G4Media.ro

Învățământ la distanță: ce instrumente folosesc țările unde au fost închise până…

Învățământ la distanță: ce instrumente folosesc țările unde au fost închise până acum școlile, din cauza coronavirusului

O bună parte dintre țările unde au fost închise școlile, până acum, oferă servicii digitale, TV sau alte instrumente pentru a facilita accesul copiilor la educație. Complexitatea acestor platforme variază enorm de la țară la țară, de la simple canale Youtube la platforme de tip cloud. EduPedu.ro vă prezintă cum arată o bună parte dintre acestea. PLUS: Numeroase instrumente online recomandate de UNESCO pentru asigurarea continuării procesului educațional, pe perioada întreruperii studiilor.

Amintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat luni seară, la finalul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, că a „constituit un grup de lucru care a analizat posibilitatea realizării cursurilor și online”. „Dacă luăm măsura de a realiza cursuri online, vor fi solicitați [profesorii – n.red.] să țină cursuri online”, a precizat Anisie, după anunțul suspendării tuturor cursurilor din școli și grădinițe până pe data de 22 martie (detalii aici). Până în acest moment, nu există nicio informație publică cu privire la soluțiile ministerului român.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Azi am fost informați la școală ca numai elevii nu mai vin, profesorii vom merge în această perioadă la școală. Se pare că noi suntem imuni la orice virus!