G4Media.ro

Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în…

Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în „teritoriile ocupate temporar” costă Rusia aproximativ 10 milioane de dolari pe zi

Căpitan de rangul I, adjunct al şefului Comandamentului Forţelor navale ucrainene între 2004 şi 202, Andrei Rîjenko a spus într-o emisiune la o televiziune, că întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în „teritoriile ocupate temporar” costă Rusia aproximativ 10 milioane de dolari pe zi.

„Toate acestea costă bani serioşi. Dacă luăm ca referinţă cifra anunţată de ministrul apărării, Oleksii Reznikov – 94.000 de soldaţi ruşi comasaţi în apropierea graniţelor Ucrainei – întreţinerea unui astfel de grup costă aproximativ 10 milioane de dolari pe zi”, a afirmat Rîjenko, remarcând totuşi că, în comparaţie cu alte campanii, aceste costuri nu sunt chiar atât de mari.

„M-am uitat special la cât a costat menţinerea forţelor coaliţiei internaţionale în Afganistan. Aşadar, în momentul de vârf al acestei operaţiuni în 2011-2012, întreţinerea efectivului de 120.000 de soldaţi a costat aproape o treime de miliard de dolari pe zi. Deci, întreţinerea trupelor ruseşti în apropierea graniţelor ucrainene nu este atât de costisitoare pentru Moscova”, a concluzionat el.

În ultimii 25 de ani, bugetul Federaţiei Ruse a crescut de 12 ori, a afirmat expertul militar ucrainean, indicând că Moscova cheltuieşte pentru întreţinerea unui singur militar circa 100.000 de dolari, de şase ori mai mult decât Ucraina, a menţionat Rîjenko.

Aceasta oferă Rusiei posibilitatea să utilizeze manevrele desfăşurate de-a lungul frontierei cu Ucraina cu scopul de a influenţa psihologic societatea ucraineană, a spus expertul citat, adăugând că Moscova recurge constant la această tactică din 2014. „Dar cu şapte ani în urmă, forţele mobilizate de Rusia la frontiera ucraineană erau mult mai numeroase”, remarcă el.

„În acest timp s-au format armate întregi nu departe de graniţele noastre. Cu doar două săptămâni în urmă, un punct de comandă al Armatei a 20-a ruse a fost deschis în oraşul Voronej”, a indicat căpitanul ucrainean, adăugând că Rusia transferă în regiune noi rachete, avioane, tancuri şi creează condiţii pentru cazarea soldaţilor.

Adică, în principiu, există o acumulare de potenţial de luptă, a explicat el, subliniind în acelaşi timp că Kremlinul prezintă deformat situaţia în mass-media: pentru publicul intern rus, agresorul nu ar fi Rusia, ci Ucraina.

„În plus, este amplificată toată această isterie legată de Ucraina. O mulţime de ştiri sunt difuzate de televiziunile de stat ruse în care se vehiculează teza că Ucraina ‘se pregăteşte să atace Donbasul’. Se exercită astfel o influenţă nu numai asupra populaţiei din Ucraina, ci şi asupra populaţiei din Rusia”, spune acesta.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat vineri în parlamentul de la Kiev că nu exclude posibilitatea unui atac din partea Federaţiei Ruse la sfârşitul lunii ianuarie, indicând că numărul efectivelor comasate de Rusia în apropierea frontierelor cu Ucraina este de 94.000 de persoane.

Ucraina şi aliaţii săi din NATO au tras un semnal de alarmă cu privire la concentrarea de trupe şi echipamente militare ruseşti în apropiere de frontierele Rusiei cu Ucraina în acest an, ceea ce provoacă îngrijorări că ostilităţile aflate în stare latentă în Donbas, în estul Ucrainei, ar putea degenera într-un război deschis, relatează Agerpres.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

29 comentarii

 1. Conform legii razboiului, invinsii achita toate cheltuielile invingatorilor.

  • Logic in plm ca le ia totul , daia sunt invingatori

  • Rusia a piedut razboiul inainte de a incepe. O tara asa inapoiata nu isi poate permite sa sustina cheltuieli militare de anvergura. In curand or sa se roage de Occident sa primeasca ajutoare ca sa nu moara de foame o sa faca cum au facut pe vremea lui Gorbaciov cand au renuntat la toata Europa de Est.

  • cotizăm și noi, 2 la sută
   trump tăt acuza popu limea că nu se plătesc banii
   nu-i să ajungă la ivani

 2. A avut grija merkeleasa sa plătească ue…

  • Esti obsedat de UE, din invidie fiindca n-o sa ajungi niciodata sa traiesti aici, rusnacule. Muncesti pentru gloria lui Putin, iar el nu da doi bani pe tine.

 3. 10 milioane de dolari pe zi este nimic chiar si pentru Romania

  oricum s-au marit preturile la gaze, deci Germania si europenii platesc aventurile militare ale Rusiei

  Germania putinista a lui Merkel a facut praf NATO si UE din interior pentru Rusia

 4. Asa, si?
  Pentru gaze cat incaseaza mai mult Rusia pe zi?
  Si, daca stationau militarii in alta parte, costau mai putin sau ce?

 5. Daca intendența spune cã e încă OK, n-au nici o problemă. Problema e să faceți exercitii comune cu Rep. Moldova!!!!. Astfel ei vor fi nevoiți să evite sau să atace soldați NATO!!!.
  Numai asa se poate evita.

  Faceti un deal pe Bucovina şi Basarabia în schimbul neimplicării!!! @MApN , @MAI, servicii.

  • Ce-ar fi sa-ti faci tu un ceai cu noviciok, rusnacule? Cauta la Navalnii in chiloti, tara ta e o gluma 🙂

 6. 10 mil pe zi?

  Și oare unde e profitul?
  Sau mai bine zis unde va fi?

  A dracu paradă scumpă!
  🤦🤦🤣🤣🤣

 7. Ăștia mor de foame în proporție de 70 la suta și ei cheltuie sute de milioane pe luna, ireal.

  • Dacă vrei să nechezi belește-Ți ochii în oglindă. Atunci să vezi nechezat!

  • E Putin la putere, deci toti rusii sunt sclavii lui si trebuie sa moara pentru gloria lui.

 8. Putin n-are bani de pensii în Crimeea, dar bani de crime are.

 9. La zece milioane pe zi, SUA cred ca n-ar trimite nici măcar 1000 de soldați, pt că în NATO se fura serios, nu ca la amărâții ăștia de ruși.

 10. Saracii ucrainieni stau ca pe ace : cind intra rusii ? , de ce amina rusii pe ianuarie si nu intra acum in decembrie de sarbatori ?
  Oricum teritoriul pina la Nipru , locuit in parte de rusi este ca si pierdut pentru Ucraina cu tot sprijinul SUA sau NATO ( inclusiv Ro)

 11. Draggy, o fi Rusia inapoiata, dar e aliata Chinei!

 12. Apropo, dacă tot fac rușii curățenie în Ucraina și eliberează Donbasul, nu ne ajută și pe noi cu Bucovina de nord? Așa poate că la Cernăuți se va vorbi din nou românește.

 13. Știu din 2009 că Federația Rusă că va împărți Ucraina în două și că Ucraina nu va mai avea granita la Marea Neagra.
  Federația Rusă va pune mana pe toate teritoriile acolo unde sunt multi sau unde interesele strategice ale Rusiei o interesează pt viitor.

  Ucraina trebuie sa de-a toate teritoriile înapoi tuturor țărilor care i le-au ocupat prin forța armată în 1940, 1944-1945 și punct.

 14. Rusii au multi spioni si nu isi cheltuiesc banii degeaba. Daca au informatii ca pot sa atace si NATO nu va face nimic, asa vor face.

 15. Dar întreținerea milioanelor de mercenari americani din toată lumea, cât ii costa ba G4Media? Pardon, cât NE costa? Ba o șapcă roșie de0 7 miliarde, ba un contract de 4 miliarde de rachete, unul de 100 miliarde de avioane…

 16. Zirkonuuuu😀😀😀