G4Media.ro

Iran: Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimile revoltate, după…

sursa foto: captura

Iran: Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimile revoltate, după prăbușirea imobilului aflat în construcție care a dus la moartea a 28 de persoane

Poliţia din Iran a recurs la gaze lacrimogene şi tiruri de avertisment în aer pentru a dispersa o manifestaţie care a avut loc în sud-vestul ţării, după tragedia de luni, când un imobil aflat în construcţie s-a prăbușit, iar 28 de persoane au murit.

La Abadan, unde s-a produs tragedia de luni, au avut loc ulterior mai multe manifestaţii la care participanţii au cerut ca responsabilii să fie traşi la răspundere. Proteste similare s-au desfăşurat şi în alte oraşe din aceeaşi provincie, Khuzestan, iar vineri iranienii au ieşit la protest în solidaritate cu familiile victimelor şi în oraşe din centrul Iranului, ca Ispahan, Yazd şi Shahin, relatează Agerpres.

Vineri seara, la Abadan, forţele de securitate au intervenit cu gaze lacrimogene şi au lansat tiruri în aer pentru a-i dispersa pe sutele de manifestanţi adunaţi în apropierea ruinelor clădirii prăbuşite.

„Moarte funcţionarilor incompetenţi”, au scandat o parte din protestatari, potrivit agenţiei Fars.

Sâmbătă, bilanţul a crescut la 28 de morţi, după descoperirea a încă două cadavre, a indicat ministrul de interne Ahmad Vahidi, citat de agenţia de presă de stat Irna. Alte 37 de persoane au fost rănite.

Justiţia locală a anunţat arestarea a 13 persoane, între care primarul din Abadan şi alţi doi foşti primari, acuzaţi că se fac responsabili de dramă, relatează Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. #aktual24 #cuvantortodox