G4Media.ro

Hunedoara: Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, de sâmbătă după-amiază, în…

Hunedoara: Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, de sâmbătă după-amiază, în spaţii publice deschise de pe întreg teritoriul judeţului

Prefectura Hunedoara anunță că purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, de sâmbătă după-amiază, în spaţii publice deschise de pe întreg teritoriul judeţului, în condiţiile în care autorităţile au constatat o tendinţă crescătoare a ratei de infectare cu noul coronavirus.

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Vasilică Potecă, şi impune obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele prezente în spaţii publice deschise din târguri, pieţe, locuri de pelerinaj sau slujbe religioase. De asemenea, masca trebuie purtată la evenimente cultural-artistice şi sportive, în gări, autogări şi staţii de autobuz.

„În condiţiile manifestării unei tendinţe crescătoare a ratei de infectare cu virusul SARS-Cov-2 în rândul populaţiei judeţului Hunedoara, începând cu data de 01.08.2020, ora 18,00, pe perioada stării de alertă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul judeţului Hunedoara, prezente în spaţii publice deschise din: târguri, pieţe, locuri de pelerinaj/slujbe religioase, evenimente cultural-artistice/sportive (pentru public), gări/autogări, staţii de autobuz”, se arată în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

De la portul măştii de protecţie sunt exceptaţi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, de la debutul pandemiei de COVID-19, în judeţul Hunedoara au fost înregistrate, până sâmbătă, 975 de cazuri pozitive, în creştere cu 14 faţă de ziua precedentă.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Si ce daca poarta masca, daca spitalele sunt la pamant din cauza coruptiei generata de numirile politice la conducerea spitalelor din judet!!!
  De ex., in acest moment la conducerea Spitalului judetean de urgenta Deva este numit interimar directorul medical de la Serviciul Judetean de Ambulanta. Si asta nu e tot! Individul are o cariera „bazata” pe legaturile pe care le are ca membru de partid la PSD si de afaceri cu membri cu functii importante de la PNL. Si ca si cand nu ar fi destul, pe langa faptul ca de mai bine de 2 luni, Ambulanta Jud. Hunedoara nu are director medical(ca de, daca nu castiga PSD Consiliul Judetean, are o problema) si-a mai „tras” si o „consiliera” transferata de PSD de la CJAS la Consiliul Judetean si detasata imediat la Spitalul judetean de Urgenta Deva(far niciun cadru legal)! Si uite asa, nicio institutie nu verigfica incompatibilitatile, conflictul de interese, nelegalitatea acestor numiri, pt. ca individul stie sa execute orbeste ordinele partidului si umple buzunarele politrucilor atat de la PSD cat si de la PNL. Deci in plina pandemie, in tot judetul nu s-a gasit niciun manager care sa preia conducerea Spitalului, Ambulanta sta de 2 luni fara director medical iar „consiliera” care face pe managera de cand a venit, cica asteapta rezultatul alegerilor ca sa vada in ce „barca sa urce”, ca ea e obisnuita sa treaca de la un partid la altul, doar ca sa fie manager!!!!
  Asa functioneaza sistemul sanitar in judetul HUNEDOARA!!!

 2. ” în spaţii publice deschise din: târguri, pieţe, locuri de pelerinaj/slujbe religioase, evenimente cultural-artistice/sportive (pentru public), gări/autogări, staţii de autobuz”
  aloo, antena3 ! scrieti in pml informatia completa in titlu, ca se sperie lumea ca nu mai poate merge pe strada fara masca si se inchid doua zile in casa la tv, iar apoi cand ies si vad ca unii nu poarta pe strada, ajung sa nu mai inteleaga nimic si sa nu mai
  creada nimic si sa nu mai
  poarte nici ei masti.. in curtea bisericii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.