G4Media.ro

Israel: Parlamentul a votat o lege care permite autorităților să afle numele…

Israel: Parlamentul a votat o lege care permite autorităților să afle numele persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19

Parlamentul israelian a autorizat miercuri Ministerul Sănătăţii să comunice altor autorităţi identitatea persoanelor nevaccinate împotriva noului coronavirus, suscitând îngrijorări în ceea ce priveşte respectarea vieţii private a cetăţenilor care refuză să se vaccineze, relatează Agerpres conform AFP.

O lege adoptată cu 30 de voturi pentru şi 13 împotrivă le dă autorităţilor locale, directorului general al Ministerului Educaţiei şi unor membri ai Ministerului Afacerilor Sociale posibilitatea de a cere să le fie comunicate numele, adresele şi numerele de telefon ale persoanelor nevaccinate.

Scopul acestei legi, valabilă trei luni sau până când pandemia va fi declarată încheiată, este de a „permite acestor organisme să încurajeze oamenii să se vaccineze, adresându-se lor personal”, potrivit unui comunicat al parlamentului israelian.

Israelul a administrat cele două doze de vaccin Pfizer/BioNTech unui număr de trei milioane de persoane, o treime dintre cei aproximativ nouă milioane de locuitori ai săi.

Statul israelian şi-a redeschis duminică centrele comerciale şi comerţul stradal pentru întreaga populaţie, în cadrul celei de-a treia ieşiri din carantină de la începutul epidemiei de COVID-19. Însă, dacă anumite locuri sunt deschise pentru toţi, altele sunt accesibile doar persoanelor dotate cu o „insignă verde”, semn că ele au primit a doua doză de vaccin în urmă cu cel puţin o săptămână sau că s-au recuperat după boala COVID-19.

Însă această preţioasă „cheie de acces” este criticată de o parte a populaţiei, care vede în aceasta o formă de discriminare a persoanelor nevaccinate.

În cadrul dezbaterilor parlamentare de miercuri, lidera Partidului Laburist, Merav Michaeli, l-a acuzat pe premierul Benjamin Netanyahu că „neagă dreptul cetăţenilor la confidenţialitate asupra informaţiilor lor medicale”.

Comunicatul Knessetului (parlamentul) afirmă că informaţiile personale nu pot fi utilizate în alte scopuri decât cel de a-i încuraja pe oameni să se vaccineze.

Deputatul Haim Katz, din partidul de dreapta Likud al premierului, a apărat legea, descriind-o drept „un mijloc de a promova vaccinarea”.

Peste 760.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate oficial în Israel de la începutul pandemiei, dintre care mai mult de 5.600 de decese.

Sursa Foto: Captura video /Israel/Arhiva

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Ma bucur sa aud ca apărut asemenea legi.
  Iudeii sunt smecheri.Trebuie prinși și vaccinați pana la ultimul.

  • „să încurajeze oamenii să se vaccineze, adresându-se lor personal” – o abordare tovarasasca, demna de colectivizare.
   Mai neplăcut e ca în 1-2 săptămâni asemenea legi vor începe sa fie votate și în tarile pretins democratice din UE.

  • Pai da bre anomimovici, asha si trebuie. Democratia nu inseamna libertate totala. Democratia iti ofera libertate atat timp cat ea nu dauneaza restului cetatenilor. Ori in cazul asta, pentru ca tu faci parte din „flat earth comunity” si nu vrei sa te vaccinezi, e posibil sa infectezi si sa omori un concetatean care desi a facut vaccinul, se numara printre cei 5% la care sistemul imunitar nu a creat anticorpi. Asha ca libertatea ta de a crede in fake-news si a iti imagina conspiratii mondiale si chipuri implantate se opreste la punctul in care asta pune in pericol viata altuia.

  • @bogdan
   Multumesc pentru gândurile bune transmise.
   Ai grija ce îți dorești ca s-ar putea sa ți se intample
   Ma refer sa îți bata la ușa autoritățile sa te încurajeze personal sa intrii la CAP.

 2. Ka kam asta i treaba: doar 30 % din ovrei sunt dornici de vaccin. restul au cam zis pass, si acum incep cu mizerii de astea. istoria se repeta. in loc de un semn acum au insigna verde! Nu va merge.

  • Gresit total amice-1/3 au facut si rapelul.In Israel s-au vaccinat in jur de 7.6 mil (au primit cel putin o doza numai cu pftizer)din cei 9 mil adica 75 % din populatie.Probleme au cu evreii ultraortodocsi!

  • Nu stiu de ce g4 nu-mi publica comentariul Repet: 7, 6 mil s-au vaccinat cu cel putin o doza, iar 1/3 sunt cei care au facut inclusiv a doua doza!

 3. E normal, nici eu nu vreau sa stau la un spectacol alaturi de unul nevaccinat!

 4. Hmm…Adica modelul totalitar este cel de succes atunci cand lumea isi daseama ca e dusa cu zaharelul. Adevarul e ca doctrinele svilupate de ideoligistii evrei sant nebunesti si sadice ,intotdeauna au provocat milioane de morti ,cred ca ar trebui luata o atidune severa impotriva acestor fanatici.

 5. Hmm…Adica modelul to.ta.li.tar este cel de succes atunci cand lumea isi da seama ca e dusa cu zaharelul. Adevarul e ca doctrinele svilupate de id.eol.igis.tii e.v.rei sant n.eb.u.nes.ti si s.a.di.ce. ,intotdeauna au pro.voc.at m.ilionane de mo.r.ti ,cred ca ar trebui luata o atidune severa im.pot.riv.a acestor fa.n.ati.ci.

 6. Regimurile naziste si comuniste totalitare sant rusinea si mizeria cea mai mare a ceia ce poate arata rasa umana

 7. Regimurile na.zif.asc.iste.te si co.mu.ni..ste to.t.alit.are sant ru.sin.ea si m.ize..ria cea mai mare a ceia ce poate arata rasa umana

 8. Pt Bogdan și alții asemenea:
  voi nu vă dați seama că aveți o fractura mare in logica voastră?
  Eu și daca mă vaccineze risc sa îmbolnăvesc pe alții.Vaccinul nu mă ferește să fiu purtător de virus,deci nu oprește transmiterea virusului. In caz că nu mă vaccinez eu sunt cel care risc.Si da,am dreptul sa hotărasc ce tratament primesc.Ca daca mergem după logica voastră mâine o să vă bata la ușă autoritățile și au sa va propună sa vă scoateți fierea,să luați antiinflamatorii,calmante sau de ce nu niste droguri ușoare să fiți mai veseli.
  Și culmea,văd că se găsesc destui adepți ai colectivizării forțate.

 9. Ce viață privată iobagilor? Statul e proprietarul vostru.

 10. Azi – vaccinare, maine – castrare!
  E pentru binele lor: fara dorinte, nu arunci cu sămânța, nu te mai gândești la femei sau maini, nu-ți mai sta capul decat la munca productiva cat e soarele pe cer (ca normarea muncii e pentru fraieri).

  Cine a venit cu ideea? Unul de-al lor. Dar acum 70 ani, nu tot de-ai lor au zis sa sufere mulți pentru niste pamant arid luat de la altii?