G4Media.ro

Israelul vaccinează de luni copii cu vârste între 5 și 11 ani…

Israelul vaccinează de luni copii cu vârste între 5 și 11 ani / Injecţiile cu vaccinul COVID-19 la copii au început marţi în Statele Unite

După Statele Unite, Israelul a dat duminică undă verde vaccinării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani cu doze Pfizer/BioNtech, în speranţa de a ţine sub control pandemia de COVID-19, anunță Agerpres, care citează AFP.

„Directorul general al Ministerului Sănătăţii a decis să urmeze recomandările comisiei însărcinate cu studierea acestei probleme şi să autorizeze vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani”, a anunţat un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Statul evreu a fost una dintre primele ţări care a lansat, în decembrie, o vastă campanie de vaccinare datorită unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer oferindu-i acces rapid la milioane de doze plătite în schimbul datelor privind efectele vaccinului la scară largă.

Această campanie a permis dubla vaccinare a 5,7 milioane de israelieni din totalul de nouă milioane, dintre care peste 80% adulţi. În vară, autorităţile au lansat o nouă campanie pentru administrarea unei doze de rapel la care au răspuns peste patru milioane de persoane.

Autorităţile începuseră şi vaccinarea adolescenţilor între 12 şi 17 ani, dar au decis duminică să scadă această vârstă la 5 ani în urma testelor clinice ale Pfizer, unei campanii în acest sens în Statele Unite şi a recomandărilor unui grup de oameni de ştiinţă israelieni.

Potrivit testelor clinice efectuate de Pfizer pe mii de copii, vaccinul s-a dovedit a fi eficient în proporţie de 90,7% împotriva formelor simptomatice ale bolii.

„Majoritatea experţilor au estimat că beneficiile acestei vaccinări pentru copii vor fi mai mari decât riscurile, ceea ce a condus la decizia de a autoriza vaccinul pentru aceste vârste”, a afirmat comunicatul Ministerului israelian al Sănătăţii.

Pe lângă prevenirea îmbolnăvirii acestora, beneficiile aşteptate includ şi o scădere a numărului de clase închise şi o posibilă reducere a transmiterii pandemiei în rândul populaţiei.

Injecţiile cu vaccinul COVID-19 la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani au început marţi în Statele Unite. Pe lângă SUA, şi China, Emiratele Arabe Unite, Cambodgia şi Columbia au început să vaccineze copiii sub 12 ani, dar cu vaccinuri chinezeşti.

Data începerii vaccinărilor în Israel va fi anunţată în zilele următoare, potrivit Ministerului Sănătăţii, citat de AFP.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Oameni intregi la minte, nu șoșoci ratați fesenisti!

 2. Cam repede au uitat de Auschwitz.

 3. Boomerii au luat-o complet razna.

 4. Nu înțeleg de ce nu se găsesc alte metode de luptă împotriva virusului? 4 Vaccinul nu are randament, se vede în tarile cu rata mare de vaccinare ca se confrunta din nou cu creștere a infectării. Nu zic ca nu există virusul, doamne ferește, exista se moare de el, mergeți de vă vaccinați, dar se pot găsi și alte metode de prevenție de combatere de medicament de lock dawn închidere unor activități.

  • Nu înțeleg de ce tot căutați alte metode de luptă împotriva virusului, când există deja una și e foarte simplă: vaccinul.
   De ce trebuie să vă complicați degeaba?

 5. Israelul a ales să se sin.ucidă (ironie).
  Așa e, șo.șocilor?

 6. Le place sa fie cobai, lucru apresiat mult de alt animal, oaia.

 7. Stiinta are nevoie de cobai Big Pharma de bani.
  Oile au nevoie de vaxin.

  • I-auzi, prostea…
   Antibioticele nu-s tot big pharma?
   Aspirina nu?
   Tamiflu nu?
   Ia, cand te imbolnavesti, fuga la lins moaste, nu la farmacie, sa nu cumva sa imbogatesti Big Pharma
   Imbogateste Marele Alb, hai jet!

 8. Pt 0,000x % decese la copii, nu este nevoie sa-i vaccinam, dar baietzii astia ne dovedesc ca au ceva probleme la „procesor”. Le dorim „succesuri”! Vedem cum la adultzi treaba cu zeama functioneaza, ioi ioi!

 9. Tot din 6 in 6 luni? Boostere pana crapa?