G4Media.ro

Israelul impune sancțiuni împotriva Autorității Palestiniene, după succesul repurtat de Abbas la…

Sursa foto: JENS SCHLUETER / AFP

Israelul impune sancțiuni împotriva Autorității Palestiniene, după succesul repurtat de Abbas la ONU

Israelul a anunțat vineri, 6 ianuarie, adoptarea de sancțiuni împotriva Autorității Palestiniene, pentru a o face să „plătească prețul” pentru demersul său recent de a face ca problema ocupației israeliene a teritoriilor palestiniene să fie examinată la ONU. Decizia a fost luată joi, la prima reuniune a cabinetului de securitate al noului guvern, condus de Benjamin Netanyahu, și cel mai de dreapta din istoria Israelului, potrivit Le Figaro.

Cabinetul restrâns a decis să acorde familiilor victimelor atacurilor palestiniene aproximativ 139 de milioane de shekeli (37,3 milioane de euro) din ceea ce Israelul colectează din taxele vamale în numele Autorității Palestiniene, se arată într-un comunicat al biroului premierului. Israelul va reține și alte fonduri colectate pentru Autoritatea Palestiniană, până la ceea ce aceasta din urmă a plătit în 2022 „teroriștilor și familiilor lor”, adaugă textul, fără a preciza suma.

Autoritatea Palestiniană plătește alocații lunare familiilor palestinienilor încarcerați în Israel pentru comiterea de atacuri antiisraeliene și celor pe care îi numește „martiri”, indiferent dacă au murit în timpul unor atacuri antiisraeliene sau în timpul confruntărilor cu armata israeliană în Cisiordania. Cabinetul de securitate a decis, de asemenea, să înghețe proiectele de construcție palestiniene în unele zone din teritoriile palestiniene ocupate de Israel din 1967.

Potrivit declarației, aceste decizii au fost luate ca urmare a adoptării la 31 decembrie, la cererea Autorității Palestiniene, a unei rezoluții a Adunării Generale a ONU prin care se solicită Curții Internaționale de Justiție (CIJ) să abordeze problema ocupației israeliene a teritoriilor palestiniene.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Sancțiuni împotriva Autorității Palestiniene… asa da!

 2. Bibi… deja ai început să întinzi coarda… Și ce să vezi? O să se rupă!

 3. Astia cu statul lor de apartheid cat o sa o mai tina tot asa??

 4. Israelienii te pedepsesc si daca iti aperi drepturile. Exista vreo baza legala ca dupa 2000 de ani sa vii si sa pretinzi ca un pamant este al tau si ca trebuie sa iti faci tara acolo in dauna locuitorilor existenti pe acel pamant?

 5. De ce nu e considerata autoritatea palestiniana entitate terorista??? Daca tot da alocatii teroristilor arestati de israel? Moldova ar trebui sa invete de la israel si sa opreasca din banii obtinuti de separatistii de la tiraspol din exporturi sumele pe care trebuie sa le plateasca despagubiri dictate de cedo pentru incalcari ale drepturilor omului in transnistria!!!

 6. Abbas, liderul palestinian, se mentine ilegal la conducerea autoritatii palestiniene. Palestinienii nu au mai facut alegeri din 2005.

 7. Unde-i socatele, deontologul și ziaristul.
  Sa combată ONU care nșa este anti…???
  Doar la romanika au tupeu.
  Păi se poate tovarăși să-și permită ei ???

 8. Nu ca as fi rău da la cât rău au făcut și fac ăștia sub umbrela genocidului din ww2 devin penibili.
  Toată omenirea trebuie sa cinstească si sa jelească suferința lor, fără ca măcar sa îndrăznești sa zici ceva, în timp ce ei măcelăresc la greu… iar occidentul se face ca nu vede.

 9. Trist si urat!

 10. Israel? E parvenit! Trebuie să se întoarcă înapoi în robie la Egipt, conform bibliei lor amestecate cu 💩 și unde mulți, foarte mulți proști și -i trag în cur după ea! Israel cu biblie cu tot egal DEGENERAȚION people 😏

 11. niste sanctiuni de la ue pt israel pe cand ca de ani de zile tot ii omoara pe palestinieni dar stai ca politicienii europeni au buzunarele sparte si pt bani ar sacrifica si moralitatea si dreptatea