G4Media.ro

Iohannis și Orban merg la Iași pentru Ziua Unirii Principatelor, pe fondul…

Iohannis și Orban merg la Iași pentru Ziua Unirii Principatelor, pe fondul nemulțumirii moldovenilor față de finanțarea incertă a Autostrăzii Unirii

Unirea Principatelor Române va fi celebrată azi la Iaşi prin manifestări la care sunt aşteptaţi să participe preşedintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban. Festivitățile au loc pe fondul nemulțumirii exprimate de reprezentanți ai societății civile locale față de incertitudinea finanțării pentru Autostrada Unirii, care ar urma să lege Iași de Târgu Mureș.

Joi, Cătălin Urtoi, vicepreședintele asociaţiei “Împreună pentru A8“ și consilier onorific al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, a criticat dur neincluderea autostrăzii Unirii, Iași – Târgu Mureș, în lista proiectelor de infrastructură care ar urma să beneficieze de finanțare europeană în viitorul buget UE. Urtoi a anunțat că astăzi va protesta în Piața Unirii din Iași împreună cu colegii săi din asociația “Împreună pentru A8“.

Evenimentele de la Iași dedicate Unirii Principatelor vor avea loc în Piaţa Unirii, începând cu ora 13,00, şi vor cuprinde un Te Deum, discursuri ale oficialităţilor centrale şi locale şi depunerea de coroane la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La final, alături de militarii, pompierii şi jandarmii ieşeni, vor defila militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, ai Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” din Vatra Dornei, cei ai Batalionului 53 Comando „Smaranda Brăescu” din Bacău, elevi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, precum şi un detaşament al Asociaţiei Tradiţii Militare.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Uite, fara Te Deum nici nu mai pot defeca, in ultima vreme. Trebuie sa-mi cante un sobor de preoti la gaura cu princina, „Doamne miluieste, Doamne miluieste, uite-l cum clipesteeee!

    In alta ordine de idei, noi cand ne emancipam, si de popi si de Bucuresti?! Ma refer la toata tara. Cat mai accepta sa fim „provincia” acestor urmasi de extorcatori turci? Ma refer la Birocratia cururilor late din „capitala” – a se citi „cuibul mafiei”.

  2. Iasul este adevarata Capitala a Romanilor.
    De ce tot facem circul asta cu „naveta” politicienilor la Iasi la sarbatori? Este ridicol. Institutiile Statului Roman trebuie sa fie la Iasi tot timpul. (Si nu asa cum sunt ele croite acum, ci re-facute din temelii, pe principii sanatoase si cu oameni selectati dupa capacitati – nu actuala mafie de doua parale turcesti de la Bucuresti).

  3. vor veni cu elicoperul sau cu avionul?

  4. Cum strigau cei doi clovni acum 1 an ca de ce nu se face autostrada ,dar acum tac malc si inventeaza tot felul de scuze..doar 2 ipocriti…

  5. Circ! Sica Mandolina si absolut norocosul, alesul accidental Iohannis atat livreaza: circ! PNL = PSD =USL!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.