G4Media.ro

Începe asfaltarea unui drum de pământ ce leagă Valea Oltului de județul…

Sursa foto: Pixabay

Începe asfaltarea unui drum de pământ ce leagă Valea Oltului de județul Argeș / Președintele CJ Vâlcea: ”Deschide Ţara Loviştei spre ceea ce înseamnă întoarcerea tinerilor acasă”

Fostul drum naţional de pământ 7D, actualul DJ 703 H, care leagă Valea Oltului de judeţul Argeş prin Ţara Loviştei, va fi asfaltat în totalitate, contractul de finanţare al acestui proiect în valoare de circa 180 de milioane de lei fiind semnat miercuri, la Ministerul Dezvoltării, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, informează Agerpres.

„Vorbim despre lucrări care vor deschide Ţara Loviştei spre turism, vor deschide Ţara Loviştei spre ceea ce înseamnă întoarcerea tinerilor acasă. Contractul este fabulos şi priveşte comunele Perişani, Boişoara, Titeşti şi Câineni. Un drum care are aproape 32 de kilometri va fi o arteră vitală pentru Ţara Loviştei şi sunt recunoscător lui Dumnezeu şi oamenilor pentru că sunt la Ministerul Dezvoltării şi avem contractul pe masă semnat şi pregătit”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, citat într-un comunicat de presă transmis de instituţie.

Proiectul cu fonduri prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” vizează asfaltarea celor 31,6 kilometri cât măsoară drumul, reabilitarea celor 11 poduri aflate pe traseu, dar şi amenajarea de podeţe de acces către proprietăţi, rigole betonate şi parcări.

„Este obiectivul cu cea mai mare valoare de finanţare de la bugetul de stat – 119 milioane de la bugetul de stat. Ştiu că aveţi o contribuţie semnificativă şi de la bugetul local. Noi o să vă sprijinim în continuare şi ţin, în calitate de secretar de stat şi coordonator al Programului Naţional de Investiţii ‘Anghel Saligny’, să vă mulţumesc pentru sprijinul pe care îl acordat unităţilor teritorial -administrative din judeţul Vâlcea, întrucât aproape 90% au semnat contracte pe ‘Anghel Saligny’, ceea ce este un semn şi ceva foarte important pentru judeţul dumneavoastră”, i-a transmis preşedintelui CJ Vâlcea secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Marcel-Alexandru Stoica, conform sursei citate.

Rădulescu a precizat că următorul pas este să scoată la licitaţie proiectarea şi execuţia lucrărilor, termenul pentru finalizarea acestui proiect fiind de trei ani şi cinci luni.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dacă voi vă-nchipuiți că turnați douăzeci de kilometri de asfalt și toți o să dea buluc să vină acasă, trăiți pe altă planetă. Ca de obicei.
    Nu-i nimic, anul ăsta vă trimitem pe altă planetă. Una cu gratii.