G4Media.ro

Guvernul ungar intenţionează să prelungească drumul expres M44 spre România

Guvernul ungar intenţionează să prelungească drumul expres M44 spre România

În prezent se lucrează la elaborarea unui studiu preliminar pentru pregătirea deciziei cu privire la prelungirea drumului expres M44 spre localitatea ungară Sarkad, județul Békés, şi conectarea acestuia cu drumul expres care este planificat să fie realizat în România, a precizat miercuri Consiliul Judeţean Békés, printr-un comunicat remis Agenţiei de Presă MTI.

Potrivit comunicatului, Mihály Zalai, preşedintele Consiliului Judeţean Békés, s-a întâlnit, miercuri, la Békéscsaba, cu Zsolt Thoroczkay, şef de departament în cadrul Ministerului pentru Inovare şi Tehnologie, Zsolt Antoni, şef de departament în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, András Cserkúti, directorul judeţean al Companiei Naţionale de Drumuri din Ungaria, Ferenc Nagy, viceprimar al oraşului Békéscsaba, Pál Povázsai, şeful biroului de proiecte din cadrul Companiei de Dezvoltare a Infrastructurii din Ungaria, precum şi cu reprezentanţi ai Prefecturii Judeţului Békés.

La întâlnire, părţile au analizat posibilitatea de conectare – prin prelungirea drumului expres M44 – a judeţului Békés şi în ansamblu a Ungariei cu drumul expres, planificat de a fi realizat în regiunea Partium (România). La un eveniment care a avut loc miercuri, la Primăria Békéscsaba, Tamás Herczeg, deputat Fidesz din judeţul Békés, a spus că intenţia Guvernului ungar este ca „drumul expres M44 să nu se oprească la Békéscsaba, ci să continue spre Partium”.

Sursa: MTI/ Rador/ Traducere: Rozália Gănciulescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. M44 trece prin Gyula și ar avea conexiune cu România prin Vărșand, jud. Arad.

 2. Iar o ne forteze ungurii sa facem autostrazi…..sau macar sa ne modernizam DN-urile ( apropo, pe DN79A nici masina google nu a intrat). Ei nu se gandesc ca in Romania km de autostrada pe campie costa dublu? Noi avem de terminat Catedrala marelui alb

 3. Vecinii se pregatesc sa strangem relatziile ca vestul e cam pe ducã! Respect!

  • Da ierbicidule că nu te-a lăsat vestul să-ți dezvolți infrastructura… Ia vezi patrihoții tăi ce au păzit măcar de când suntem în EU. Vai de creierii voștri !

  • e vestul pe duca? dupa ce judeci? ca dupa nr de morti romania e de 10 ori mai pe duca.

  • Daca Vestul e pe ducă, tu du-te-n p_ _ _ ă, măi rusofilule, că Rusia are viitorul luminos

 4. Imi spune cineva si mie unde este Partium?

  • Recomand sa-l intrebati pe Dl. Kelemen H. ! Probabil ungurasilor le este scarba sa pronunte si numele tarii : ROMANIA !! Probabil PARTIUM vine dela : O parte din ….

 5. S-ar lega cu soseaua rapida Arad-Oradea. Când o fi și aia gata…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.