G4Media.ro

Inițiativă cetățenească în UE: Să fie interzisă pentru totdeauna vânzarea de țigări…

Foto: Pixabay

Inițiativă cetățenească în UE: Să fie interzisă pentru totdeauna vânzarea de țigări în Europa celor născuți după 2010

Comisia Europeană a înregistrat miercuri o Inițiativă cetățenească europeană (ICE) intitulată „Apel pentru a realiza un mediu fără tutun și prima generație europeană fără tutun până în 2030”, potrivit unui comunicat.

Organizatorii inițiativei solicită Comisiei să propună o legislație care să salveze noile generații de la dependența de tutun, să acționeze împotriva pericolelor de mediu aferente și împotriva fumatului.

Mai exact, ei solicită Comisiei să propună acte juridice pentru a pune capăt vânzării de produse din tutun și nicotină cetățenilor născuți începând cu 2010. Inițiativa solicită, de asemenea, măsuri specifice pentru a obține plaje și maluri de râu fără tutun și fără mucuri de țigară, pentru a crea o rețea europeană de parcuri naționale fără tutun și fără mucuri de țigară, pentru a extinde spațiile fără vapori în aer liber și pentru a elimina publicitatea la tutun și prezența acesteia în producțiile audiovizuale și în mediile sociale.

Întrucât această inițiativă cetățenească europeană îndeplinește condițiile formale, Comisia consideră că este admisibilă din punct de vedere juridic. În această etapă, Comisia nu a analizat conținutul propunerii.

Etapele următoare. În urma înregistrării de astăzi, organizatorii au la dispoziție 6 luni pentru a deschide colectarea de semnături. În cazul în care o inițiativă cetățenească europeană primește 1 milion de declarații de susținere în decurs de un an, din cel puțin 7 state membre diferite, Comisia va trebui să reacționeze. Comisia ar putea decide să dea curs sau nu cererii și va trebui să își explice motivele.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Măi să fie, cum nu vrea Occidentul ăsta decadent să se descompună! Că propaganda rusă tot marșează pe acest narativ încă din secolul XIX. Până una-alta, Rusia tot aceeași cocină ortodoxo-comunistă este și va rămâne.

  2. Drum bun. Dar ia-ti chiloti din bumbac ca maresc astia din cartelul opec+ pretul la petrol sa fie in pas cu astia din cartelul tutunului.

  3. Fără argumente împotriva unei inițiative mult prea bune pentru a o merita noi.

    Am identificat o persoană care dorește umplerea discursului public cu răutate pentru a descuraja oamenii să se implice și asa să câștige mereu răul. Rușine!

  4. Acum ruzZia e ortodox-fascista. Putler se crede tar imperialist si Dughin un fel de Rasputin.

  5. Fara tutun, fara tablete, fara smarfone…
    Vaccinati si tinuti in casa, legati, in lanturi …

    • Ai suferit rău, ai rămas sechele! 😂😂😂

    • Troll AUR olac sodomizat de ta-su hahhaha!

  6. Toți fumătorii, mai ales cei de la terase și concerte în aer liber, să-și bage țigările în cur! Preferabil aprinse. :)))))

  7. Monica este cel mai pr0st troll al propagandei rusiei de pe g4media

  8. Propun sa se interzica vanzarea de bauturi carbogazoase si a mancarii de tip fast-food tuturor celor nascuti dupa 2010. Motivele sunt evidente si multiple.

    • gluma , gluma dar ai mare dreptate

  9. foarte bine. Droguri mult mai puțin periculoase și/sau care nu provoacă dependență sunt ilegale în schimb tutunul care te urmărește toată viața odată ce ai început și-ți distruge și sănătatea și buzunarul ți-e băgat pe gât încă din copilărie. PS: și eu sunt fumător da mi-aș fi dorit să nu văd niciodată tabacul.

  10. Tutun nu e voie, iarbă e voie! Tot înainte tovarăși!

    • Păi nu e ghini trăiesc ăia sănătos cu pensiile speciale și restul.Nu e ghini, împrumutăm să le plătim pensiile la toți ăia care ies la pensie la 54 de ani(sau mai devreme) buza prăpastiei e tot mai aproape.

  11. Discriminarea in functie de varsta e interzisa prin lege. Nu e doar o tampenie, e si ilegal. Daca e major, e dreptul omului sa fumeze pe plamanii lui.
    Oricum, amintirea prohibitiei din America arata ca o asemenea lege ar fi si periculoasa.

  12. daca interdictia iti salveaza viata e binevenita Si interdictia face parte din democratie

  13. Părinți care nu sînt în stare să își asume răspunderea pentru educarea copiilor lor și care se așteaptă ca statul să facă o treabă mai bună în locul lor. Femeile din SUA de acum 100 de ani măcar aveau scuza că nu controlau băierile pungii familiale cînd au interzis complet alcoolul pentru că unii bărbați erau alcoolici.

    Dacă copiii noștri nu au învățat diferența dintre plăcere și fericire, între comod și bine, nici o interdicție nu îi va împiedica să facă tîmpenii, inclusiv ilegal. Prohibiția a ridicat mafia din SUA pe culmi de putere și a fost nevoie de 50 de ani pentru a o readuce la proporțiile anterioare. Dacă o asemenea măsură va trece, dar numai pentru unii nu și pentru cei care, cu chiștocul în gură „și-ar fi dorit să nu vadă niciodată tabacul”, vom crea nu doar mediul ideal pentru infracționalitate organizată și corupție încă mai cuprinzătoare, dar vom crea o întreagă generație mai preocupată să fenteze legile anti-plăcere decît să creeze valoare pentru ei acum și pentru ei la bătrînețe (bine, la ultima parte cam toți europenii am dat chix de acum 50 de ani, românii vom trăi efectele în 10-15 ani),

  14. Berbunkson, crezi sincer ca vei traii 100 de ani daca nu fumezi ? Dar ce te faci daca te omoara Covid-ul maine ? Nu o sa-ti para rau, ca n-ai avut niciun viciu ? Se poate si mai rau, ce te faci daca ala care fumeaza, traieste mai mult ca tine ?

  15. Berbunkson, stiai ca 70% din cancerosii pulmonari n-au bagat tigara in gura ? Stiai ca cel mai tare medicament citostatic, in testare in Australia, este pe baza de tutun ? Ce te face sa crezi ca guvernele lumii se gandesc in mod real la sanatatea ta ?