G4Media.ro

Italia: Două surori, acuzate că și-au ucis mama / Femeia, o văduvă…

Sursa foto: Facebook / Laura Ziliani

Italia: Două surori, acuzate că și-au ucis mama / Femeia, o văduvă de 55 de ani, care deține mai multe proprietăți, a fost dată dispărută în urmă cu trei luni

Silvia și Paola Zani, în vârstă de 26, respectiv 19 ani, alături de prietenul Silviei, au fost puși sub acuzare de procurorii italieni pentru crimă și ascunderea unui cadavru, în urma unei anchete demarată după dispariția Laurei Ziliani, mama fetelor, la începutul lunii mai, relatează Corriere della Sera.

Femeia, fost agent de pază, a fost găsită moartă pe malul râului Oglio, în 8 august, iar anchetatorii au stabilit acum felul în care a murit.

Fiicele Laurei Ziliani, precum și a iubitului surorii mai mari, Mirto Milani, un student, în vârstă de 27 de ani au fost arestați sub acuzația de crimă. Ei ar fi ucis-o pe femeie în seara zilei de 7 mai, cu o zi înainte de a fi dată dispărută. Cadavrul Laurei a fost ascuns apoi de cei trei și dus pe malul apei, susțin procurorii. Cei trei ar fi încercat să o omoare pe femeie și în luna aprilie, băgându-i otravă în ceai, însă doza nu a fost suficientă.

Testele toxicologice efectuate de Institutul de Medicină Legală din Brescia au constatat prezența benzodiazepinelor în corpul femeii, arătând faptul că a fost sedată înainte de a fi ucisă, cel mai probabil prin sufocare, în timpul somnului.

Potrivit anchetatorilor, motivul crimei este de natură economică. „Cei trei suspecți își doreau averea Laurei Ziliani, un vast portofoliu imobiliar, pentru a-și rezolva problemele economice. Crima este rezultatul unei premeditări îndelungate și a unui plan care le-a permis să ascundă moartea Laurei mult timp și să treneze investigațiile”, a declarat judecătorul de instrucție Alessandra Sabatucci pentru Corriere della Sera.

Din interceptările telefonice reiese „că surorile Silvia și Paola, la 20 de zile de la dispariția mamei lor, se felicitau deja reciproc pentru banii pe care îi vor încasa în curând, reușind să dea un avans pentru o mașină nouă și probabil și pentru a pleca în vacanță”.

Bunica fetelor spune că fetele au fost tot timpul foarte materialiste. „Am avut întotdeauna impresia că  nepoatele mele sunt prea atașate de bani”, a spus polițiștilor Marisa Cinelli, mama Laurei Ziliani.

Cei trei vor apărea marți în fața judecătorului de instrucție. „Luni de investigații au dus la răsturnarea ipotezei dispariției și a morții naturale. Avem o ipoteză despre care credem că este bine întemeiată”, susține procurorul Francesco Prete.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Zilnic aud debili care declara ca ar face orice pentru copii si nepotii lor. Le urez sa fie dati in gat ca in cazul de mai sus.

    • Serios? Generalizezi pentru niste cazuri punctuale si pui restul populatiei in aceeasi galeata cu niste psihopati?! Atat de ingust la minte esti?

      Fa-ne un serviciu: fii tu dac adevarat si nu procrea.

  2. „Femeia, fost agent de pază, ” – „averea Laurei Ziliani, un vast portofoliu imobiliar,” ?!