G4Media.ro

Igor Dodon, în Găgăuzia, în limba rusă: „Sunt sigur că trebuie să…

sursa foto: Facebook

Igor Dodon, în Găgăuzia, în limba rusă: „Sunt sigur că trebuie să fim prieteni cu Rusia (…) Vom reuși, ai noștri deja sunt aproape”

Fostul președinte al Republicii Moldova, pro-rusul Igor Dodon, i-a îndemnat pe alegătorii din Găgăuzia, într-un discurs susținut în limba rusă, să nu „renunțe” pentru că „ai noștri deja sunt aproape”.

„Sunt sigur că trebuie să fim prieteni cu Rusia, nu împotriva Europei, dar să fim prieteni cu Rusia pentru că avem nevoie de piața aceasta, avem nevoie de motorină ieftină pentru fermieri, avem nevoie de gaz și energie electrică ieftină. De aceea, vă îndemn să nu renunțați, totul va fi bine. Vom reuși, ai noștri deja sunt aproape” a declarat Dodon, citat de deschide.md.

Dodon a evitat să condamne războiul Rusiei în Ucraina și a menținut legături apropiate cu Moscova.

Amintim că, potrivit unei investigații realizate de Centrul Dossier și RISE Moldova, Uniunea de afaceri moldo-rusă, condusă de Igor Dodon și sprijinită de Kremlin, urma să devină un instrument de influență asupra conducerii R. Moldova. Igor Ceaika a fost persoana de legătură între Igor Dodon și FSB-ul rus. Ceaika, împreună cu Dmitri Peskov (purtătorul de cuvânt al lui Putin – nota red.) intenționau să o slăbească pe Maia Sandu și să întoarcă R. Moldova sub influența Kremlinului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. dodoane, nu mai bea alcool metilic ca o sa orbesti… orbetele dra.cului… sper sa te prinda ucrainenii si sa te fecundeze annal cu o racheta stinger.

  2. Nu era arestat ? l-au lasat pe strazi ?

  3. La câti Dodoni sunt în patria noastra, evident ca „ai noștri deja sunt aproape”. Exista un poem (cam deocheat si publicat într-un tiraj evident confidential) rusesc (sfârsitul sec XIX) intitulat „Tarul Dodon”. Merita ca dodonistii de toate natiile sa-l ceteasca.