G4Media.ro

UPDATE: Guvernul reacționează, după aproape o săptămână, la vandalizarea cimitirului evreiesc din…

UPDATE: Guvernul reacționează, după aproape o săptămână, la vandalizarea cimitirului evreiesc din Huși / Ministerul de Interne precizează că a fost declanșată o anchetă

Guvernul Dăncilă a reacționat luni, cu întârziere de aproape o săptămână, la vandalizarea cimitirului evreiesc din Huși.

”Guvernul României condamnă recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huși, în urma căreia numeroase monumente funerare au fost distruse. În acest sens, au fost luate măsurile administrative ce se impun pentru identificarea și sancționarea celor responsabili de efectuarea acestui atac”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Potrivit sursei citate, Executivul și-a reiterat angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru combaterea incitării la antisemitism, încurajând solidaritatea ca fundament pentru o societate democratică şi modernă.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a dat publicității un comunicat în care precizează că structurile MAI au demarat încă din data de 27 martie 2019 o anchetă pentru infracţiunea de profanare de morminte.

„Au fost identificate mai multe camere de supraveghere din zona cimitirului vandalizat şi imaginile surprinse de aceste camere sunt analizate pentru identificarea autorilor. De asemenea, s-a întocmit procedura de desemnare a expertului tehnic în construcţii şi urmează să fie dispusă expertiza după ce procurorii vor delega ofiţerii de poliţie pentru efectuarea acestor proceduri. În ceea ce priveşte pagubele produse, aşa cum a anunţat şi prefectul judeţului Vaslui în conferinţa de presă desfăşurată a doua zi după producerea incidentului, Instituţia Prefectului va coordona inventarierea daunelor produse şi refacerea monumentelor şi mormintelor afectate”, se arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Interne reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru combaterea incitării la antisemitism.

Cimitirul evreiesc din Huşi, judeţul Vaslui, a fost vandalizat, peste 70 de monumente funerare fiind distruse, a anunțat pe 3 aprilie Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic.

„Nu este admisibil ca în zilele de astăzi, în România contemporană, (…) să se întâmple un eveniment atât de antiuman, atroce, de profanare a mormintelor. (…) Astfel de evenimente cu un caracter profund antisemit sunt de îndată receptate în toată lumea democratică şi afectează grav democraţia din România”, a arătat Federaţia.

Președintele Iohannis și Ambasada SUA au condamnat vandalizarea cimitirului evreiesc, șeful statului solicitând autorităţilor competente acţiuni ferme pentru sancţionarea manifestărilor antisemite, iar Ambasada cerând aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili de acest atac.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Guvernul groazei si repulsiei. Romania isi traieste cea mai intunecata perioada din istorie. Inscaunarea hoardei de uzurpatori a nimicit totul, arta, cultura, respect si demnitate.

  2. xecutivul și-a reiterat angajamentul pentru lupta” din gura!

  3. Mafia si-a intins tentaculele peste toata Europa. Pe mine ma urmareste 24 din 24 si uneori chiar si noaptea. Nu mai am liniste deloc. Hoardele de uzurpatori ma terorizeaza, ma abuzeaza in fiecare zi. Cateodata imi place dar nu mai pot! E prea mult! Chiar si pt mine! Bate cineva in usa!? Sa deschid oare!? I-au cafeaua dupa foc si…fie ce-o fi! Imi dau foc daca trebuie! Ma duc! Revin!…

  4. Guvernul Hoției Naționale combate Holocaustul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.