G4Media.ro

Iohannis, mesaj de Ziua Internațională Anticorupție: Blamul societății, neacordarea încrederii și a votului…

Sursa foto: Consiliul European

Iohannis, mesaj de Ziua Internațională Anticorupție: Blamul societății, neacordarea încrederii și a votului unor politicieni corupți sunt aspecte importante

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, în care susține că România ”a rămas un reper în Estul Europei datorită progreselor făcute în domeniul statului de drept, iar acestea trebuie să continue”.

Șeful statului spune despre corupție că este ”un risc de securitate”.

 • Mesajul integral al lui Iohannis:

Întărirea capacității statelor de a combate corupția reprezintă una dintre provocările definitorii ale democrațiilor actuale. Acest fenomen, care a traversat istoria și a adus daune incalculabile dezvoltării comunităților, are, în modernitate, efecte tot mai puternice.

Corupția erodează societățile și încrederea în instituții, alimentează sărăcia și inegalitățile, făcând sistemele publice sau private disfuncționale, slăbește mecanismele și capacitatea statului de a pune legile în aplicare și distorsionează concurența, afectând direct economia de piață.

Combaterea acestui fenomen nu ține doar de buna guvernare, ci are legătură directă cu viitorul societății noastre, fiind, totodată, un risc de securitate.

Cel mai adesea, corupția se manifestă prin deturnarea puterii publice și folosirea sa în interes personal sau de grup.

Sectoarele cu mize financiare importante – achizițiile publice, domeniul sănătății, al educației, cel al justiției – trebuie, cu prioritate, să fie cele în care integritatea este pe deplin asumată în cultura organizațională.

Conștientizarea și interiorizarea unor valori precum echitatea, dreptatea, imparțialitatea, cinstea, adevărul, profesionalismul, respectul față de reguli sunt repere care trebuie transmise începând din familie și de la școală. Acestea stau la baza unor comportamente integre ale cetățenilor.

Valorile care fundamentează elaborarea unui cadru normativ anticorupție sunt la fel de actuale și compun planul moral care ghidează dezvoltarea țării noastre. Blamul societății, neacordarea încrederii și a votului unor politicieni corupți, atitudinea civică față de orice abatere de la standardele de integritate europeană sunt aspecte la fel de importante.

România are nevoie de legi clare, predictibile, drepte, de instituții funcționale, care să poată lucra la capacitate maximă pentru a sancționa încălcarea legii și, mai ales, de un efort comun.

În ciuda provocărilor de natură sanitară, economică sau politică cu care s-a confruntat, țara noastră a rămas un reper în Estul Europei datorită progreselor făcute în domeniul statului de drept, iar acestea trebuie să continue.

Rămân ferm angajat în efortul de dezvoltare a parcursului democratic al țării noastre și sunt convins că putem clădi un viitor mai bun, atât timp cât ne sprijinim pe fundația solidă a valorilor europene, pe integritate, dreptate și toleranță zero față de corupție. (Sursa foto: Consiliul European)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

71 comentarii

 1. Blablabla, mesaj rasuflat, fara continut, doar niste sforaieli 🙁 Greatza!

  • Ia cu lămâie 🍋 10 ani de zile, dacă ai votat cu picioarele.

  • In sumar – mai printre randuri.

   1. Uite cam asa se face coruptia – daca e cineva interesat.
   2. Sunt niste „aspecte importante” in viata cetatenilor, dar ei treubuie in primul rand sa se ocupe de aceste „aspecte”, partea de la KWI e totul OK

   si o mica observatie:
   coruptia e oricum mai mica acum, conform noilor definitii: 1. platesti prejudiciu esti curat (lege promulgata deja de KWI); 2. sir de reabilitari= si mai multi curati care pot sa intre direct in fruntea guvernului sustinut de KWI.

  • De fapt sunt prost , nu prea aveam cu cine sa votam . Acu vreo 10 ani eram pesedist dar m-am cam lecuit ! Data viitoare stiu ce votez si nu e e AUr !

  • Nu mai esti independenta, g4media ?
   Iar inlocuiesti textele, g4media? Ori tu draga noastra securitate, inlocuiesti textele ?
   Textul scris de Fard la 12 si 14 min
   inlocuit cu
   text de la eugen. De ce oare?
   Iti pierzi cititori g4media cu asa tactici. Sau asta trebuie sa se intample cu tinem g4media, sa dispari? Ti-a pus gand rau secuioha si gasca?

  • DUPA SALTIMBANCUL rares bogdan, IATA ALTUL CARE EMANA NUMAI VORBE GOALE.

  • Text scri de Fard la 12 si 22 min
   inlocuit cu text de ka calachem, probabil tot eugen.
   Nu mai esti independenta, g4media ?
   Iar inlocuiesti textele, g4media? Ori tu draga noastra securitate, inlocuiesti textele ?
   Textul scris de Fard la 12 si 14 min
   inlocuit cu
   text de la eugen. De ce oare?
   Iti pierzi cititori g4media cu asa tactici. Sau asta trebuie sa se intample cu tinem g4media, sa dispari? Ti-a pus gand rau secuioha si gasca?
   1241

  • @mapa

   Chill , sunt doar multe comentarii atata tot ! Uneori apar dupa 10-20 minute ca doar nu e whatsup

  • @mapa ..

   Chill , sunt doar multe comentarii atata tot ! Uneori apar dupa 10-20 minute ca doar nu e whatsup

  • cocosmin
   .poi nu-i d-aia bre .nu vez’ ca la ora care o ai tu apare commentu’ lu’ altu’
   .pune alt comment in locu’ lu’ cmmentu’ tau ca sa-l puope pă iohannis .
   .îi gata şâ cu g4media
   .le-o astupat gura şâ lor .
   .acu o sa dispara dă pă piata

  • Text scris de Fard la 11 si 55 min , inlocuit de text de la autoroman. De ce ?
   Nu mai esti independenta, g4media?
   Ai mai pierdut 100 de cititori, g4media.
   1308

  • G4media nu a redat tot ce a spus Iohannis. Îl cenzurează ! Nu e corect !
   Ca să dea un exemplu personal a zis că și el va restituii în regim de urgență casa pierdută în instanță și banii obținuți ca uzufruct din chirie, aproximativ 260 de mii de euro, că va renunța prin interpuși la orice metodă de tergiversare !!!!????

  • Cand il vad pe asta imi vine sa votez USR.

 2. Câtă ipocrizie .
  Peeseedeee. Ai uitat grivco !

 3. Eu de la atâta anticorupţie nici nu mai ştiu să îmi număr casele!

 4. Orice ar mai spune ficusul de la mazilirea USR incoace e irelevant. Fratii Camataru au credibilitate mai mare decat presedintele rrrromaniei.

  • Exact cu sustinerea blocarii motiunii si apoi cu toate vrajelile ieftine ca usr a votat motiune deci trebuie scuze si plecaciuni ca sa mai accepte usr . Las ca au luat pe psd ul imaculat .

   Mam lecuit cu aur cand am vazut cum sustin exactteme contra popurului roman si dau mana cu orban fidez si aia le pen de vroia acu ceva ani ca romanii sa fie cetateni de mana a2a in UE .

   Toata tema cu drepturi si covid a fost o mare mistocareala in timp ce ei isi cauta sprijin prin europa . Aa si cand cu mersul la ambasada rusiei pt scuze .. am plecat direct de la protest !

 5. Asta ai zis-o intre doua basini, in timp ce dormeai?

 6. Nu mai crede nimeni în spusele lui Johanis. Ne-a păcălit pe toți. A veni și a vorbi de corupție când nu faci nimic este o mare dovadă de nesimțire. Comportament de șarlatan…

  • Termină cu lozinca asta, nu ne-a păcălit pe toți, a păcălit doar proștii ca voi!!!

  • Pe mine nu a avut sansa sa ma pacaleasca ! Eu prefer mereu familiarul iar hotul de imi calca propietatea de mai mukte ori imi va ajunge prieten !

   Intelegeti odata : sunt postac pesedisto haurist cu inclinatii pnlepriste ! Capisci !?!

  • Eugenia. Te-am confundat. Credeam că ești prost…Eminența ta!

 7. Don Corleone a cuvantat

 8. Ce reper, mă, ai băut?!

 9. 🤮🤮🤮🤮

 10. 🤮🤮🤮🤮

 11. propaganda, si cam atat, ne-am lamurit cu MARELE GRIVCO si PeeeeNeeeLeeeee

 12. Ce tupeu are nesimțitul asta! Ori este han#di#ca#pat ori ne ia de prosti! Mafi#otul se#cu#tran#spar#ti#nic.

 13. Mesaj de la coruptul sef,ficusul de la Cotroceni. Ba,de drepturile noastre calcate in picioare nu zici nimic? Dulap de la bnd!

 14. Bahaha, mi-a dor să-l aud pe Ciocanis spunându-ne despre statul de trept și penalii din PSD.

 15. Ha-ha-ha!
  Hă-hă-hă!
  He-he-he!
  Mă leși?!?Siktir!

 16. Sincer, era momentul să lase pe altcineava să vorbească despre anticorupţie. Pentru reîmprospătarea memoriei: numirea Veoricăi premier, revocarea LCK, numiri controversate de procurori şefi, readucerea psd la guvernare prin implicarea directă în divorţul PNL – USR, doar câteva reuşite ale mandatului. Cam mult golf şi sporturi de iarnă, prea puţină implicare reală în lupta anticorupţie. Dacă este un risc de securitate ce face CSAT? Legat de asta aş da doar un exemplu: „Abuzul în serviciu se dezincriminează parţial şi devine aproape imposibil de dovedit în practică, prin modificările aduse Codului penal”.

  • Cum a trimis el purtatorul de cuvant, atunci, sa anunte revocarea LCK. Caci el era la golf, dar noi nu stiam, credeam ca se ascunde de rusine pe undeva …

   Ce jenant (a fost intotdeauna, de la Grivco citire, dar acum abia se prind si cei care au votat cu el inca din turul I ) …

 17. Un nesimțit Iohanis. Ne-a bagat PSD-ul pe gat inca cel putin 7 ani.

 18. Când Iohannis a candidat pentru postul de președinte, avea deja 6 case, unele dobândite prin fraudă, doar că tembelii care l-au votat, nu au vrut să creadă acest lucru, pentru că sunt proști.

  • Eugenia… Eminența cenușie a comentatorilor G4 media.

  • Nu erau proşti, trebuia ales răul cel mai mic. Aşa este în democraţie, nu există candidatul perfect, la fel cum nu există nici partidul perfect sau unicul. În plus, justiţia nu a dovedit nimic în sensul ăsta. Exerciţiul de imaginaţie este simplu: despre ce am mai fi vorbit acum, sau dacă am mai fi putut vorbi, dacă ar fi câştigat duamna veorica în condiţiile în care infractorul dragnea era cel mai iubit dintre conducători.

  • Am fost noi fraieri dar tu esti cum ? De tanjesti dupa coruptie nestingherita ( naturala parca zici pe aici ) si ne bagi text cu nu exista oprirea acestui flagel , ca mai bun e hotul pe care-l stii ..

   Uite ca noi naivii credem ca putem avea o tara nu perfecta dar substantial mai buna si echilibrata , eliberata de sub jugul hotiei ( descurcarii mai pe romaneste nu? ), prostiei si inculturii .

 19. Johanis e un porc,restul e bla bla.

 20. Cuvântul anticorupție ar trebui șters din DEX, nu există nicio luptă anticorupție, nicăieri în lume. Corupția este ceva natural care nu o să dispară NICIODATĂ!!! Nicio persoană de la nivel înalt nu este interesată de combaterea corupției, doar se mimează această luptă.

  • Parca nu ne era asta intelegerea ?!

   Iar tanjesti dupa coruptia naturala gen aia sunt sef si daca vrei sa iti rezolv un dosar, dau o autorizatie etc marca banu .

   Coruptie naturala .. pardon selectie naturala de smecherie !

  • Psd se opune de cand stim la includerea coruptiei in amenintarile la adresa securitatii nationale !

  • @Eugen.Newspeak – 1984

   Stergem cuvinte si ele nu mai exista.

 21. 6 CASE-DA BANII INAPOI STATULUI SI MUTATE PA PARINTI !

 22. Și România ii transmite un mesaj: „Să-ți dam la UE” cu m in fata.

 23. daca e vremea nasoala afara , lipsa golfului te face sa bati campii! nu tie-jena?

 24. Degeaba nu-i votam daca “unii” ii aduc la guvernare dupa…

 25. Culmea klausului: Sa vorbesti despre incredere dupa ce ai tradat.

 26. @Dorian,las-o p’asta cu raul cel mai.mic,sa inteleg ca la noi raul cel mai mic are 1.98cm? Eu nu votez,nu ies la vot,nimeni nu ma reprezinta,e mult mai bine ce fac decat lab.ar.eala asta cu „raul cel mai mic”. Si cu ce te-a ajutat?

  • E foarte bine ca TU nu votezi ! Multumim !

  • Există acest curent în toată lumea, nu doar la noi, că nu ne mai simţim reprezentaţi la nivelul celor aleşi prin vot democratic, cu toate astea pluripartidismul şi alternanţa la putere rămân singurele opţiuni realiste. La români sentimentul este mai acut deoarece este vorba de o societate imatură din punct de vedere politic, imaturitate speculată de cei care au interes să o menţină sau să readucă la starea din anii ’90, sau mai în urmă. Corupţia, principala miză, cauza subdezvoltării, cea care adânceşte sentimentului de nereprezentare, nu e doar la noi, doar că la noi s-a extins mult prea mult . Deci, am fost nevoiţi să preferăm mersul înainte, chiar şi cu viteza melcului.

 27. Dacă nu scria Tapalaga ieri articolul cu moartea anticorupției, Mutankamon Ficus Haos nu dadea acest mesaj.

 28. Dar cum se numesc cei care promoveaza coruptii, ba chiar fac alianta cu ei????

 29. Domnule Tapalaga, dupa cum vedeti, Presedintele tine azi cont de criticile pe care i le-ati adresat ieri sau alaltaieri pentru ca la bilantul DNA nu a zis nimic de coruptie.

 30. Sincer chiar nu era cazul sa iasa sa zica nimic decat: imi dau demisia, sunt un corupt, Citu hai inapoi in cusca baiatu!

 31. D’asta n-a zis prezidentul nimic la CSM de anticorupție, s-a păstrat pentru acu

 32. Bla, bla, bla…
  Pai, bre dle Haos Werner Iohannis, in 19 Iulie 2020, matale ne minteai in gura mare, in fata lumii intregi ca „Romania, din fericire, a rezolvat problema statului de drept”!!
  Cum de te-ai sucit, acum intre timp, ne spui ca Statul de drept s-a strambat in guvernul „tau”, nu mai e fericirea aia mare?!
  Vorbe goale, rusine ipocritule!!!

 33. Iar este ingrijorata Cartita.
  Dar sa ne spuna aceasta cartita cine a adus din nou pesedeii la gurvernare.

 34. DU DRECKS VERRÄTER!

 35. Acuma urmează să îi medalieze pe PSD-işti că salvează justiţia.

  😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 36. In traducere libera… nu mai lasam pe altii sa fure dupa noi , oricum nu mai ramane nimic de furat

 37. cum da faraonu mesaje de pe partia de schi ???????????? 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

 38. Dle Haos Werner Iohannis, daca de Ziua internationala anticoruptie, „Șeful DNA precizează că activitatea Direcției este afectată de faptul că legile justiției încă nu au fost corectate: ”Ne afectează foarte mult. Noi ne străduim, dar aceste legi ale justiției, la care se adaugă unele decizii ale CCR, iar legislația nu a fost pusă de acord cu aceste decizii ale CCR, afectează atât competența DNA, am pierdut foarte multă competență în ultimii ani, a fost de exemplu dezincriminat parțial abuzul în serviciu, total tentativa la abuz în serviciu, am pierdut foarte multe probe prin declararea ca neconstituțional a articolului de lege care permitea ca parchetele să facă interceptări cu sprijinul tehnic al serviciilor de informații. De asemenea, tot prin modificarea legilor justiției, noi am pierdut procedura și posibilitatea de a ne selecta procurorii.”, cum va arata urmatorul MCV pentru Romania care va aparea in Primavara 2022?!
  Cum arata Statul de drept al dlui Haos, dragi comentatori?!

 39. „Blamul societății, neacordarea încrederii și a votului unor politicieni corupți sunt aspecte importante”

  Să înțeleg că domnul Președinte Iohannis, susținător în ultima vreme al curupților la guvernarea României, intenționează să demisioneze?!