G4Media.ro

Guvernul Poloniei estimează că mai sunt aproximativ 7000 de migranți în Belarus…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Border Committee of the Republic of Belarus (Госпогранкомитет Беларуси)

Guvernul Poloniei estimează că mai sunt aproximativ 7000 de migranți în Belarus care speră să ajungă în Uniunea Europeană

Guvernul polonez estimează că în ţara vecină Belarus mai sunt aproximativ 7000 de migranţi care speră să ajungă în Uniunea Europeană, transmite marţi dpa, citând serviciile de informaţii poloneze, relatează Agerpres.

„Estimăm că regimul Lukaşenko a trimis circa 3000 de migranţi înapoi în Irak şi Siria, dar un număr considerabil mai mare, circa 7000, se află în continuare pe teritoriul Belarus”, a declarat pentru agenţia poloneză de presă PAP purtătorul de cuvânt al serviciilor de informaţii poloneze Stanislaw Zaryn.

Acesta a mai precizat că numărul tentativelor de traversare ilegală a frontierei dintre Belarus şi Polonia este în scădere, dar că ar fi prematur să se vorbească despre sfârşitul crizei.

Forţele de securitate belaruse continuă să trimită mici grupuri de migranţi la graniţă pentru a identifica porţiuni mai puţin securizate pe unde pot trece ilegal în UE, a mai spus Zaryn.

Marţi, gărzile de frontieră poloneze au raportat 116 tentative de traversare ilegală în 24 de ore. Tot pentru marţi era prevăzut un nou zbor de repatriere din Belarus în Irak, urmat miercuri de unul către Siria, conform unui anunţ al aeroportului din Minsk pe platforma Telegram.

Totuşi, mulţi migranţi aflaţi la graniţă speră încă să-şi poată continua călătoria spre Europa şi refuză să se întoarcă în ţările lor, a relatat agenţia belarusă de presă Belta.

Mii de migranţi şi refugiaţi încearcă de câteva săptămâni să treacă graniţele externe ale UE dinspre Belarus, cu scopul de a ajunge, pentru început, în statele membre ale Uniunii Polonia, Lituania ori Letonia.

UE l-a acuzat pe Aleksandr Lukaşenko, liderul autoritar din Belarus, că aduce deliberat la Minsk pe cale aeriană cetăţeni din ţări afectate de conflicte, înainte de a-i încuraja să se instaleze la graniţele Uniunii, într-un efort ce vizează destabilizarea blocului comunitar, ca revanşă la sancţiunile economice impuse de Bruxelles guvernului său.

Sursa foto: Captură video – Twitter / Border Committee of the Republic of Belarus (Госпогранкомитет Беларуси)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. In golania si coruptia din Romania.