G4Media.ro

Horațiu Potra, fost luptător în Legiunea Străină și asociat cu interesele Wagner…

Sursa foto: Facebook / Horațiu Potra

Horațiu Potra, fost luptător în Legiunea Străină și asociat cu interesele Wagner în Africa, candidat la Primăria Mediaș / ”De ce doriți să trimiteți muniție și echipamente în Ucraina? Ce ne-au făcut nouă rușii?”

Horațiu Potra, un fost luptător în Legiunea Străină, fost ”head of Corporate Security” al companiilor lui Frank Timiș în Africa și asociat de presa occidentală cu interesele Wagner în Republica Democrată Congo, candidează pentru funcția de primar al mediașului din partea Partidului Patrioților.

”Sunteți toți niște trădători de țară, care serviți interesele străine. Și mai ales acei români din umbăr care stau ascunși, care dau ordine. De 2 ani de zile ne-ați luat toate drepturile, inclusiv dreptul de a respira. Ne-ați tratat ca pe niște prizonieri: ne-ați sărăcit prin distrugerea completă a economiei, care și așa era va și amar de capul ei.

Acum veniți în numele NATO, pentru a satisface dorințele partenerilor puternici, să ne băgați într-un conflict cu Rusia, prin implicarea indirectă în conflictul din Ucraina.

De ce doriți să trimiteți muniție și echipamente în Ucraina? Ce ne-au făcut nouă rușii? Cu ce ne-au greșit să fim împotriva lor? Sau ce obligații avem fațăd e Ucraina pentru a le ține partea în acest conflict? Neutralitatea nu e acceptabilă?”, spunea Potra într-o postare pe pagina sa de Facebook la finalul anului 2022.

Potra a condus departamentul de securitate al companiilor deținute de omul de afaceri român Frank Timiș în Sierra Leone, iar acum deține un contract în Republica Democratică Congo prin care antrenează forțele guvernamentale.

”Suntem prezenți în Congo din decembrie 2022 și, din nefericire, s-au întâmplat evenimentele care s-au întâmplat, în care doi din colegii noștri și-au pierdut viața, iar alți cinci au fost răniți. Sunt niște evenimente care nu depind de noi, imprevizibile”, spunea Potra recent într-un interviu acordat ziarului Gândul.

Din 2002 a fost șeful gărzilor de corp ale președintelui Republicii Centrafricane, Ange-Felix Patasse. Acesta din urmă a fost înlăturat de la putere în anul 2003.

Potra a lucrat apoi în toate zonele de război din Africa: Sierra Leone, Ciad, Burkina Faso, Coasta de Fildeș, după care a fost angajat de Frank Timiș pentru a asigura securitatea minelor sale de aur din Africa.

A fost rănit de opt ori și luat prizonier de două ori. A fost asociat într-o companie care vinde diamante la bursele din Anvers și Tel-Aviv și a desfășurat afaceri imobiliare în sudul Franței.

Numele sibianului Horațiu Potra a fost legat de cel al mercenarilor Wagner în conflictele din Africa, într-o anchetă Deutsche Welle din ianuarie 2023.

DW scrie într-o anchetă cu titlul ”Luptă mercenari albi în conflictul din Congo?” că diplomații occidentali sunt profund îngrijorați de apariția bruscă a mercenarilor est-europeni în conflictele ce macină Republica Democrată Congo. În ciuda dezmințirilor venite din capitala Kinshasa, abundă zvonurile că aceștia sunt angajați ai celebrului grup rus Wagner, susțin jurnaliștii germani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Mercenarul nu se dezminte. Sa ne pazeasca domnul de asa lideri, ajungem ca Niger.

 2. „Ce ne-au făcut nouă rușii ?”
  Ne-au ținut sub jug, în comunism, timp de 3 sferturi de secol !
  Ne-au luat Basarabia.
  Ne-au furat tezaurul.

  Rusia e răul absolut, care trebuie oprit.

  Ce personaj sinistru. Ceea ce sugerează el e că dacă vezi un viol, să întorci capul, că nu te violează pe tine !

 3. Viață agitată, ce nu poate fi dusă până la adânci bătrâneți. A venit vremea să-și tragă o sinecură, un post lucrativ de primar ar fi chiar nimerit. Din păcate lozincile patriotarde și lauda fără minte a rușilor nu răspund la o intrebare simplă : ce program are pentru Mediaș ? Și de ce crede că orașul are nevoie de un om cu experiență de mercenar ?

 4. Bine bre, tot cu ruṣii… Azi Mediaşul, mâine Ardealul!?

 5. Păcat, mare păcat că nu l-au îngropat ăia în nisip…

 6. saracu, e clar ca nu prea stie nimic, in afara sa omoare .. asa ca rusii

 7. asa erau si in 50, romani verzi, sculele rusilor. niste ji g odii imposibil de iertat, vreodata

 8. Un patriot care intreaba ce ne-au facut noua rusii?:))
  Pai din start daca mentionezi cuvantul „rus”, nu te poti numi patriot, esti chiar opusul!

 9. E perfect pentru Medias