G4Media.ro

Italia a prelungit starea de urgență până la 15 octombrie

sursa foto: Facebook/ Giuseppe Conte

Italia a prelungit starea de urgență până la 15 octombrie

Italia a prelungit starea de urgență până la 15 octombrie, transmite Rador.

Senatul de la Roma a aprobat aseară, la solicitarea premierului Giuseppe Conte, acest lucru, fapt ce îi va permite guvernului italian să dispună de pârghiile necesare gestionării crizei medicale cauzate de coronavirus.

În caz de focare de infecție se pot folosi spații noi ca hoteluri, cazărmi sau chiar nave pentru pacienții pozitivi, în vreme ce angajații instituțiilor publice și private pot continua să lucreze de acasă. Starea de urgență permite și blocarea zborurilor către și dinspre țări care sunt considerate cu risc înalt de contaminare sau identificarea anumitor naționalități al căror acces să nu fie permis în peninsulă.

Deja de două săptămâni Italia a blocat toate legăturile aeriene şi terestre cu 16 state din afara Uniunii Europene și a spațiului Schengen, a impus carantina cetățenilor care vin dinspre România și Bulgaria și al celor care au staționat sau tranzitat cele două țări în perioada 11-24 iulie.

Partidele de opoziție contestă însă această decizie.

sursa: Rador

sursa foto: Facebook/ Giuseppe Conte

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. Si ccr in Italia, weber, ce zic? Pai asta-i dictatura medicala pentru 3 luni, fac afaceri si nu vor sa fie motiune. Sa-i salvam pe fratii nostri de ginta latina!

  • Domnilor de ce cititi sau nu va interesati daca nu stiti ce inseamna starea de urgenta in Italia? Ei au aceasta stare de urgenta de la inceput si o prelungesc, dar se folosesc de acest lucru doar in cazul in care au probleme. La noi starea de urgenta inseamna altceva, blocaj aproape total. Starea de urgenta a lor este cam ceea ce este la noi acum cu starea de alerta plus cateva masuri in caz de nevoie, gen folosire hotel, aici este vorba despre definitia starii de urgenta si ce aduce acest aspect.

  • bre @john, la ora actuala situatia e asa:

   Romania, populatie de 19 milioane – decese COVID – 2200
   Italia, populatie 60 milioane -decese COVID – 35.000

   Romania 100 decese la 1 milion
   Italia 600 de decese la 1 milion.

   Acum explica-ne tu „ce aduce acest aspect”?
   Sau e prea grea „arimetica” elementara?

 2. Italia poate sa prelungeasca starea de urgenta indefinit ca tot nu se mai face bine.