G4Media.ro

Guvernul israelian a decis să riposteze în forță după atacul Iranului cu…

sursa foto: COHEN / POOL / AFP

Guvernul israelian a decis să riposteze în forță după atacul Iranului cu rachete și drone de sâmbătă seara (surse)

Televiziunea israeliană Canalul 12 susține, fără să citeze nicio sursă, că guvernul de război a luat decizia de a riposta „clar și puternic” împotriva Iranului pentru atacul cu rachete și drone de sâmbătă seara, transmite Times of Israel.

Răspunsul va fi menit să transmită mesajul că Israelul „nu va permite ca un atac de o asemenea amploare împotriva sa să treacă fără o reacție”, potrivit televiziunii israeliene. Răspunsul va fi, de asemenea, menit să arate clar că Israelul nu va permite iranienilor să „stabilească ecuația” pe care au încercat să o afirme în ultimele zile. Aceasta pare a fi o referire la avertismentul Iranului că viitoarele lovituri israeliene asupra teritoriului iranian, inclusiv asupra sediilor sale diplomatice internaționale, vor fi de acum înainte din nou întâmpinate de lovituri iraniene de represalii asupra Israelului.

De asemenea, televiziune spune că Israelul nu dorește ca răspunsul său să declanșeze un război regional sau să spulbere coaliția care l-a ajutat să se apere împotriva atacului iranian. În plus, Israelul intenționează să își coordoneze acțiunea cu SUA.

Cabinetul de război este programat să se reunească din nou mâine, pentru o nouă discuție pe această temă, ceea ce indică faptul că este puțin probabil ca un atac israelian să aibă loc astăzi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Daca SUA zice nu, o sa planga pana la anul, ca nu au ce face.