G4Media.ro

Italia va distribui bonuri alimentare persoanelor defavorizate / Guvernul a deblocat fonduri…

Sursa Foto: Facebook/ Giuseppe Conte

Italia va distribui bonuri alimentare persoanelor defavorizate / Guvernul a deblocat fonduri de 400 de milioane de euro

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunţat sâmbătă seară că vor fi distribuite bonuri alimentare celor mai defavorizate persoane, afectate în special de oprirea economiei italiene din cauza pandemiei de coronavirus, notează AFP, citata de Agerpres.

Guvernul a deblocat fonduri de circa 400 de milioane de euro „destinate comunelor care vor trebui să le aloce persoanelor care nu au bani pentru a-şi cumpăra de mâncare”, a explicat prim-ministrul într-o conferinţă de presă la Roma, la Palatul Chigi, sediul guvernului. „Aceasta va permite emiterea de bonuri alimentare”, a adăugat el.

„Trebuie să construim un lanţ de solidaritate, nimeni nu va fi lăsat singur”, a promis Giuseppe Conte. „Obiectivul nostru este de a asigura lichidităţi familiilor, întreprinderilor şi celor care muncesc”, a mai spus premierul italian.

În Sicilia, mai mulţi clienţi au încercat joi să iasă dintr-un supermarket fără să plătească alimentele luate, explicând că nu mai au bani pentru a le cumpăra. Presa italiană a făcut cunoscute cazuri în care s-au exercitat presiuni asupra comercianţilor pentru a lăsa clienţii să plece cu alimente fără să le plătească.

Ca în întreaga Italie de Sud, munca la negru asigură traiul unei mari părţi a populaţiei din Sicilia. Aceste familii nu pot primi însă ajutoarele prevăzute de guvernul italian pentru cei care şi-au pierdut veniturile din cauza încetinirii puternice a economiei provocată de coronavirus.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Ne-am intors deja in timp in 1929, iar daca situatia nu se va rezolva in urmatoarele 60 de zile, ne vom intoarce in timp in secolul XIX..
    Alo, Guvernul Romaniei, la voi se aude? Acoperiti fiind de Situatia de Urgenta, cand veti lua decizia sa luati taurul de coarne, adica sa plafonati salariile si pensiile nesimtite la salariul mediu pe economie, ca veti avea nevoie de bani ca sa dati de mancare la cei nevoiasi si sa cumparati echipamente de protectie pentru doctori si pentru asistente…?!
    Alo, Guvernul Ludovique, la voi se aude…?

  2. cred ca ar putea-sa-faca acest lucru acum .o buna ocazie vor vrea,,,,,,