G4Media.ro

Israelul susţine că a eliminat jumătate din batalioanele teroriștilor Hamas din Rafah

Captura X, IDF

Israelul susţine că a eliminat jumătate din batalioanele teroriștilor Hamas din Rafah

Armata israeliană a declarat luni că a eliminat peste 500 de teroriști Hamas în oraşul Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde la începutul lunii mai lansase o operaţiune militară criticată pe scară largă de comunitatea internaţională, relatează EFE, citată de Agerpres.

Drept urmare, două din cele patru batalioane Hamas din oraş au fost practic desfiinţate, în timp ce celelalte două sunt „la un nivel operaţional scăzut”, potrivit forţelor armate.

În timpul operaţiunilor în sudul enclavei, soldaţii israelieni au distrus „zeci de guri de tuneluri şi două tuneluri cu o lungime de peste un kilometru”, pe lângă faptul că au identificat 230 de guri de tuneluri şi aproximativ 20 de kilometri de pasaje subterane, a precizat armata într-un comunicat.

Multe dintre aceste intrări în tuneluri erau situate în aşa-numitul ‘Coridor Philadelphia’, care se întinde de-a lungul graniţei cu Egiptul şi care a fost preluat sub control de forţele israeliene la sfârşitul lunii mai. Potrivit Israelului, Hamas a folosit aceste intrări pentru a aduce arme în Fâşia Gaza.

Potrivit presei israeliene de luni, armata estimează că, în termen de două săptămâni, va deţine controlul asupra întregului Rafah, de unde au fugit peste un milion de civili, cei mai mulţi dintre ei venind aici din alte părţi ale Fâşiei Gaza din cauza luptelor.

Operaţiunea militară israeliană în sudul enclavei a dus, de asemenea, la închiderea punctului de control de la frontiera cu Egiptul, prin care trecea o mare parte din ajutorul umanitar.

Luni, Hamas a afirmat că forţele israeliene ar fi dat foc părţii palestiniene a punctului de trecere pentru a face imposibilă utilizarea acestuia, ceea ce, potrivit grupării, ar constitui „crimă de război”, conform agenţiei de presă citate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. In 2 sapt termina cu Rafah? Deci gata… Netanyahu vede protestele din strada.. Ca a ramas singur si iata.. Se termina macelul. Se termina cu Bibim