G4Media.ro

Instagram va testa funcţii care blurează mesajele care conţin nuditate, pentru a…

sursa foto: Pexels

Instagram va testa funcţii care blurează mesajele care conţin nuditate, pentru a proteja adolescenţii

Instagram va testa funcţii care blurează mesajele care conţin nuditate, pentru a proteja adolescenţii şi pentru a preveni potenţialii escroci să ajungă la ei, a anunţat joi compania mamă Meta, în timp ce încearcă să atenueze îngrijorările cu privire la conţinutul dăunător din aplicaţiile sale, transmite Reuters, citată de News.ro.

Gigantul tehnologic este supus unei presiuni crescânde în Statele Unite şi Europa din cauza acuzaţiilor că aplicaţiile sale dau dependenţă şi alimentează probleme de sănătate mintală în rândul tinerilor.

Meta a spus că funcţia de protecţie pentru mesajele directe ale Instagram va folosi învăţarea automată de pe dispozitiv pentru a analiza dacă o imagine trimisă prin serviciul său conţine nuditate.

Funcţia va fi activată în mod prestabilit pentru utilizatorii sub 18 ani, iar Meta va anunţa adulţii pentru a-i încuraja să o activeze.

”Deoarece imaginile sunt analizate pe dispozitivul în sine, protecţia împotriva nudităţii va funcţiona şi în chaturile criptate end-to-end, unde Meta nu va avea acces la aceste imagini – cu excepţia cazului în care cineva alege să ni le raporteze”, a spus compania.    

Spre deosebire de aplicaţiile Meta Messenger şi WhatsApp, mesajele directe de pe Instagram nu sunt criptate, dar compania a spus că intenţionează să lanseze criptarea pentru serviciu.

Meta a mai spus că dezvoltă tehnologie pentru a ajuta la identificarea conturilor care ar putea fi implicate în escrocherii sexuale şi că testează noi mesaje pop-up pentru utilizatorii care ar fi putut interacţiona cu astfel de conturi. În ianuarie, gigantul reţelelor sociale a spus că va ascunde mai mult conţinut de adolescenţii prezenţi pe Facebook şi Instagram, adăugând că acest lucru va face mai dificil să întâlnească conţinut sensibil, cum ar fi sinuciderea, auto-vătămarea şi tulburările de alimentaţie.

Procurorii generali din 33 de state americane, inclusiv California şi New York, au dat compania în judecată în octombrie, spunând că a indus în eroare publicul în mod repetat cu privire la pericolele platformelor sale.

În Europa, Comisia Europeană a solicitat informaţii despre modul în care Meta protejează copiii de conţinutul ilegal şi dăunător.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai daca vine o aplicatie si iti scaneaza chat-ul, inseamna ca nu mai e criptata end-to-end. Si uite asa dispar si conversatiile private. Azi blocam imaginile nud pentru adolescenti. Maine o sa blocam mesajele critice si care nu ne convin.