G4Media.ro

Încă un spital se proiectează: Primăria Sectorului 1 a lansat licitaţia de…

Încă un spital se proiectează: Primăria Sectorului 1 a lansat licitaţia de peste 500 milioane euro pentru construcţia unui spital de urgenţă

Primăria Sectorului 1 din Bucureşti a lansat, prin Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat Sector 1, o licitaţie de 2,41 miliarde lei (504 milioane euro), fără TVA, pentru construcţia unui spital de urgenţă categoria I A, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP, scrie News.ro.

Licitaţia vizează elaborarea fazei de proiectare (aviz, proiect tehnic, detalii de execuţie) şi a fazei de execuţie a lucrarilor, inclusiv asistenţa tehnică din partea proiectantului pe toata durata execuţiei lucrărilor, conform Hotărârii nr. 907 din 29 noiembrie 2016.

Spitalul va fi construit pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, Nr. 10, Sector 1, Bucureşti. Perioada de garanţie este de minimum 60 de luni, iar durata minimă a perioadei de proiectare şi execuţie este de 18 luni (din care proiectare – 4 luni, iar execuţia – 14 luni).

Intrarea în vigoare a contractului este condiţionată de alocarea fondurilor bugetare, iar elaborarea proiectului tehnic de execuţie este condiţionată de aprobarea prealabilă a indicatorilor tehnico-economici şi emiterea autorizaţiei de construire/desfiinţare a executării lucrărilor.

Ofertantul trebuie să fi avut o cifră de afaceri globală de cel puţin 2,405 miliarde lei, pentru ultimele trei exerciţii financiare. Durata contractului este estimată la 36 luni.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 februarie.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Sifon pe bani publici.
  Probabil că o să fiu înjurat când voi afirma că sunt suficiente spitale în București. Problema in sănătate incepe de la 30 de km de București.

  • Nu esti injurat de loc.
   Pana cand nu vedem prin ce gauri se scurg banii alocati sanatatii nu are rost sa mai investim.
   De 20 de ani tot marim bugetul si lucrurile merg din rau in mai rau.
   Ceva se intampla acolo.

 2. Asta e din capitolul „toti primarii fac spitale inainte de alegeri”

 3. Nu face retardatu de primar pulache de la pzdeu sector 1 nimic…totul e vrajeala ieftină că mai vrea un mandat…poate lîngă Livache…multa bafta pulache….

 4. 504 milioane euro? Și parandărătul? Cât e parandărătul?
  Dar valoarea lucrării e cam mică. La 504 milioane de euro lucrarea, nu iese șpagă nici de 100 de milioane, nu se merită.

  • E un pret estimat.Castiga ala care da suma cea mai mica, asta inseamna licitatie.

 5. 500 de milioane de euro ? Dupa modelul practicat pentru stadionul national ?
  30-40% spagi ?

 6. Planurile pentru spitale sunt deja vu. Acum 4 ani se discuta acelasi lucru in pregatirea alegerilor legislative, nimic nu s-a materializat intre timp.