G4Media.ro

Jocurile Olimpice: O atletă din Belarus acuză că a fost dusă la…

Secțiune susținută de

Jocurile Olimpice: O atletă din Belarus acuză că a fost dusă la aeroport împotriva voinței sale și anunță că nu mai vrea să se întoarcă acasă – Reuters

O sprinteră din Belarus a declarat că a fost dusă duminică la aeroport împotriva voinței sale pentru a fi urcată într-un zbor de întoarcere acasă, după ce i-a criticat pe antrenorii naționali la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Krisțina Țimanuskaya, care trebuia să concureze luni la proba de 200 de metri la atletism, a declarat pentru Reuters că nu intenționează să se mai întoarcă în țara sa natală. Ea a spus că a cerut protecția poliției japoneze pe aeroportul Haneda din Tokyo, așa că nu va trebui să urce în avion.

Comitetul olimpic din Belarus a spus într-o declarație că antrenorii au decis să o retragă pe Țimanuskaya din concurs, la sfatul medicilor cu privire la “starea ei emoțională, psihologică”.

O sursă a Fundației de Solidaritate Sportivă din Belarus, care sprijină sportivii închiși sau marginalizați pentru opiniile lor politice, a declarat că Țimanuskaya intenționează să solicite azil politic în Germania sau Austria luni.

Țimanuskaya, în vârstă de 24 de ani, a filmat un videoclip care a fost publicat pe Telegram de Fundația Solidaritate Sportivă din Belarus, în care solicita Comitetului Internațional Olimpic (CIO) să se implice în cazul ei. CIO nu a răspuns imediat cererilor de comentarii.

Ea a declarat că antrenorii au venit duminică în camera ei și i-a spus să-și facă bagajele. Țimanuskaya a fost dusă la aeroport înainte să poată alerga în proba de 200 metri luni și ștafeta 4×400 metri joi. Ea a adăugat că a fost eliminată din echipă datorită “faptului că am vorbit pe Instagram despre neglijența antrenorilor noștri”.

Țimanuskaya se plânsese anterior că a fost înscrisă în ștafeta de 4×400 m după ce unii membri ai echipei s-au dovedit a fi neeligibili pentru a concura la Jocurile Olimpice, deoarece nu au fost supuși unui număr suficient de teste de dopaj.

Antrenorul m-a adăugat la ștafetă fără știrea mea. Am vorbit despre asta public. Antrenorul principal a venit la mine și a spus că a existat un ordin de sus pentru a mă înlătura” a spus ea.

Într-o țară în care sportivii de elită se bazează adesea pe finanțare guvernamentală, unii sportivi proeminenți din Belarus s-au alăturat protestelor. Câțiva au fost închiși, inclusiv baschetbalista olimpică Yelena Leuchanka și decatlonistul Andrei Krauchanka. Alții și-au pierdut locul de muncă la stat sau au fost dați afară din echipele naționale pentru susținerea opoziției.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.