G4Media.ro

Începe în week-end Făgăraș Fest, festival care promovează patrimoniul verde, biodiversitatea, fauna…

Sursa foto: Pixabay

Începe în week-end Făgăraș Fest, festival care promovează patrimoniul verde, biodiversitatea, fauna sălbatică și tradițiile locale / Hrană sănătoasă, muzică, tur de observare a păsărilor și discuții despre plante

Spectaculosul peisajelor din Munții Făgăraș va fi pus în valoare, la sfârșitul săptămânii, la cea de-a treia ediție Făgăraș Fest, informează Agenția de presă Rador.

Evenimentul se derulează în localitatea Avrig și promovează în principal patrimoniul verde, biodiversitatea, fauna sălbatică, dar și autenticitatea obiceiurilor din zonă.

Turiștii care ajung la festivalul de la poalele Făgărașilor vor avea prate de o mulțime de activități, de la excursii ghidate, până la plimbări călare și vânători de comori.

“Vinerea aceasta deschidem Festivalul cu proiecția filmului «România sălbatică», regizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, unul dintre cele mai frumoase filme despre natură, realizat timp de 10 ani. Inclusiv în Munții Făgăraș s-a filmat foarte mult. Ziua de sâmbătă este cea mai încărcată și începe la ora 7.00 cu primul tur al zilei – turul de observare a păsărilor – și continuă toată ziua cu tururi despre animale, despre plantele din zonă, un tur prin cultura locală și istoria Avrigului sau tur la fabrica de bere”, a precizat directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia, Victoria Donos.

În plus, de la eveniment nu va lipsi hrana sănătoasă, preparată chiar de localnici, dar și muzica de calitate, promit organizatorii.

“Taraful de la Vărbilău și The Mono Jacks, plus niște mixuri foarte interesante și bune pentru atmosfera de festival”, a adăugat Victoria Donos.

Pentru a convinge, organizatorii festivalului țin să le reamintească turiștilor că Munții Făgăraș sunt pitorești și sălbatici, nefragmentați de așezările umane.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter