G4Media.ro

Guvernul se reunește marți pentru a decide prelungirea Stării de Alertă. Propunerea…

Guvernul se reunește marți pentru a decide prelungirea Stării de Alertă. Propunerea premierului Orban vizează o prelungire de 30 de zile

Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă pentru a aproba prelungirea stării de alertă, relatează Agerpres, citând surse interne, deși proiectul de act normativ nu figurează încă pe ordinea de zi a ședinței.

Premierul Ludovic Orban anunța de săptămâna trecută că perioada actuală a stării de alertă expiră oficial în data de 16 iunie, și că Guvernul va reuși să se întrunească în timp util, pentru a adopta Hotărârea de prelungire.

Propunerea premierului vizează o prelungire a stării de alertă cu 30 de zile.

Ludovic Orban a mai subliniat în aceeași emisiune, la B1Tv, că decizia de prelungire a stării de alertă nu trebuie politizată:

„Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, comenta Orban.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, şeful Executivului a spus: „înseamnă că nu va mai fi stare de alertă”.

Totodată, el a precizat că va rămâne restricţionat „în general cam tot ce se desfăşoară în spaţii închise şi presupune prezenţa unui număr mare de persoane şi o durată de timp mare petrecută”. În această categorie sunt incluse slujbele religioase în interior, spectacolele în spaţii închise, restaurantele, cinematografele.

Sursa Foto: inquam/octav ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Foarte bine, sa iesim din urgenta /alerta dupa Spania sau Franta.