G4Media.ro

Iohannis despre decizia CCR privind revocarea lui Kovesi: ”Nu comentez, aștept motivarea.…

Iohannis despre decizia CCR privind revocarea lui Kovesi: ”Nu comentez, aștept motivarea. Dar oricine și orice ar spune nu-i poate plasa pe procurori în subordinea unui politician”

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că nu comentează decizia CCR privind revocarea lui Kovesi până când nu va apărea motivarea Curții. Pe de altă parte, Iohannis a spus că decizia aduce în discuție statutul procurorilor. ”Eu sunt convins și voi acționa în consecință ca procurorii trebuie să fie independenți, în niciun caz nu trebuie să fie controlați politic. Procurorii nu pot fi în subordinea unui politician, fie el și ministru”.

”E adevărat că în Constituție avem un articol care spune că procurorii funcționează sub autoritatea ministrului. Ei, eu înțeleg în felul următor: ministrul ar trebui să aibă o autoritate în domeniu și să folosească această autoritate pentru a apăra independența procurorilor, pentru a-i apăra chiar pe procurori în dezbaterea publică. Deci autoritatea ministrului ar trebui să fie orientată spre înlesnirea muncii procurorilor, în absolut niciun caz autoritatea ministrului nu înseamnă și nu poate să însemne că procurorii sunt în subordinea ministrului. Oricine și orice ar spune nu-i poate plasa pe procurori în subordinea unui politician”, a mai spus Iohannis la Cotroceni, la finalul unei întâlniri dedicate mediului.

La doar câteva minute după declarația lui Iohannis, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a postat pe contul său de Facebook o replică: ”A nu se confunda independența procurorilor în instrumentarea cauzelor/constând în administrarea probatoriului, adoptarea soluțiilor legale/, cu faptul că aceștia își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului justiției, referitoare la administrarea justiției sau promovarea politicii penale!”.

Publicitate electorală

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

 1. tind sa cred ca presedintele nostru nu a inteles importanta unui referendum la ora aceasta, si nu ca sa contracareze/combata CCR, ci pentru a decide odata pentru totdeauna directia pe care merge aceasta societatea. sa ii fie frica de idea unui parlament cu 300 si unicameral? pentru ca un referendum ar avea o repercursiune asupra acestui fapt de asemea .. daca s-ar dori depolitizarea CCR si a justitiei

  • Referendum pe care sa-l valideze cine?
   Acelasi CCR care vrea ca Presedintele sa o dea jos pe Codruta ca e incomoda?!

   Un referendum n-ar face nimic in situatia de fata. Or sa mearga oamenii sa zica ca vor o justitie independenta si atat. Nu ar produce niciun efect ca CCR o sa faca cu rezultatul acestui referendum acelasi lucru pe care l-a facut si cu cel pentru 300 parlamentari.

 2. Nu-ți fie frica Tudorica!
  Istoria te va consemna la şi ăltii.
  Alții care distrug Ro.