G4Media.ro

Industria turismului cere guvernului să acorde voucherele de vacanță pentru cel puțin…

sursa foto: Info Sud-Est

Industria turismului cere guvernului să acorde voucherele de vacanță pentru cel puțin cinci ani începând cu 2022

Alianța pentru Turism, care reunește cele mai mari organizații patronale din industria turismului și ospitalității, cere guvernului să acorde voucherele de vacanță pentru cel puțin cinci ani, potrivit unui comunicat de presă.

Cererea patronatelor vine pe fondul negocierilor PSD-PNL pentru noul guvern, acordarea de vouchere de vacanță fiind unul dintre punctele convenite între cele două partide.

Patronii din turism susțin că voucherele, care pot fi cheltuite doar pe teritoriul României, au determinat îmbunătățirea fiscalizării în turism prin creșterea cu 326% a numărului unităților de turism clasificate și dublarea locurilor de cazare.

Industria turismului arată că dacă voucherele nu ar fi emise pentru 2022, o dată cu introducerea certificatului verde și a reducerii restricțiilor internaționale, ar urma ”un exod al turiștilor” către destinații externe.

”Eliminarea voucherelor și în anul 2022 ar deschide calea pentru companiile de stat către alocarea de prime de vacanță în bani, fapt ce va duce la creșterea consumului produselor de import și la o presiune suplimentară pe rata de schimb euro-leu. În plus, ar fi din nou încurajată zona fiscală gri prin încetinirea procesului de autorizare a unor unități turistice și reducerea transparenței”, arată asociația condusă de Dragoș Anastasiu. (sursa foto: Info Sud-Est)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. „Exodul” romanilor???Pai, la preturile si serviciile de 2 lei din tara, bineinteles ca esti in avantaj in destinatiile turistice externe.Voucherele bugetarilor mentin serviciile de proasta calitate, pe de o parte, iar pe de alta parte creaza o discriminare flagranta cu celalalte categorii.

  2. ALTĂ TICĂLOȘIE MARCA P.S.D., CIUMA ROȘIE!!!!

    DAR DE CE SĂ NU LE DĂM DIRECT BANI DIN BUGET, NU???

  3. Doar inflație și servicii proaste aduc voucherele

  4. M-aș fi așteptat la mai multă minte din partea ăstora! Dacă se aprobă din nou vouchere de vacanță, atunci statul să le ofere tuturor angajatilor, nu doar celor la stat! Apropo, nu a sesizat nimeni la CCR până acum această discriminare crasă?!

  5. De acord ! Dar numai cu conditia ca toti salaratii si angajatorii sa nu mai plateasca nici un impozit in acelasi interval de timp !