G4Media.ro

Islam în Franța: Președintele Macron acordă 15 zile musulmanilor pentru a prezenta…

Islam în Franța: Președintele Macron acordă 15 zile musulmanilor pentru a prezenta o cartă a valorilor republicane

Președintele Emmanuel Macron și ministrul de Interne au primit la Élysée federațiile ce compun Consiliul francez al cultului musulman pentru a le cere să conceapă un cod deontologic și moral al imamilor ce activează în Franța, transmite RFI.

Nouă federații compun Consiliul francez al cultului musulman iar la întâlnirea cu președintele Emmanuel Macron și cu ministrul de Interne, Gérald Darmanin au fost prezente opt dintre ele. Este practic instanța ce reprezintă, încă din 2003, musulmanii din Franța.

Întâlnirea are loc după ce președintele Emmanuel Macron a cerut deja Consiliului să încadreze modul în care sunt formați imamii ce activează în Franța, în condițiile în care amenințarea islamistă câștigă teren.

O propunere avansată de musulmani este crearea unui Consiliu național al Imamilor ce ar urma să funcționeze după modelul unui Ordin profesional precum este cazul avocaților ori al medicilor.

Acest organism va evalua cunoștiințele viitorilor imami și le va emite un act oficial de imam. Iar în acest proiect, viitorii imami vor trebui să respecte un cod deontologic precum și o cartă a valorilor republicane.

Iar acest ultim text va trebui finalizat în următoarele 15 zile. El va fi realizat de Consiliul cultului musulman iar Ministerul de Interne va trebui să supravegheze conceperea textului.

Două principii vor fi înscrise în mod clar: refuzul unui eventual islam politic și orice ingerință străină, recomandă Palatul Elysée.

Acest cod de deontologie, de morală și de etică are ambiția de a pune punct imamilor detașați.

Liderul de la Elysée recunoaște că nu toți vor dori să semneze viitoarea cartă dar, fie sunt cu republica fie nu sunt, conchide președintele Macron.

sursa: RFI

Sursa Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Foarte bine, era si cazul.

 2. E prea tarziu!A mai aparut poza cu…in numele libertatii de exprimare?Islamizarea Europei este cam la 40 %, mai vorbim peste 5 ani !

  • vrajeala marca sputnik, arunci cu niste numere fara nici o acoperire, mai taie , sau daca ai tupeu vino cu niste date reale

  • Pardon, a Frantei.

  • Peste cinci ani, nu mai cască nimeni gura-n vest, o să vină regulament de la Bruxelles pentru purtatul obligatoriu de măști prin care nu se aude nimic și oricum, nimeni n-o să mai aibă curajul să caște gura

  • Sunt curios de unde scoti cifrele astea. ai vreo sursa oficiala/credibila de unde sa reiasa cei 40% musulmani in Franta?
   Sau doar te trezesti vorbind?

 3. Macron se converteste la Islam in urmatorul mandat.

 4. cam asa ar trebui si la noi cu toti staretii si preotii care fac politica si infiereaza cu manie proletara diverse institutii la fiecare slujba duminicala.
  Nu au nici o deontologie.

 5. Nu sunt 40%, dar sunt multi musulmani in Franta!!!…In Paris sunt cartiere intregi musulmane, iar in sud (Marsilia) este groaza. Francezii si-au facut-o cand au infiintat „departamentele de peste mari”, considerate regiuni franceze cu drepturi egale cu cei din Franta continentala. Procentul va creste pt ca natalitatea musulmanilor este coplesitoare.
  …..la fel cu o entitate din Romania!!! Cum ne vom numi prin 2050???….vezi BudaI DELEANU

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.