G4Media.ro

Info utilă pentru micile afaceri: 30 noiembrie este termenul limită pentru conectarea…

Info utilă pentru micile afaceri: 30 noiembrie este termenul limită pentru conectarea aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF

Contribuabilii mici şi mijlocii trebuie să îşi conecteze aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF până la data de 30 noiembrie, instituţia precizând că termenul limită nu va fi prelungit, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

„Aşa cum am anunţat, în perioada imediat următoare, structurile abilitate de control vor întreprinde acţiuni de verificare cu privire la îndeplinirea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a AMEF în vederea transmiterii de date fiscale, prevăzută la art. 3^1 alin. (4) din O.U.G. nr. 28/1999, pentru operatorii economici al căror termen limită de conectare a AMEF a ajuns la scadenţă. Prin excepţie, potrivit art. 3 alin. (2) din OpANAF nr.435/25.03.2021, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (Formularul F4110), prevăzută în Anexa nr. 2 la ordinul menţionat”, se arată în comunicatul citat.

Nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 8.000 şi 10.000 lei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Urmele de afaceri private încă neafectate de distorsiunea gravă a corupției din Romania si-au achizitionat de 2 ani si case de marcat cu transmiterea informațiilor in timp real. Abia acum se conectează la ANAF si până va prelucra ANAF informațiile vor mai trece ani.
    Infractorii (statul roman) nu au interesul la ordine. Ei vor o stare de urgență permanentă in care să fure.

  2. „Info utilă”? Publicată în ultima zi, ziua limită?

  3. Institutiile publice tilharesti si mincinoase conectate la munca noastra . Va veni vremea cind va curge singe functionaresc bugetar ….