G4Media.ro

În orașul american Portland a fost doborât anul acesta recordul de omoruri…

Sursa foto: Poliția Portland

În orașul american Portland a fost doborât anul acesta recordul de omoruri stabilit în 1987, după reducerea finanțării poliției ce a urmat protestelor Black Lives Matter și din cauza pandemiei – The Times

Cel mai mare oraș din statul Oregon de pe coasta de vest a Statelor Unite, Portland, un bastion liberal, se confruntă cu un număr record de 80 de omoruri și peste 1100 de atacuri armate în 2021, depășind recordul negativ stabilit în urmă cu mai mult de trei decenii, în 1987, cu 66 de omoruri, după ce poliția locală a devenit subfinanțată ulterior protestelor Black Lives Matter (BLM) organizate după moartea lui George Floyd în 2020 și a bugetului scăzut cu 15 milioane de dolari de către liderii Democrați ai orașului, relatează The Times.

„Avem ofițeri de poliție care, când merg din districtul lor până la mașină, sunt urmăriți cu mașinile de oameni care-i amenință că-i omoară pe ei, pe familiile lor”, spune sergentul Aaron Schmautz, președintele asociației poliției din Portland, după ce sentimentul anti-poliție din oraș, care a inflamat anul trecut unele dintre cele mai mari proteste BLM din Statele Unite, cauzate de uciderea bărbatului de culoare George Floyd de către un polițist din Minneapolis, se dovedește catastrofal pentru polițiștii din prima linie.

Atacurile cu arme au depășit până acum, în 2021, numărul de 1100, iar peste 59 dintre cele 80 de omoruri înregistrate au fost provocate cu ajutorul armelor, acestea în timp ce un departament pentru prevenirea crimelor a fost desființat în 2020.

În timp ce protestatarii progresiști criticau faptul că poliția orașului viza disproporțional oamenii de culoare, deși orașul este unul dintre cele mai albe etnic din Statele Unite, și susțineau în iunie 2020 tăierea bugetului poliției cu 50 de milioane de dolari, conform Oregon Public Broadcasting, rezidenții orașului se simt acum „abandonați” de către forțele de ordine, notând faptul că omorurile au devenit o nouă normalitate pentru aceștia, după ce numărul polițiștilor care și-au dat demisia în ultimul an a crescut.

„În ultimul an, am observat un număr uluitor de violențe cu arme”, povestește șeful poliției din Oregon, Chuck Lovell, pentru BBC, anunțând un nou sistem de contabilizare al acțiunilor polițiștilor, independent de Poliția orașului și condus de către cetățeni, pentru a spori încrederea rezidenților în forțele de ordine.

Chuck Lovell anunță, de asemenea, că perioada îndelungată a protestelor din oraș a dus la consecințe pozitive, precum investițiile suplimentare pentru prevenirea violenței între bande pentru copiii din zone vulnerabile, cât și pentru schimbări fundamentale în relațiile poliției cu comunitatea pe care o servește.

În iulie 2020, președintele de atunci al Statelor Unite, Donald Trump, a trimis la Portland trupe federale speciale pentru a reprima protestele Black Lives Matter, acțiune considerată atunci „dictatorială” de către protestatari, citați de USA Today, care doar încuraja violențe suplimentare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Blmistii sunt papusele pentru manevrele altora. La fel ca și rezist, corupția ucide și alți marțafoi.

  • Deci mneata crezi ca coruptia ne face bine?
   Pensionar de lux, corupt incompetent angajat la stat sau abonat politic la licitatii trucate?

  • cine vorbea, ASD, marioneta varanului.
   deci coruptia ucide e la misto pt tine, nu? normal, cand esti ditamai coruptul cred si eu ca te deranjeaza.

  • Armele ucid. S-au vandut arme la greu pe durata pandemiei, s-a ajuns la record de vanzari si detineri., au fost si probleme cu aprovizionarea cu munitie, ca pe toti i-a lovit talentul la exercitii de tir. Normal ca dupa exercitii trec la fapte.

 2. Nu prea e nimic de comentat, ingineria socială promovată de Liberals dă rezultatele previzibile. Ce e de mirare e cum și-a găsit autorul articolului loc de muncă în presa mainstream din România…

  • @Tv
   bun venit pe landul tuturor posibilităților 2.o – pe reverse

 3. Cine s-ar fi gandit ca daca politia nu are resurse nu isi va face treaba la capacitatea normala! Socant!

 4. Înapoi la legea junglei si tribalism. Orașele democrate sunt ghetouri iar albii comuniști care susțin propaganda se muta acum in Texas si Florida, state republicane. O sa le i destrame si pe alea si nu o sa mai aibă unde sa fuga de propriile ideologii anarhist belemiste.

  • @ Elf
   🎯
   Am prieteni care au fugit din NY sau Arizona dar tot il înjură pe Trump. Dar cu jumatate de gură, si-au pierdut elanul…mai au timp. 😂

 5. Usor usor chiar si suporterii sinceri si bineintetionati ai BLM incep sa intelega cat de superficiala, lipsita de substanta si chiar extremista pe alocuri este aceasta miscare. Adevarul iese la suprafata ca uleiul indiferent daca media mainstream doreste sau nu sa o publice.

 6. Asadar, politia e stilpul de baza al societatii. Cind politia era bine finantata, ehei, erau numai 60 de crime pe an, cum nu fu politia finantata, poc, 80 de crime, 20 peste norma.
  Glumeam, probabil ca aia 20 in plus au fost impuscati chiar de politie. Ca sa li se invioreze finantarea.

 7. Dementia Joe desavarseste distrugerea Americii,distrugere inceputa de Obama Barak.

 8. Ăsta e rezultatul când la conducere sunt bolnavi mintali preocupați de probleme inexistente și minorități care n-au altă calitate decât că sunt minorități. Pe înțelesul romanilor, când vin useriștii la putere.

 9. TRUMP ERA PERFECT PENTRU SALBATICII DIN SUA.