G4Media.ro

 Guvernul a modificat Legea privind aplicarea Convenției asupra aspectelor civile ale răpirii…

Sursa foto: Pixabay

 Guvernul a modificat Legea privind aplicarea Convenției asupra aspectelor civile ale răpirii internaționale de copii

Guvernul a aprobat un proiect de modificare a Legii nr. 369/2004 privind aplicarea Convenţiei asupra aspectelor civile ale răpirii internaţionale de copii prin care se aduc clarificări în privinţa autorităţilor implicate în procedura de înapoiere, respectiv a exercitării dreptului de vizitare, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin actul normativ, cu caracter de noutate, sunt introduse dispoziţiile privind audierea minorului, precum şi posibilitatea instanţei de a lua prin încheiere măsuri pentru asigurarea contactului dintre copil şi persoana care solicită înapoierea copilului, ţinând seama de interesul superior al copilului.

Totodată, prin proiectul de lege se urmăreşte înlăturarea unor dispoziţii rămase din forma iniţială a legii şi care, din practică, s-au dovedit inaplicabile în raport cu atribuţiile Ministerului Justiţiei, în calitate de autoritate centrală desemnată după modificarea din anul 2014.

De asemenea, pentru o mai bună corelare a prezentei legi cu Codul de procedură civilă, anumite dispoziţii au fost abrogate

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter