G4Media.ro

Israelul a anunțat că a prins ultimii doi palestinieni evadați cu aproape…

Israelul a anunțat că a prins ultimii doi palestinieni evadați cu aproape două săptămână în urmă / Sunt membrii ai Jihadului Islamic, o mișcare armată palestiniană

Armata israeliană a anunţat duminică în zori arestarea ultimilor doi deţinuţi palestinieni care au evadat în urmă cu aproape două săptămâni dintr-o închisoare din nordul Israelului, informează Agerpres, care citează France Presse.

La 6 septembrie, şase prizonieri palestinieni închişi pentru violenţe antiisraeliene au evadat din închisoarea de înaltă securitate Gilboa, în nordul Israelului, printr-un tunel săpat sub chiuvetă într-o celulă, pentru a ieşi în afara închisorii printr-o gaură în pământ.

Cei şase evadaţi, consideraţi imediat drept „eroi” de partea palestiniană, au devenit indivizii cei mai căutaţi din Israel care a desfăşurat întăriri militare şi drone pentru a încerca să-i găsească.

În weekendul de după evadare, care aminteşte de filmul american Shawshank Redemption, forţele israeliene au arestat patru dintre fugari în sectorul Nazaret, oraş arab din nordul Israelului.

Autorităţile au arestat şi apoi au început să-l interogheze pe Mahmud Abdullah Ardah, membru al Jihadului Islamic închis din 1996 şi considerat a fi creierul operaţiunii, şi pe Zakaria Al-Zubeidi, fost şef al aripii armate a partidului laic Fatah pentru tabăra palestiniană Jenin, bastion al rebeliunii armate.

În primele ore ale zilei de duminică, armata a anunţat arestarea la Jenin, în Cisiordania ocupată, a ultimilor doi fugari, Ayham Kamamji, 35 de ani, şi Munadel Infeiat, 26 de ani, ambii membri ai Jihadului Islamic, o mişcare islamistă armată palestiniană, în cursul unei operaţiuni comune cu unităţi speciale antiteroriste.

Cei doi bărbaţi „sunt interogaţi în prezent”, a subliniat armata într-un scurt mesaj către presă, fără a oferi deocamdată mai multe detalii cu privire la această operaţiune specială în bastionul celor şase foşti evadaţi.

Originar din Kafr Dan, în apropiere de Jenin, Ayman Kamamji, a fost arestat în 2006 şi condamnat la închisoare pe viaţă pentru răpirea şi asasinarea lui Eliyahu Asheri, un tânăr colonist israelian.

Munadel Infeiat a fost arestat în 2020 după Jihadul islamic şi îşi aştepta condamnarea după ce a fost închis în trecut în mai multe rânduri pentru activităţile sale în cadrul acestui grup armat.

sursa foto: Facebook/ Israel Defense Forces

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Tratati-i cu plumb.

  2. I-ati prezentat ca mari luptatori , dar ei sunt ca nazistii care s-au predat ca niste domnisoare de onoare, fara lupta, si implorau mila sa le fie crutate vietile.