G4Media.ro

Guvernul a adoptat Planul Național de Redresare și Reziliență. Urmează negocierea cu…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Guvernul a adoptat Planul Național de Redresare și Reziliență. Urmează negocierea cu Comisia Europeană

Planul Național de Redresare și Reziliență în formă actualizată propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat astăzi de Guvernul României, în a doua lectură, odată cu Memorandumul care mandatează acest minister pentru a desfășura negocierile pe document cu Comisia Europeană.

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat: „Avem un document închegat pe care vom continua discuțiile cu Comisia Europeană pentru a avea, la finalul negocierilor, cea mai bună formulă reforme – investiții – finanțări pentru România”.

Odată cu aprobarea acestui mandat oficial, pentru a discuta în mod direct și concentrat detaliile din document, ministrul Cristian Ghinea va face săptămâna viitoare o vizită de lucru la Bruxelles.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. romanu cu memorie de peste de acvariu nu isi mai aminteste cum Iohannis adusese de la Bruxelles 80 de miliarde in precampanie

  „La acest moment propunem o alocare de 41,5 miliarde euro, reprezentând 142% din alocarea României atât din granturi cât și împrumuturi pentru reforme”.

  Regula de trei simpla: daca 41 de miliarde sunt 142% din bani Ursulei, cat e 100%? Mie imi iese 29 de miliarde. Danke schoen, okupant, geniesse deinen Spargel.

  • Imi pare rau pentru problemele de sanatate pe care le aveti. Cred totusi ca daca cititi putin despre PNRR va puteti lamuri.
   Vezi ca si din exercitiul bugetar 2014 – 2020 Romania a cheltuit doar vreo 40 % Ar mai fi si de acolo de tras ceva miliarde de euro pe langa cela 80 de care pomenisi . . . .

  • Pe cine intereseaza ca Romanai nu a cheltuit? Asa a vrut Orban, sa dea numai la operatorii de pacanele. Realitatea e ca Iohannis a zis „80 de miliarde” acum 8 luni, si astea 29 nu sunt nici macar pe aproape de 80 miliarde.

   UE va cheltui 1700 de euro pe cap de grec si 700 de euro pe cap de roman.

  • Fondurile PNNR sunt complet diferite de fondurile europene clasice.

   Sunt fonduri adăugate suplimentar, pentru a ajuta țările UE să treacă peste criza generată de covid19.

   Și, da, totalul PNNR + fonduri europene nerambursabile este cam 80 de miliarde de euro pentru perioada 2021-2028. Dar depinde de felul cum ne mișcăm cu proiectele că sa luăm cat mai multi din acești bani.

   Da, știu, sunt puțini bani, Rusia dădea mai mult. Apropo, cat mai e tariful pe postare?

 2. …inveleste si numara…inveleste si tot numară…

 3. hehehe, cam cate sedinte de popularizare a „best practice” se pot face cu 40 de bulioane, Ghineao, cheama-l si pe nen-to paslaru ca e espert in funduri europene

 4. Acum e-acum. Dacă iar îi trimite înapoi cu planul…

  • Cred ca îi trimit inapoi cu amalgamul!
   Mai e de definitivat proiectul castravetilor murati!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.