine să ne facem griji pentru bîrna din ochiul nostru.

  • Religia este otravă.

 2. Ne mai lași cu delirul tău religios? Uite că în Kansas EXISTĂ dreptul la avort, în urma referendumului (încă unul) pierdut de globaliștii conservăcioși.

 3. A fost cazul amaratei care s-a aruncat in fata trenului cu 3 copii parca, anterior fusese internata pe la boli psihice, maritata in mizerie. Asta cum se numeste? Ghinion? Daca guvernele se baga total in viata oamenilor, de ce s-a intamplat ce s-a intamplat in cazul ala? Individul trebuie sa aiba si partea lui de raspundere, trebuie sa simta ca are responsabilitati, nu poate fi infantilizat pana la nivel de biberon. In cazul celor cu probleme, cum e cazul amaratei, acolo statul trebuie insa sa se implice. Pe vremea aia nu aveam minister dedicat…Dar noi traim, sub umbrela falsa a satangii, un cel mai salbatic cel mai puternic in pumn huzureste iar cel mai slab in pumn plateste toate facturile.

 4. @monica-mai terminati cu lalaiala asta. Orice femeie are dreptul sa hotarasca, nu sa va bagati voi prefacutii satului.

 5. @monica esti libera sa lingi ce vrei tu, atat timp cat nu te bagi peste jucariile mele.
  Avorturile nu se fac de placere.
  O sa fim judecati in lumea cealalta, aia pentru care tu te pregatesti zilnic.

 6. Johnny Legend îți vrea binele. Sa crezi in ce spune el și corporatiile din spatele lui si să nu cercetezi.

  • Mai sunt unii care la fel spun: crede și nu cerceta. Cine să fie oare? Indiciu: sunt bărboși și se îmbracă în rochii negre.