G4Media.ro

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, laude pentru Lukașenko după reprimarea…

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, laude pentru Lukașenko după reprimarea violentă a protestelor din Belarus: „Bine că ați putut să rețineți situația. Sunteți bravo!”/ „Dumneavoastră ne-ați arătat un exemplu”

Igor Dodon și Alexandr Lukașenko au făcut schimb de amabilități în cadrul întâlnirii informale care a avut loc în afara capitalei Belarusului. Socialistul Igor Dodon l-a lăudat pe liderul de la Minsk pentru modul în care gestionează situația din țară, spunând că acesta este un „exemplu” și pentru Moldova, transmite Agora.md.

„Ceea ce spuneam public era opinia mea, dar și a majorității cetățenilor. Îmi spuneau: „Igor Nicolaevici, trebuie să ne ținem ca în Bielorusia”. (…) Bine că ați putut să rețineți situația. Sunteți bravo, cu o asemenea presiune!”, i-a spus Igor Dodon lui Alexandr Lukașenko.

„Eu știam că și Moldovei îi va fi de folos această experiență”, i-a răspuns liderul de la Minsk.

„Se pregătea și la noi. Acum tot se pregătește, la noi vor fi alegeri anticipate, cred că vor încerca să dea lovitura, dar dumneavoastră ne-ați arătat un exemplu”, a declarat Igor Dodon.

Context:

Igor Dodon, șeful Partidului Socialiștilor din Moldova, pro-rus, a făcut o vizită la Minsk, unde s-a întâlnit cu contestatul președinte al Belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Dodon a postat pe contul de Facebook o declarație și fotografii de la întâlnirea cu Lukaşenko, fără să fi anunțat în prealabil vizita.

Lukașenko este izolat de comunitatea internațională după ce a reprimat violent protestele desfășurate săptămânal după alegerile prezidențiale din august 2020, singurele sale contacte fiind cu alți lideri autoritari, precum Vladimir Putin.

Foto: Igor Dodon si Aleksandr Lukașenko/ Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Daca ne bazam pe Google translate, nu vom sti niciodata ce a zis de fapt ala.

    • corect, cred ca i-a zis: nene, mai ai niscai tancuri rusesti, ca uite, poporul asta ( si rade aici ), cica vrea libera alegere! ( aici rasul se amplifica ) …

  2. Din ciclul fosile totalitare, una la cealalta, dupa falsificarea pe fata a unor alegeri si reprimarea violenta a poporului:
    – bravo dictatore! esti bun! vreau si eu propria mea dictatura cum ai facut? Pai cum, reprimarea cu arma la ceafa a tuturor celor care comenteaza! Bravo baieti, zise stalin din cavou, cam greu va miscati, dar totusi, bravo!

  3. Doi neisprăviți, față în față! Când vor dispărea din istoria lumii? Nu-i mai promovați . Asta i-ar omorî mai repede…

  4. tusea si junghiul ! cine se aseamana se aduna