G4Media.ro

Israelul şi Polonia îşi relansează relaţiile după ce Varşovia deblochează restituirea proprietăţilor…

Sursa foto: Twitter / Kancelaria Prezydenta

Israelul şi Polonia îşi relansează relaţiile după ce Varşovia deblochează restituirea proprietăţilor evreieşti confiscate de nazişti

Israelul şi Polonia au convenit să îşi îmbunătăţească relaţiile care s-au deteriorat după ce Varşovia a introdus anul trecut o lege care limitează capacitatea evreilor de a recupera proprietăţile confiscate de nazişti în al Doilea Război Mondial şi au anunţat, luni, că îşi vor repune în funcţie ambasadorii, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Decizia constituie o schimbare pentru noul premier israelian Yair Lapid, care în calitate de ministru de Externe a denunţat drept „antisemit şi imoral” proiectul de lege care afectează proprietăţile confiscate de ocupanţii germani nazişti şi reţinute de conducătorii comunişti polonezi de după război.

„S-a convenit că relaţiile vor fi restabilite la cursul lor corect”, a afirmat preşedintele israelian Isaac Herzog, într-un comunicat, în urma unei convorbiri cu omologul său polonez, Andrzej Duda.

„Amândoi preşedinţii şi-au exprimat speranţa că orice probleme viitoare dintre Polonia şi Israel vor fi rezolvate printr-un dialog sincer şi deschis şi într-un spirit de respect reciproc”, se mai arată în comunicat.

Preşedinţia poloneză a precizat că ambasadorul polonez în Israel, rechemat la Varşovia în timpul disputei, ar trebui să revină în Ierusalim.

De asemenea, preşedinţia israeliană a menţionat că noul ambasador israelian desemnat în Polonia îşi va prezenta scrisoarea de acreditare în cursul zilelor următoare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. prevad ca iese Vopn Pfizer si ne spune ca acum polonia indeplineste toate conditiile pt a primi bani

  2. Polonia și Ungaria dau lecții de verticitate. Acum înțeleg de ce au fost imperii, nu s-au lăsat călcați de toată lumea.