G4Media.ro

Israelul susține că un punct de trecere spre Gaza, tocmai redeschis, a…

Sursa foto: SAID KHATIB / AFP

Israelul susține că un punct de trecere spre Gaza, tocmai redeschis, a fost vizat de rachete

Armata israeliană a anunţat că Kerem Shalom, principalul punct de trecere a ajutorului umanitar către Fâşia Gaza recent deschis, a fost vizat miercuri de rachete trase din Rafah, în sudul teritoriului palestinian, un soldat israelian fiind uşor rănit, relatează AFP, transmite Agerpres.

Armata a acuzat Hamas că se află la originea atacurilor care subminează „funcţionarea punctului de trecere” pe care Israelul l-a redeschis şi care fusese închis trei zile după atacuri cu rachete în care au fost ucişi patru soldaţi israelieni şi zece răniţi.

Israelul a redeschis miercuri punctul de trecere Kerem Shalom de la frontiera sa cu Fâşia Gaza, a anunţat agenţia israeliană care îl administrează şi armata.

„Camioane provenind din Egipt care transportă ajutor umanitar, în special hrană, apă, echipament pentru adăposturi, medicamente şi material medical donat de comunitatea internaţională sosesc deja la punctul de trecere”,a anunţat COGAT (agenţia care coordonează activităţile guvernului israelian în teritoriile palestiniene) şi armata israeliană într-un comunicat comun.

COGAT şi armata susţin că în paralel cu redeschiderea punctului de trecere Kerem Shalom, cel de la Erez continuă să faciliteze intrarea de ajutor în Fâşia Gaza după controale de securitate în Israel, aşa cum s-a întâmplat şi în perioada în care Kerem Shalom a fost închis.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...