G4Media.ro

În contextul epidemiei de coronavirus, trei senatori liberali inițiază modificarea Codului penal…

În contextul epidemiei de coronavirus, trei senatori liberali inițiază modificarea Codului penal pentru majorarea pedepselor în cazul celor care propagă bolile contagioase: Închisoare de până la 15 ani

Trei senatori PNL au redactat o inițiativă legislativă de modificare a Codului penal pentru majorarea drastică a măsurilor punitive în cazul celor care propagă bolile contagioase, pedeapsa cu închisoare putând ajunge și până la 15 ani.

Fosta președintă a PNL, Alina Gorghiu, a anunțat că, alături de senatorii liberali Iulia Scântei și Daniel Fenechiu, a semnat inițiativa de modificare a articolului 352 din Codul penal referitor la zădărnicirea combaterii bolilor, argumentând că legislația trebuie actualizată, pedepsele fiind anacronice în contextul epidemiei de coronavirus.

Cum arată inițiativa legislativă:

 • Art. 352 – (1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase dacă a pus în pericol sănătatea, integritatea sau viața uneia sau mai multor persoane sau a creat un pericol cu privire la răspândirea unei boli infectocontagioase, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
 • Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a fost săvârșită de către o persoană suspectată sau confirmată medical ca fiind infectată cu o boală infectocontagioasă, pedeapsa este închisoarea de la 1 la 5 ani.
 • Dacă faptele prevăzute la alin. (1) și (2) au avut ca urmare răspândirea unei boli infectocontagioase sau infectarea unei alte persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
 • Dacă faptele prevăzute la alin. (1) și (2) au avut ca urmare infectarea a două sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
 • Dacă faptele prevăzute la alin. (1) și (2) au avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.
 • Omisiunea de a divulga autorităților competente în prevenirea, combaterea și tratarea bolilor infectocontagioase a unor informații esențiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu o persoană suspectă sau confirmată ca fiind infectată cu o boală infectocontagioasă, precum și orice alte informații necesare efectuării anchetelor epidemiologice, se sancționează cu închisoarea de la 1 la 5 ani.
 • Dacă faptele săvârșite în condițiile prevăzute de alin (1), (2) (3) (4) (5) și (6) au condus la infectarea personalului medical sau autorităților angajate în prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase ori au determinat reducerea în mod substanțial a capacității de funcționare a unui spital sau a oricărei alte instituții publice, limitele de pedeapsă se majorează cu jumătate.

”Este un proiect pentru care aștept semnături de la parlamentarii tuturor partidelor politice!!! Pentru că trebuie sa actualizam legislația. Este anacronică pedeapsa, dar și actualul text al infracțiunii!Și, în mod sigur, bărbatul internat la Gerota, care a îmbolnăvit numai până acum peste 52 de persoane, tânăra din Hunedoara, care nu a respecta izolarea, exact asta nu au făcut. Ceea ce a pus însă capac a fost românul care, deși știa că e infectat, s-a urcat într-o aeronavă cu 60 de pasageri, punând în pericol sănătatea și poate chiar viața acestora. Sunt fapte grave, iar regimul sancționator din România este mult prea blând pentru infracțiunea în discuție, din moment ce nu i-a făcut sa conștientizeze amploarea situației și să aibă o conduită corespunzătoare. Cu valori sociale precum sănătatea și viața persoanei nu te joci! Tocmai de aceea, propunerea este drastică și corespunde nevoilor sociale actuale”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Ce prevede în prezent articolul 352 din Codul penal privind zădărnicirea combaterii bolilor:

 • (1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
 • (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

51 comentarii

 1. pentru ajutor in formularea modificarilor chematil si pe serban nicolae , pe nicolicea si pe florinache . Altfel o sa va izbiti de refuzul celr amintiti

  • Virgil Chitac de la PNL trebuie chemat, bai.Ca el e specialist in propagarea bolilor contagioase:))

  • Jegul acela de fost politist angajat de mafia pesedista a bagat in carantina un spital,o primarie si jumatate din cazurile din bucuresti!

 2. nomenklatura poate sa fure si sa jefuiasca. s-au rezolvat legislativ!

 3. Nu mai discutati, faceti modificarile cat mai repede.Apoi trebuie aplicate, asa incat si ultimul tembel sa inteleaga ca nu este de jucat !

 4. Hmm. Oare domnul Ludovic si compania nu au intrat sub incidenta legii zădărnicirii combaterii bolilor,cand au facut acea conferinta de presa in care au declarat ca intra in carantina… avand in vedere faptul ca au intrat in contact cu persoana infectata ?

 5. In sfârșit, trebuia de la început!!! Acești”răspândaci” sunt niște oameni parșivi și iresponsabili!!! Pedeapsă la fel ca în cazul unui criminal, dacă se dovedește că o persoană a murit din cauza acestui iresponsabil!!

 6. Perfect!
  Acum hai sa facem acelasi lucru pentru faptele de coruptie.
  Pentru acestea putem incepe de la cel putin 15 ani de inchisoare cu executare pana la inchisoare pe viata. Ce parere aveti?

 7. Pana voteaza astia raul deja va fi facut. Deja sunt mii de oameni infectati de inconstienti , inclusiv parintii lor, in maxim o saptamana va fi explozie de cazuri. In special in provincie care acum se uita relaxati ce multe cazuri sunt in Bucuresti. Sunt pentru ca se fac teste + un alt inconstient care a infectat zeci de oameni. 2-3 inconstienti in fiecare sat si… scapa cine are zile.

 8. Si in ce inchisori ii veti priva de libertate, aveti locuri in inchisori? In loc sa ganditi in mod totalitar, ca fosti totalitari, actionati precum adevarati oameni de stat vizionari.
  Izolati populatia in totalitate, pentru ca oricum, acolo veti ajunge.

  Izolati toata populatia, in afara serviciilor minime, necesare. Introduceti somajul tehnic. Platiti celor in somaj tehnic, salariul la 84-85% din net. Stabiliti maximum la 4-4,5 ori salariul minim. Opriti taxele angajatorilor cu oameni in somaj tehnic, izolati in case.

  O simpla amenda este suficienta. Anii de inchisoare sugerati de Dv, nu vor schimba nimic. Frica de inchisoare, nu a impiedicat niciodata faptele. Nu mai pierdeti timpul cu masuri totalitare, ci izolati populatia rapid. Numai si numai astfel, veti putea combate in mod eficient, propagarea virusului.

  Succès voua!

  Fiti prevazatori

  • @ el replica din film cu capo mafia local n-drangheta nunta ficei.vine mafiotul cu darul,un-asegno 1000000 lire .il capo ,zi-mi o dorinta. trebuie sa moara cineva ptr. un afront.poti sa reglezi treaba asta….il capo….ai mille lire……si scote-din sertar un glonte si il da omului…..tine.costa mille lire ,iei lupara ,il impust si ai economisit 999000 lire rizolto il problema…capisci….

 9. Mai stiu altceva aceste jeguri naziste, pe care poporul ii va rade de pe fata planetei, decit sa taie, sa flutura catuse si sa terorizeze ???
  Vremea deconturilor a sosit !!!

 10. Chestia asta asta inutila ii framinta pe senatorii astia inutile ? In loc sa vada ce va face economia in contextual prabusirii mondiale ( la NYSE DJI in 10 zile a scazut de la 29000 la 19000) astia se tin de sotii juridice cu totul neavenite in clipa de fata

  • Asa li se pare lor ca da bine la public, sa se arate aspri, ca limba de porc. Nu gresesc mult, sint destui bizoni la care prinde.

 11. mai bine mariti pedepsele pentru coruptie, ca de aia suntem unde suntem. adica boala contagioasa inseamna pana la 15 ani de parnaie, dar cand furi sute de milioane de euro, iesi dupa juma de an. misto, ce sa zic. curat murdar!

 12. Pedepsele propuse sunt exagerate, chiar absurde, fata de altele in diferite cazuri importante( cazuri de coruptie cu prejudicii de milioane de euro ), pedepse cu suspendare sau in care autorii au invocat justificari de genul: nu aveau pregatirea corespunzatoare functiei pe care au acceptat-o, si au fost achitati. Boli contagioase sunt multe, iar cauzele imbonavirilor sunt nerespectarea conditiilor de igiena, neglijenta, incompetenta, coruptie etc, si sunt atat de frecvente incat ar ajunge sa fie condamnati mare parte din cetateni. Personajele care au facut propunerile vor sa profite de mediatizare, deci speculeaza ignoranta naivilor, fiindca pedepsele trebuie sa fie asemanatoare in lume( legi asemanatoare peste tot, nu arbitrare, ca asa cred
  cativa care vor alte mandate in politica) si sa respecte principiul : „pedepsele trebuie sa fie proportionale cu faptele”. Apoi, nimeni nu vrea sa fie bolnav, deci sursa voluntara de microbi, virusi, bacterii, decat daca este inconstient, ignorant. Bolile incep mereu de undeva, trebuie luate masuri, inclusiv pedepse, insa nu de ordine de marime a celor din articol. Uneori oamenii fac si greseli , chiar cadrele medicale le fac, ar insemna sa fie date pedepse excesiv de dure la multi.

 13. Sa inteleg ca daca se modifica Codul penal atunci dispare riscul raspandirii coronavirusului?!
  Ok… maine aveti Codul penal modificat si cine „zadarniceste combaterea bolilor” raspunde cu inchisoarea pe viata … pardon, co pedeapsa cu moartea!
  Pe bune?!
  Pai mai oameni buni, infractiunea se comite doar in cazul in care masura incalcata este aceea a „izolarii” si a „carantinei” …. in conditiile in care deja se vorbeste despre raspandire comunitara (adica sursa infectarii nu se mai cunoaste), cum ar mai putea fi aplicata modificarea legislativa cu eficienta, in conditiile in care odata cu raspandirea comunitara nu se mai putea sti exact de la cine s-a transmis boala?

  Cred ca aveti reprezentarea ca persoanele care sunt deja cercetate nu vor fi supuse noii legi penale pt ca s-ar incalca Constitutia (legea nu retroactiveaza).

  Ca atare, chestia asta cu sanctionarea mai dura a celor care nu respecta masurile pentru combaterea bolilor e doar o chestie politica facuta pentru naivi.
  Cei care sunt deja in carantina si in izolare vor iesi din aceasta stare oficiala peste 2-4 saptamani si vor intra in starea de „autoizolare” (adica vor sta in casa daca vor, in mod voluntar), iar pana atunci nu garanteaza nimeni ca propunerea de modificare legislativa va trece de parlament si apoi va fi promulgata de presedinte. Adica vreau sa spun ca nu e realist ca modificarea propusa sa intre in vigoare mai inainte de starea de raspandire comunitara, stare in care autoritatile vor trebui sa se gandeasca ce vor face: cercetare penala sau combaterea consecintelor medicale ale bolii?

  PS
  Mai e ceva … sa zicem ca persoana infectata va ajunge sa fie sanctionata in conditiile noii legi penale. Credeti ca anchetatorii nu se vor gandi de 1000 de ori inainte sa intre in contact cu persoana infectata care nu a respectat regulile izolarii si carantinei?
  eu zic ca e bine sa cititi si stirea asta: https://www.g4media.ro/surse-aproape-300-de-politisti-din-toata-tara-sunt-izolati-la-domiciliu.html
  Iar asta este azi, 18.03.2020.

 14. Nooo, 50 de ani, cel putin
  Hai sictir tovarasi! Ce-i, pauza va da idei? PSD-istii vin cu mercurialul, astia cu 15 ani de pirnaie pentru prostie. Pai si Alinuta s-ar incadra fara probleme aici.

 15. E plina mass-media de exemple de cazuri cu persoane care nu au respectat ordinele date de comandanții țării, aflata în stare de urgență.
  Nu am văzut în schimb nici un astfel de caz băgat după gratii cu aceiași viteza cu care a propagat virusul. Trebuie sa fie mult mai categorici. Spartani, as zice. Altfel ore sa mai rămână câțiva supraviețuitori ai virusului, care vor muri în final de plictiseala.

 16. pai nimic, nimic despre anticipate?

  ce mai e pe frontul luptei impotriva Ciumei rosii?

  discutabila masura…

  cum poti descuraja anumite comportamente nocive?

  daca un om a murit din cauza acestora care nu inteleg, atunci trebuie intr-adevar marita pedeapsa….

  daca nu a murit nimeni in urma indisciplinei, atunci trebuie inchisoare, dar trebuie amenda serioasa, sa munceasca 5 ani sa o poata plati…

  pai si asa vor fi gauri mari in buget, nu e mai bine sa faci rost de bani decat sa maresti cheltuielile in inchisori?

  dupa ce va trece criza asta statul se va trezi cu gauri mari la finante….trebuie facut rost de bani…de cat mai multi bani ca sa nu se taie cheltuielile scolare, la sanatate, la ordinea publica..

  adio mariri de pensii, adio mariri de salariu, cred ca se va umbla si la salarii, este posibil sa fie scazute cu 25 la suta…

  amenzile mari, acolo unde nu a murit o persoana, mi se pare o solutie mai buna…

  sa se puna la punct un asemenea sistem care sa fie folosit apoi si in recuperarea de la cei condamnati pentru coruptie…

 17. V-au adus exact unde au vrut. Putina panica. 2-3 stiri mai senzationale cu cativa nebuni si cereti legi mai ceva decat cele dupa vremea lui Ceausescu.
  Urmeaza incolonarea si vaccinarea in masa. Cu ce vor ei. Altfel… Art 352/ 1. E ok, nu?
  Medicii au echipamente de protectie? Toti? Despre ce vorbim aici? E vreunul din cei prezentati la stiri, arestat? Au inceput urmarire penala. Extraordinar. E speriat mort politistul ala cu 15000 lei pensie lunara… Ehehe, ce face senzationalul din mintea omului…

 18. Foarte tarziu dar evident mai bine decat de loc. Era necesara o masura cu aplicabilitate imediata, din partea guvernului, pentru ca noile pedepse se vor aplica doar faptelor comise dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari iar procedura parlamentara poate fi de durata. daca au putut fiinchise linii aeriene si firme de ce nu puteau fi inchise in carantina institutionalizata toate persoanele care nu respecta autoizolarea

  • Mai baiatule, tu ai dreptate. Punem neputinta noastra pe carca prostimii. Tu ai auzit de suspiciune rezonabila si prezumtia de nevinovatie? Oare in cazul nostru nu se aplică? Ai dreptate din partea mea sa le dea pedeapsa capitala…dar numai atunci cand acestia sunt dovediti infectati si raspandesc virusul cu premeditare. Tu nu intelegi ca vor sa ne apere cu „incompetenta”, de ce nu ii probeaza prin teste? Daca tusesti si basesti in public din diferite cauze si reclama careva cum ca esti banuit ca ai avea coronavirus sa vezi ce bine e in izoleta si mai apoi la puscarie fara sa ai nimic???. Tu ai dreptate mai bine mai tarziu decat deloc, dar nu este normal. Asta acopera neputinta alesilor….

 19. Pedepsele propuse sunt exagerate, chiar absurde, le depasesc pe altele in cazuri de coruptie cu prejudicii de milioane de euro. Legislatia nu poate fi arbitrara ca asa vor cativa care vor sa profite de mediatizare si sa obtina alte mandate in politica , ci trebuie sa fie asemanatoare legislatiilor din tarile UE si din lume . Bolile contagioase sunt multe, imbolnavirile sunt cauzate de nerespectarea conditiilor de igiena, greseli( chiar si cadrele medicale gresesc uneori), ignoranta, incompetenta, neglijenta, coruptie etc, ar insemna sa fie pedepsiti foarte aspru un mare numar de indivizi. Apoi, nimeni nu vrea sa fie bolnav, sa devina in mod voluntar purtator de microbi, virusi sau bacterii si sa raspandeasca boala, decat daca ar fi inconstient. Desigur, trebuie luate masuri, inclusiv pedepse, insa acestea nu pot fi mai mari decat la altii din alte parti ale Europei si lumii.

 20. Stati linistiti,e gargara…pana se depune proiectul,pana se voteaza,etc…Daca aveau intentia,dadea Guvernul OUG…E adevarat,trebuie majorate limitele de pedeapsa,cu actualul maxim,nu poate fi dispusa arestarea…Da,sunt multi care stiu ca sunt infectati,dar raspandesc boala doar pt ca nu au chef sa stea izolati…Conceptul de “ lege penala temporara “ tocmai de asta exista,pt a raspunde necesitatilor umor stari exceptionale…Cand un sociopat din asta pune la pamant un spital intreg,ce vreti sa faca statul? Suntem invadati de o fauna de cea mai joasa speta,paraziti care nu ai muncit o ora in viata lor…astia nu ai suflet si constiinta,pana nu vad catuse,nu-i intereseaza…Nu au nimic in proprietate legal,deci,ce amenzi si cheltuieli sa plateasca?

 21. Alina mama, ce mai face sotul, se simte bine pe postul aranjat ?

 22. Exces de zel.
  Tiri Tanda, tiri Manda.

 23. Unele comentarii sunt făcute de colegii sefului militiei sector 4 care fuse in Israel si a infectat 52 de persoane.
  Si 79 de persoane în avionul cu care s-a întors.
  Pana azi.
  Cocalarul venit cu avionul de Madrid cu virus e un alt nemernic.
  A infectat 60 de persoane în avion.
  Păsărică de la Hunedoara e alta.
  Trei detectati.
  Cate mii de nedetectati răspândesc virusul si nu sunt sancționați de nimeni.
  Ce daca iau amenda de10 mii ?
  Cine o plateste?
  Nimeni.
  Spune ceva ca s-a inceput urmărirea penală pentru 40 de mincinoși?
  Nimic.
  Toți vor scapa.
  Trebuie masuri dure aplicate urgent!
  In rest poezii.

  • sefu de politie,pensionarul de lux cu amanta, a infectat cele mai multe persoane, deci un speciem al ciumei rosii.Hai sa nu bagam toti romanii din diaspora in aceasi oala.

  • Toti nemernicii astia fac sex pe banii prostimii. Is platesc amantele din banii adunati din taxe si impozite!

 24. I-auzi nene militianul ala cu pensie speciala nu se mai satura, era angajat si la primarie, cumulard adica!
  Pe asta il condamnati ? Nooooooo, ii mai trageti o speciala si cateva sinecuri!

 25. I-auzi bai, lege speciala pentru avocatul „poporului”. De fapt avocatul infractorilor. Platit din banii de taxe si impozite. Sa-si umple buzunarele de speciale…
  Platesc prostii! Platesc si nu zic nimic.
  renate… unealta tariceanului, unealta infractorilor din nomenklatura.

 26. Un roman cu salariu mediu castiga prin munca intr-o viata de om in jur de 270.000 eur, bani din care se traieste la limita.
  Cati ani de puscarie ar trebui sa faca un politician care fura 1.000.000 eur?
  Pai daca fura cat produc 3 oameni intr-o viata de om ar trebui sa stea la inchisoare cel putin 30 de ani , 10 ani privare de libertate pentru munca fiecarui om.
  USR_PLUS, speram sa meditati asupra subiectului, vrem un cod penal just si confiscarea totala a averilor ilicite!

 27. Si asa incepe si la noi dictatura medicala.

 28. Oare cine zadarniceste raspandirea pandemiei? Politrucii astia idioti care se gandesc doar cum sa fure… Lipsa echipamentelor medicale de protectie ( masti , salopete, manusi etc) , de preventie ( dezinfectanti) , de testare pentru depistarea virusului cat si de fermitate si coerenta legislativa nu zadarnicesc combatetea raspandirii coronavirusului? Uniunea Europeana e de c___t si-a aratat adevarata față , sunt curios daca va mai exista dupa acest RAZBOI. Fiecare stat UE e pe sabia lui, cu incompetentii , coruptii si prostii lui. UE a dovedit ca e o mare M_E. Bine ca stim , daca vin rusii cu tancurile peste noi nu ne va ajuta nimeni…totul este o vrajeala planetara pentru a tine la munca sclavii contemporani. Ma apuc sa invat rusa si chineza???. Ati face bine sa invatati si voi , macar cuvintele de baza : a se apleca, mai incet, vaselina, oral , anal si la sfarsit multumesc???. Facem noi haz de necaz ca asa -i romanul dar puceaua e moarta in coteț si cu curu-n ușa. Apelati va rog la neuronii aia de ii mai aveti si imaginati-va un virus care halea doi din trei fraieri… Prostia , neputinta si incompetenta planetara si-a spus cuvântul. Lupta impotriva virusului a functionat si funcționează ca in spatele blocului intre „baietii de cartier” . Am si eu o intrebare pentru desteptii planetei si UE ; nu puteau sa trimita si ei niste „ajutoare” in China , echipamente si „doctori” sa afle cu ce se mananca virusul asta? Aduceti-va aminte , toti eram exaltati ce repede construiesc Chinezii spitale ” 7 zile” ce vrednici sunt , nimeni nu se gandea ce e la cu_ul lor… Va imaginati daca epidemia aparea in Romania prima dată? Asti nu sunt in stare sa zugraveasca un salon dar sa construiasca un spital in 7 zile , ce ma va credeti in ” Praslea cel voinic si merele de aur”???. Sa ne bucuram ca noi romanii datorita locului in care ne-a amplasat Dumnezeu avem o imunitate inascuta superioara altora… Nu ne-au invins atatea popoare migratoare , dar un virus invizibil…

  • flacau ia-ti medicamentele…

  • Mai Alex, tu faci cumva parte din „elita de intelectuali ai noii ordine mondiale”? Asa ne-au invatat guvernantii nostrii , atunci cand ne lipsesc neuronii si nu putem purta o conversatie bazata pe argumente si logica, aruncam cu cuvinte fara noima in tote partile gen ” ia-ti medicamenele” , ” nu sti ce vorbesti” , mai coronavirusule .Apropo, daca as suna la 112 si as reclama ca am o suspiciune ca ai coronavirus, ce zici ? Te-ar baga astia in carantina , apropo de incompetenta?

 29. FaDoino, dar suspendarea activitatilor religioase ?!! Avem voluntari, avem donatii, avem cetateni care care inteleg si ca statul e handicapat, sarantoc, prins nepregatit dar cand auziti ca mine ca BOR invita la slujba , in aer liber, la care pot participa pana in 100 persoane asezate la distanta de un metru , te ia cu capul…. SA VEDETI CONSECINTE !!
  Nu am cum sa cred ca cetatenii vor fi mai putin criminali decat statul, decat BOR si vor apela la slujbele radio si tv !! Catolicii educati, empatici, tot romani, cum pot nene ?!
  Ba nemernicilor , ba lasilor, eu mananc rabdari prajite in casa si voi, permiteti slujbele de Paste ! Unde ? In Romania ?!!

 30. De acord cu propunerea dar dați-l afară pe Predoiu de la Justiție, el e autorul Codului penal-mângâiere pentru infractori.

 31. Cum poate Gorghiu sa propuna ceva, orice, ea care a procesat aproape toti membrii parlamentului din care cativa si-au distrus si casniciile.

 32. S-a trezit Gorghiu. Dar cand facei loby pentru infractorii Fenechiu si Vlasov cum era? Cum e cun doctoratul ala dat cu Toader? Esti un gunoi uslaș, inhaitat acum cu ciumati din psd (Chrica) si alde. Adica o complice la C RIMELE care se fac acum la nivel national de „liberalii” tai.

 33. S-a trezit gorghiu?

 34. Idioții aia trei sa vina sa circule cu trenul pe ruta București Timișoara sa vadă și ei condițiile….. Mai repede mori de alte boli luate din trenurile românești decât de virusul corona…..

 35. Nu ar trebui modificată cumva și noțiunea de zadarnicire, adică dacă pe guvernanti ii doare in cot ca nu sunt stocuri de medicamente și materiale sanitare, capacități de tratare etc. Ei nu trebuie sa răspundă penal ?l PSD ca nu a făcut stocuri , PDL adică PNL ca au închis o grămadă de spitale, vezi doamne ca nu se justificau. Toti sunt niste cretini penali in frunte cu mutu, in nemernicia lor le mai bese mintea câte ceva, mai ales că acum se odihnesc in izolare și au creierul odihnit. Este mai simplu sa modifici codul penal astfel : la starea de urgență pedepsele pentru infracțiunile in legătură cu motivele care au determinat decretarea starii de urgență sau au legătură directă cu zadarnicirea măsurilor de înlăturarea a acesteia se tripleaza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.