G4Media.ro

Japonia îndeamnă Israelul să-şi suspende asaltul asupra Fâşiei Gaza, pentru a permite…

sursa foto: MOHAMMED ABED / AFP

Japonia îndeamnă Israelul să-şi suspende asaltul asupra Fâşiei Gaza, pentru a permite intrarea ajutorului umanitar

Japonia a îndemnat Israelul să-şi suspende asaltul asupra Fâşiei Gaza, pentru a permite intrarea ajutorului umanitar, transmite joi agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Solicitarea a fost făcută în cursul unei întâlniri miercuri seara între secretarul de stat nipon pentru afaceri externe Iwao Horii şi ambasadorul Israelului în Japonia, Gilad Cohen, potrivit unui comunicat al MAE de la Tokyo publicat joi.

Rusia şi China s-au opus miercuri prin veto unui proiect de rezoluţie al SUA prin care Consiliul de Securitate al ONU ar fi cerut o pauză umanitară în conflictul soldat deja cu mii de morţi. Un text pregătit de Rusia care cerea un armistiţiu a eşuat de asemenea, aminteşte Reuters.

În cadrul eforturilor sale de a atenua conflictul din Orientul Mijlociu, guvernul japonez pregăteşte o vizită a noii şefe a diplomaţiei, Yoko Kamikawa, în Israel şi Iordania, între 2 şi 5 noiembrie, a indicat cotidianul Asahi Shimbun.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Oare nu ar fi potrivită o forță multinațională de pace în zona, pentru a limita consecințele conflictului asupra civililor? Precum în Kosovo, să zicem.

  2. Imposibil.Kosovarii sint simpli emigranți sau infractori prin lume.Ji.d.an.ii sint bancheri,directori de multinaționale, farmaceutice, etc