G4Media.ro

Începe administrarea dozei a treia de vaccin anti-COVID / O pot solicita…

Începe administrarea dozei a treia de vaccin anti-COVID / O pot solicita toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua / Cei care s-au vaccinat inițial cu Astra Zeneca vor alege între Pfizer și Moderna

Marți începe imunizarea românilor cu cea de a treia doză de vaccin anti-COVID, persoanele vaccinate care au cel puţin şase luni de la administrarea dozei a doua de vaccin se pot programa pe platforma RoVaccinare sau se pot prezenta la centrele de vaccinare.

Prima persoană vaccinată va fi managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „prof. dr. Matei Balş”, dr. Cătălin Apostolescu, medic primar Boli Infecţioase, iar Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, va primi și el a treia doză de vaccin anti-COVID pentru a marca începerea campaniei.

Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID (CNCAV), susține că a treia doză este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare; persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social şi din învăţământ.

Accesul la vaccinare este permis şi altor categorii de populație, care au cel puţin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema iniţială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere faptul că, în România, vaccinarea cu Johnson&Johnson a început pe 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, în prezent, administrarea dozei de rapel.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se poate face deja prin platforma online, dar doritorii se pot vaccina inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare.

Pentru persoanele din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeaşi modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziţie de către direcţiile de sănătate publică judeţene/ a municipiului Bucureşti.

În paralel cu administrarea celei de-a treia doze, continuă şi imunizarea persoanelor care doresc să-şi facă pentru prima dată vaccinul anti-COVID.

Centrele de vaccinare de la Romexpo sunt deschise în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 8.00 – 20.00.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Care e diferența dintre o Teorie a Conspirației si Adevăr? 6 luni !😂😂😂

  • E pe aici un băiat, Vlad, care, în momentul în care am comentat că eu nu am încredere în niște vaccinuri bazate pe o metodă experimentală, mi-a replicat că mă pot imuniza și cu vaccinuri ceva mai clasice (AZ sau J&J). Iată că nu se mai poate.
   De asemenea, circul continuă și pe plan logic: EMA discută abia azi dacă rapelul nr. 2 (sau doza a 3-a) e ok, dar prostovanii ȘTIU deja, așa că încep vaccinarea cu re-rapelul.

  • @Newlevel Problema este ca la cele bazate pe vector viral organismul invata sa recunoasca si adenovirusul pe care sunt bazate, si din acest motiv rapelurile sunt din ce in ce mai ineficiente: virusul e distrus inainte sa apuce sa intre in interiorul celulelor si sa produca proteine spike.

   Asta e motivul pentru care cele doua doze Sputnik sunt bazate pe adenovirusuri diferite, si probabil din acest motiv are efi.c.a.c.i.tate ceva mai mare decat Astra Zeneca.

   Bine, teoretic ar merge un booster J&J dupa AZ, si invers. Si n-ar fi complet inutil nici un booster de acelasi tip, dupa o perioada de timp. AZ a testat a 3-a doza, si a marit numarul de anticorpi. Eu n-as fi impotriva sa se faca booster si cu vector viral, pentru cei care nu au incredere in cele ARNm.

   Oricum, lucrurile sunt abia la inceput cu a 3-a doza, e posibil ca in viitor sa dea drumul si la cele cu vector viral.

   Ideea e ca cei care au facut cu J&J oricum nu au inca nevoie de booster, si Astra Zeneca are o reputatie atat de proasta la noi incat oricum aproape nimeni nu se mai vaccineaza cu el. Deci e oarecum de inteles decizia actuala.

 2. Si opriți-vă cu narațiunea despre,,imunizare,,.
  Va contraziceți singuri ! 😂

  • Ti-aduci aminte acu vreo 6 luni când vroiau sa-l aresteze ăștia pe unul care reușise să facă a 3-a doză fraudulos? :)))

  • Pai e chiar fraudulos. Era o resursa finita la acel moment. Si conditiile actuale pentru doza 3 spun ca trebuie administrata la 6 luni distanta de doza 2, nu la foc automat.

 3. nu merge, am incercat sa programez pe cineva, datele din calendar nu sunt active.

 4. Saracii de voi care va vaccinati , ingrasati Pfarma.