G4Media.ro

În București sunt peste 100 de depozite ilegale de deșeuri. Șeful Gărzii…

Foto: G4Media

În București sunt peste 100 de depozite ilegale de deșeuri. Șeful Gărzii de Mediu: „Variază între câteva zeci de metri pătrați și câteva hectare”

Periferia Bucureștiului a ajuns să fie împânzită de depozite ilegale de deșeuri. Majoritatea sunt foarte bine camuflate și au în cele mai multe cazuri o singură cale de acces, ferită de ochii lumii. Terenurile care găzduiesc gropile de gunoi ilegale sunt fie ale unor privați, fie ale primăriilor sau ale CFR.

Grav este că în București sunt peste o sută de depozite ilegale. O spune chiar Șeful Gărzii de Mediu București.

„Regăsim undeva în inventarul pe care l-am creionat, peste 100 de arealuri care prezintă astfel de depozitări, de diverse dimensiuni și suprafețe care variază între câteva zeci de mp și câteva zeci de mii de mp.”, a declarat Viorel Tufeanu, Comisarul Șef al Gărzii de Mediu București.

Tot Tufeanu spune că în cazul celor 100 de depozite ilegale a dat amenzi în valoare de peste un milione de lei primăriilor din Capitală, pentru faptul că nu au făcut curățenie, dar și mai multor privați, tot pentru același lucru.

Două dintre cele mai mari gropi de gunoi ilegale al Capitalei sunt chiar la periferia Sectorului 1. Pe strada Carierei, pe o suprafață de câteva hectare sunt depozitate mii de tone de deșeuri. Locuitorii din zonă se plâng de mirosul insuportabil dar și de șobolani.

O altă depozitare ilegală se află pe o stradă care nu apare pe hartă, din zona triaj Chitila. Aici pe o distanță de aproximativ un km, pe ambele părți ale drumului, au fost bascultate sute, poate chiar mii de masini cu gunoaie.

Activiștii de mediu consultați de G4Media.ro spun că s-a ajuns în această situație atât din cauza numărului mic al inspectorilor de mediu din Capitală, 13 la număr, a polițiștilor locali care nu au fost în stare să-i prindă la timp pe poluatori, cât și din cauza primăriilor de sector care nu au făcut curățenie.

Potrivit Gărzii de Mediu, cei care sunt prinși că aruncă deșeuri la voia întâmplării pot primi amenzi de până la 30.000 de lei și se pot alege cu confiscarea masinii, în timp ce primăriile care nu aduc terenurile la starea inițială riscă amenzi cuprinse între 50.000 si 100.000 de lei.

Dragoș Porojnicu este reporter și la Stirile TVR / Foto: G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. În București sunt peste 100 de…. GIanerooo!!!! în România cum intri e doar gunoi cât vezi cu ochii, nesimțire din partea civililor care aruncă la întâmplare gunoiul până la autoritățile care se fac că i-au măsuri

  2. Evident ca nu exista vinovati si garda de mediu nu are responsabilitati in aceasta arie.

    Sa se faca, am cerut, o sa analozam, vom bla bla bla….va suna cunoscut acest limbaj de lemn, fara asumare?

  3. Nu contează, veți vota PSDNL din nou, nu sunteți un popor care gândește.

  4. pana acum in romania s-au confiscat doar 5 masini care aruncau ilegal gunoaie. Toata imprejurimea Bucurestiului e plina de gunoie si pungi care flutura prin boscheti.

  5. Ce impact are amenda asupra primăriilor? Plătesc amenda din banii localnicilor sau de la bugetul țării ?

  6. Desfiintat garda de mediu,desfiintat ong platit pentru asta,si asa e degeaba!

  7. Poate verifica mai atent și Sectorul 3 unde gunoiul de Negoiță face ce vrea pe Garda de Mediu.