G4Media.ro

Helena Dalli, comisarul european care a propus „manualul de comunicare incluzivă”: Europa…

sursa foto Ministerul Fondurilor Europene

Helena Dalli, comisarul european care a propus „manualul de comunicare incluzivă”: Europa trebuie să-și asume responsabilitatea pentru „colonialism” și „comerțul cu sclavi”

„Trebuie să fim în mod activ antirasiști”, afirmă Héléna Dalli, comisarul european pentru egalitate. Într-o înregistrare video publicată la 5 decembrie, aceasta a făcut publice rezultatele „celei de-a doua ediții a sondajului Agenției pentru Drepturi Fundamentale despre a fi negru în UE”, care sunt „profund alarmante”. Potrivit acesteia, ”stereotipurile rasiale, prejudecățile și inegalitățile adânc înrădăcinate continuă să afecteze Europa. Persoanele de origine africană din UE se confruntă cu forme structurale de rasism și discriminare în toate domeniile vieții”, transmite Le Figaro.

„Aproape jumătate dintre persoanele de origine africană s-au confruntat cu discriminarea rasială, ceea ce reprezintă o creștere de 6% față de sondajul precedent”, afirmă comisarul maltez. „Trebuie să fim în mod activ antirasiști. Trebuie să ne ridicăm la înălțimea motto-ului Uniunii Europene: uniți în diversitate”, recomandă ea. Pentru a face acest lucru, europenii ar trebui să se despartă de „rasismul structural”. În plus, statele membre și instituțiile europene „trebuie să își asume responsabilitatea pentru istoria colonialismului european și rolul său în comerțul transatlantic cu sclavi”.

„Propaganda aberantă”

Un comentariu care l-a pus pe jar pe François-Xavier Bellamy, cap de listă LR pentru alegerile europene din 2019. „Domnule comisar, nimeni nu vrea o Europă care să acuze țările noastre de „rasism structural” neo-sclavagist, care să releve propaganda aberantă a ideologiilor și intereselor care vor să destabilizeze democrațiile noastre. Nu vom accepta minciuna, disprețul și divizarea”. „Care este programul din spatele acestui discurs? Ce grupuri parlamentare susțin o astfel de acțiune publică?”, a întrebat Dominique Reynié, profesor de științe politice la Sciences Po Paris și director general al Fondapol, un think tank liberal.

Héléna Delli a fost deja aspru criticată după ce a publicat în 2021 un „manual de comunicare incluzivă” pentru funcționarii Comisiei Europene. Printre recomandările ei se numărau eliminarea referirii la „sărbătorile de Crăciun” și înlocuirea acesteia cu „perioada de vacanță”, precum și promovarea diversității prenumelor în comunicare. „Există o prejudecată de care nici măcar nu suntem conștienți. Și da, există un rasism structural”, judecase deja ea într-un interviu acordat Euractiv la 26 iunie 2020. În plus, în noiembrie 2021, ea a primit premiul Femyso, asociația tinerilor musulmani care a stat la baza campaniei Consiliului Europei (retrasă în cele din urmă) privind „libertatea în hijab”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Faptul ca eu trebuie sa imi schimb comportamentul si obiceiurile din cauza unor comunitati care au dorit sa emigreze in ciuda faptului ca valorile lor sunt diferite de cele ale tarii gazda inseamna tot rasism. Nu le convine, atunci sa plece de unde au venit sau sa se duca in Arabia Saudita, Emirate, Kuwain, Bahrain, Qatar, Oman, Iordania tari in care pot sa isi acopere capul, sa aiba cate sotii pot sustine, in care femeile sunt cetatean de mana a doua, etc., etc. Sau intrebarea mea de ce nu s-au dus acolo?
    Cred ca este momentul ca aceasta domna sa isi dea demisia pentru ca este depasita de situatia.
    P.S. Pana cand mergem in urma cu scuzele? „Colonialismul” arab in care s-au dus acele campanii de raspandire a religiei islamice intra aici sau nu?

  2. omul nou wokist s-a nascut mult inainte de a ne fi imaginat noi. de fapt este vorba despre profitorul ordinar care a vazut oportunitatea. omul acesta ne vorbeste de responsabilitate si istorie – doua notiuni care-i sunt cu totul straine. ce conteaza este doar sa fi pe val, indiferent care este acela: curcubeu, sau numai negru, islamofil sau numai de stanga.

  3. Altfel de declarații, în 2023, trebuie privite ca parte a războiului hibrid împotriva UE. Nu mai merge cu așa ceva! Pe urmă ne mirăm de ce câștigă alegeri „extrema dreaptă”. Nu trebuie să fii chiar dreapta extremă să te scoată din pepeni așa ceva.
    „statele membre și instituțiile europene „trebuie să își asume responsabilitatea pentru istoria colonialismului european și rolul său în comerțul transatlantic cu sclavi”.”

  4. Prima mana in comertul cu sclavi au fost cei de culoare (tribul advers) si arabii care veneau in marile porturi cu „pachetele” de sclavi sa le vanda albilor Astfel de aberatii precum discursul comisarei (ce titulatura stalinista adecvata in acest caz) EU se bazeaza pe ideologie si nu pe fapte statisticile citate trunchiat (spune ca 65% din persoanele de culoare s-au confruntat iar studiul indica faptul ca este vorba de perceptia personala a celor intrebati si nu de fapte concrete…