G4Media.ro

Începe demolarea stadionului ”Nicolae Dobrin” din Pitești / Va fi construit o…

Sursa foto: Facebook/Cristian Gentea

Începe demolarea stadionului ”Nicolae Dobrin” din Pitești / Va fi construit o altă arenă cu o capacitate de 15.200 de locuri / Proiect de aproape 500 milioane de lei

Demolarea vechiului stadion „Nicolae Dobrin” din cartierul Trivale, pe locul căruia va fi construită o nouă arenă, va începe în perioada următoare, a anunţat, marţi, Primăria Piteşti, informează Agerpres.

„Astăzi, 12 septembrie 2023, reprezentanţii Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului au semnat contractul de ‘Desfiinţare imobil Sportiv Nicolae Dobrin din strada Nicolae Dobrin nr.10, Municipiul Piteşti’, în vederea realizării, pe acelaşi amplasament, a obiectivului de investiţii ‘Construire Stadion Nicolae Dobrin, strada Nicolae Dobrin nr.10, Municipiul Piteşti'”, se arată într-un comunicat al administraţiei locale.

Conform aceleiaşi surse, valoarea contractului de demolare este de 4,5 milioane de lei, iar durata execuţiei acestuia este de 6 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Actualul stadion ”Nicolae Dobrin” a fost construit în 1964 şi a purtat mai întâi numele de Stadionul ”1 Mai”, apoi s-a numit Municipal (1990), iar din 2002 a fost botezat după fostul mare fotbalist piteştean. Renovată în 2007, arena are în prezent o capacitate de 15.170 de locuri.

La 11 ianuarie 2023, Guvernul României a aprobat construirea noului Stadion „Nicolae Dobrin” în Piteşti, care, conform Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, va fi ridicat pe trei etaje (subsol, parter şi 3 etaje) şi va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori şi 457 de locuri de parcare.

Proiectul, clasificat ca stadion de categoria 4, conform regulamentului UEFA, include pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei şi este finanţată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare şi execuţie este de 36 de luni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Mai bine biblioteci în toate cartierele, la fel de frumoase ca cea din Centru, fiindcă fotbal ca pe vremea lui Dobrin șmecherimea de azi nu poate crea. În toate municipiile.

  2. 100 milioane EUR pe un stadion de doar 15.200 de locuri, adică 6579 EUR pe loc. De ce ai face o astfel de investiție atât de neeficienta? Sa zicem ca într-un an ar fi 20 de evenimente pe an, cu un grad de ocupație de spectatori plătitori de 70%, atunci pentru a recupera investiția in 30 de ani, ar trebui ca din fiecare bilet vândut, “investitorului” sa ii revină 15.6 EUR. Vi se pare o investiție făcută cu cap?

    • In plus un stadion mai are nevoie de mentenanta, de utilitati, de renovari mai mici sau mai mari o data la cativa ani, de schimbarea gazonului, etc… Pai ca sa obtina investitorul 15,6 euro de bilet timp de 30 de ani, ar trebui ca biletul sa coste cel putin 60-70 de euro. Nu vad sa se intample asta in Pitesti.