G4Media.ro

Joe Biden i-a transmis lui Putin că Rusia se va confrunta cu…

Joe Biden i-a transmis lui Putin că Rusia se va confrunta cu sancţiuni severe, în special economice, în cazul unei escaladări militare în Ucraina

În discuția prin videoconferință, preşedintele SUA, Joe Biden, i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că Rusia se va confrunta cu „sancţiuni severe, în special economice” în cazul unei escaladări militare în Ucraina, a indicat Casa Albă într-un comunicat, potrivit AFP și Reuters.

Preşedintele SUA a exprimat profunda preocupare a țării sale şi a aliaţilor faţă de creşterea numărului de trupe militare ruseşti la frontiera cu Ucraina, potrivit Casei Albe, care a precizat că cei doi şefi de stat au evocat în cadrul discuţiei lor de asemenea securitatea cibernetică şi „munca în comun asupra unor subiecte regionale precum Iranul.

Joe Biden şi-a reiterat sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a cerut detensionarea şi revenirea la diplomaţie, se mai spune în text.

Cei doi lideri au abordat de asemenea dialogul ruso-american asupra securităţii strategice, securităţii cibernetice şi Iranul în cursul întâlnirii lor de doua ore, a declarat Casa Albă.

La început agenţiile ruse de presă au anunţat încheierea convorbirii, apoi Casa Albă a comunicat că întrevederea s-a încheiat exact la 17:08 GMT, fără să ofere la început detalii despre conţinutul discuţiilor.

Convorbirea dintre preşedintele american şi cel rus a început la 15:07 GMT, a indicat Washingtonul, printr-un schimb de cuvinte politicoase de ambele părţi, conform imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

„Mă bucur să vă revăd”, a declarat Joe Biden.

„Vă salut, domnule preşedinte”, a spus Vladimir Putin zâmbind, aşezat la o masă lungă, în fata unui ecran pe care se vedea omologul său american. Preşedintele rus se afla la reşedinţa sa din Soci, o staţiune de pe litoralul rus al Mării Negre.

Preşedintele american a participat la această întâlnire virtuală din „Situation Room” de la Casa Albă, o sală ultrasecurizată de unde executivul american gestionează intervenţii militare sensibile şi care este închisă jurnaliştilor.

Citește și

VIDEO Două ore au durat discuțiile dintre Biden și Putin, în contextul temerii de escaladare a acțiunii militare ruse la granița cu Ucraina

sursa foto: Facebook\ The White House

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Ati uitat sa spuneti care a fost pozitia lui Putin.
  Ca aia in conditiile actuale e mai interesanta.
  Stire pe juma’.

  • Nu interesează pe nimeni ce pretenții are Putin. Fii serios, Rusia de sute de ani vrea un singur lucru: pământ de la vecini, cum naiba să te întrebi care e poziția lui Putin?

 2. Este evident ca Joe Senilul Biden l-a speriat cumplit pe Putin, mai ales cand se balbaia 🙂

 3. Exact ce isi pregatise Putin. Nici cele mai dure pietre nu au rezistat cat au rezistat rusii asediului german asupra Stalingradului.

 4. Ce pierdere de timp, daca Putin vrea sa sacrifice mii de rusi pentru propria aroganta, nimeni nu-l poate opri.

 5. Să sperăm măcar că nu cedează șantajului ordinar de la Kremlin. Ar fi putut acum să-i rada lui Putin în nas dacă ar fi aruncat corectitudinea politica la gunoi și ar fi înarmat Ucraina așa cum scrie la carte.

 6. Rusii vor lua Buceacul!

 7. Putin e cel maindestept strateg si politician de pe.planeta.
  Cum credeti ca se uita la un mosh senil precum.Biden?
  Nu il.intereseaza sa invadeze Ucraina, ca nu are bani pentru asta
  Vrea sa se asigure ca Ucraina nu intra in NATO

  • Strategi pwlii, în caz de război Putin și a lui Rusie se duce pe pla! Mai bine ar face front comun cu USA împotriva Chinei!

 8. Avertismentul e foarte clar. Un pas gresit sa faca Putin si s-a lins pe bot. Dupa ce s-a chinuit atata sa dezbine occidentul cu ce face acum ii uneste pe toti impotriva lui.

 9. Unde-mi sunt comentariile? Am observat că pe site-ul ăsta n-ai voie să spui nimic negativ despre Biden și teroriștii lui care dau foc la orașe și fură din magazine.