G4Media.ro

Guvernul a plătit aproape 42 de milioane de lei pentru facturile de…

Guvernul a plătit aproape 42 de milioane de lei pentru facturile de gaze în mai multe orașe cu sistem centralizat de încălzire

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a aprobat luni plata primei tranșe, în valoare de 41.9 milioane de lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat în mai multe localități, potrivit unui comunicat de presă.

Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile noiembrie și decembrie 2021, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe – a precizat ministrul.

Astfel, pentru luna noiembrie, Arad, Bacău, Oradea, Brașov, Constanța, Giurgiu, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iași, Ploiești, Sibiu, Timișoara, Tulcea, Bârlad și Focșani vor primi suma totală de 26.434.682,70 lei, iar pentru luna decembrie, va fi alocată suma totală de 15.562.832,46 lei pentru municipiile Oradea, Giurgiu, Timișoara și Focșani.

Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, a amintit ministrul dezvoltării.

”Sprijinim, prin această măsură, cetățenii și autoritățile locale în plata facturilor pentru încălzire. Încurajez autoritățile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale, să depună cerere”, a precizat ministrul Cseke Attila, care a subliniat că, la nivel național, 31 de localități sunt eligibile pentru subvenție.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. 31 de localitati eligibile ai caror locuitori beneficiaza de subventia la caldura pe banii saracilor de la tara. Oradea , Timisoara, Bucuresti, Arad, Constanta, Bacau etc.
    Numai orase de nivel EUROPEAN.

  2. Adica din taxele si impozitele mele ajunse in bugetul national guvernantii tilhari si mincinosi subventioneaza furtul . Pentru ca toate sistemele centralizate de incalzire sint sisteme ale furtului .
    Voi face tot ce imi sta in putinta sa nu mai platesc taxe si impozite la bugetul national . Ba chiar si la cel local . Si voi indemna si pe altii sa faca acest lucru explicindu-le cum sint furati . Vreau eliminarea tuturor subventiilor . Cine va face asta are votul meu . Sa fim intelesi ; are votul meu dupa ce aplica eliminarea subventiilor . Vot pe promisiuni nu mai dau .

  3. @bobo si popescu: orasele respective oricum contribuie la bugetul national cu mult mai mullt fata de cat primesc . Domnule Popescu ce ar fi daca aceste orase ar renunta sa mai contribuie la bugetul national, s-ar duce si alocarile pentru localitatea in care locuiesti care cam tot a subventie seamana daca contributia este mai mica decat suma primita .